Pohjois-Suomi

Oikeus: Levin hissiyhtiön toi­mi­tus­joh­ta­jaa vastaan nostettu syyte tutkitaan

Pohjois-Suomi 2.3.2018 10:53
Kaleva

Lapin käräjäoikeuden mukaan syyttäjällä oli syyteoikeus Levin hissiyhtiön toimitusjohtaja Jouni Palosaarta koskevassa asiassa luottamusaseman väärinkäytöstä.

Syytteessä on kyse syksyllä 2013 Levillä tehdyistä hissihankintojen tarjouskilpailusta. Palosaaren väitetään luovuttaneen toiselle hissivalmistajalle tietoja kilpailevasta tarjouksesta ja salanneen tietoja hissiyhtiön hallituksen kokouksessa. 

Palosaari vaati, että viime joulukuussa nostettu syyte jätetään tutkimatta, koska asianomistaja ei ole ilmoittanut rikosta syytteeseen pantavaksi eikä yleinen etu vaadi syytteen nostamista.

Luottamusaseman väärinkäyttö on asianomistajarikos. Se tarkoittaa sitä, että syyte voidaan nostaa vain asianomistajan ilmoituksen perusteella, ellei erittäin tärkeä yleinen etu vaadi syytteiden nostamista. 

Levin tapauksessa asianomistaja on Levi Ski Resort Oy, jonka uusi hallitus perui edellisen hallituksen tekemän tutkintapyynnön pian sen tekemisen jälkeen alkuvuodesta 2014.

Syyttäjä kuitenkin palautti asian myöhemmin uudelleen poliisin tutkintaan. Syyttäjän mukaan Palosaareen kohdistuneista rikosilmoituksista alkoi tapahtumien sarja, joka johti Kittilän kuntapäättäjien toimintaa koskevaan laajaan ja merkittävään rikosasiaan.

Oikeus oli syyttäjän kanssa samaa mieltä. Oikeuden mukaan kyseessä on sen kaltainen laajaa yhteiskunnallista huomiota herättänyt ja osin toisiinsa liittyvä asiakokonaisuus, että erittäin tärkeän yleisen edun on katsottava edellyttävän syytteen nostamista myös tapahtumat käynnistäneestä Palosaaren menettelystä. Näin ollen syyte tutkitaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Tutkikaapa Levin ja Kittilän asiat tarkoin. Siellä nimittäin on ihan omat säännöt ja toimintatavat niin pienille kuin isoille asioille. Piirit on pienen pikkuruiset ja sen lähimmäisen etua ajetaan vaikka mikä olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä, kuule naurata. Se on ihan sama se, onko Rinne osallistunut asiaan mitenkään, hänen toimiaan ei tulla tutkimaan ikinä. Ja jäljet on todella hyvin peitetty - ja pari avainhenkilöä on jo muilla mailla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

114
Kysyimme: Miksi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lentää Ranskaan?
56
Pihlajalinnan paniikkireaktio – Suomen tärkeimmät kaupungit ovat syyllistyneet ”roskien” lakaisuun Lukijalta
45
HS-gallup: Perussuomalaiset nousussa ja vihreät laskussa – mutta mikä on suurin puolue?
45
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
42
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
31
Saksan liittopresidentti vierailee puolisoineen keskiviikkona Oulussa – "Sen tason vierailu, että odotetaan isoa näkyvyyttä Saksan päässä"
30
Terveydenhuollon henkilökunta on saamassa poliisivaltuuksia – ambulanssihenkilökunta pelkää työturvallisuutensa puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola ja Rovaniemi lounaistuuli on huomenna voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Näytä minulle yksikin suomalainen köyhä. Verrataan häntä maailman keskivertokansalaiseen. Mitä huomaamme? Suomalainen ... Lue lisää...
Oikea mittakaava

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image