Pohjois-Suomi

Nuori nainen kaahasi hen­ki­lö­au­tol­la poliisia pakoon Haapavedellä ja törmäsi rajusti vas­taan­tul­lee­seen ajoneuvoon - kolme henkilöä vietiin sairaalaan

Onnettomuusautot vaurioituivat pahoin törmäyksessä. KUVA: SIRPA KORTET
Pohjois-Suomi 29.2.2020 12:57 | Päivitetty 29.2.2020 15:13
Anna Leinonen

Nuori nainen lähti pakenemaan poliisipartiota Haapaveden keskustassa hieman ennen kello 9 lauantaiaamuna. Henkilöautoa kuljettanut nainen ei piitannut poliisin pysäytysmerkeistä vaan ajoi rajua ylinopeutta Mieluskyläntietä pitkin Oulaisiin päin.

Pakomatka päättyi rajuun kolariin, kun nainen menetti ajoneuvonsa hallinnan oikealle kaartuvassa mutkassa. Henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastakkaisesta suunnasta tulleeseen autoon.

Poliisi paennut nainen oli autossa yksin. Vastaan tulleessa autossa oli kaksi henkilöä. Heidät kaikki vietiin sairaalaan. Poliisi pystyi kuitenkin puhuttamaan heidät onnettomuuden yhteydessä.

Kumpikin ajoneuvo vaurioitui korjauskunnottomiksi.

Keskustasta lähtiessään nainen ajoi yli sadan kilometrin tuntinopeudella sellaisilla tieosuuksilla, joiden nopeusrajoitus oli 50 tai 60 kilometriä tunnissa. Pakomatkaa jatkui noin kaksi kilometriä.

Poliisia paenneen auton kuljettaja puhalsi alkometriin nollalukemat, mutta antoi alustavassa huumetestissä positiivisen tuloksen. Lopullinen tulos selviää verikokeessa. Naisen hallusta löytyi jonkin verran myös huumausainetta. Häntä epäillään tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, rattijuopumuksesta, huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

 

MAINOS

Kommentoi

Minusta nämä takaa-ajot voisi lopettaa, ainakin mikäli nainen on kuskina. En toki epäile ajotaitoja, päinvastoin, mutta usein poliisi tällöin vaarantaa naisen hengen - ja onhan siinä joskus vaarassa muutkin tiellä liikkujat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä merkitystä kuskin sukupuolella on? Ja hyvä vaan, että poliisi hoitaa holtittomat pois liikenteestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tätä takaa-ajoa voitaisi vihdoinkin lopettaa. On turhan paljon tullut liikennekuolemia ja -loukkaantumisia. On kuitenkin tiedossa auton tiedot, joiden avulla tapahtumat voidaan selvittää melko nopeasti. Rattijuopot käyttäytyvät paljon maltillisemmin, kun kytät eivät aja takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joskus voi, mutta joskus ajo on sellaista että siinä jää muut alle, jos ei pysäytetä. Samoin moni rattijuoppo ei ajele omalla autollaan. Näin jutusteli esimerkiksi Joensuun poliisi tämän viikon Poliisit -jaksossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entä, jos rattijuopon kyydissä olisi oma lapesesi muuttuisko mielipiteesi? Niin moni muu varsinkin vanhemmat on uhrina näissä tahtomattaan. Pykälä luopua takaajosta, jos käy liian vaaralliseksi on ilmeisesti aivan turha. Todella, todella harvoin sitä käytännössä noudatetaa. Uskon, että tämäkin olisi saatu selvitettyä myöhemmin tai jopa vielä saman yön aikana. Ymmärtän kyllä, että on vaikea tilanne, mutta miten tässäkin kävi. Ilman takaajoa ei sivullisille olisi käynyt näin ja onni ettei käynyt pahemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hankala kysymys, toisaalta takaa-ajot voitaisiin lopettaa, mutta pitkässä juoksussa jonkinnäköinen tuntuva kiinnijoutumisen riskikin on oltava, kävi miten kävi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haapavedellä näitä riittää. Hyvä että edes yksi jäi kiinni. Vielä kun rangaistukset saataisi oikealle tasolle..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se kortin pois ottaminen auttaa. Auto pois näiltä huumehörhöiltä. Se on ainoa konsti millä saadaan turvallisuutta tienpäälle. Ärsyttää tuommonen rikollisten suojelu ja paapominen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisia karkuun ajaminen on aina oma valinta. Onneksi jäi kiinni, eikä käynyt pahemmin. Olisi pahempaankin ollut ainesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

4.4.
Merivartiosto vetoaa: Nyt ei ole aika mennä kikkailemaan autolla jäille – jäällä liikkuessa muutenkin olla varovainen
4.4.
Muuttunut maailmantilanne pani Enni Rukajärven kevään suunnitelmat uusiksi –  Kauden odotetuin reissu, kuvausmatka Pohjois-Norjan vuorille oli pakko perua Tilaajille
4.4.
Pitkäaikainen vaikuttaja Pertti Paasio on kuollut 81-vuotiaana
4.4.
Saksalaistutkijat ehdottavat, miten yhteiskunnan rajoituksia kannattaa purkaa samalla koronavirusta halliten – rokote on liian kaukana
4.4.
Espanja ohitti Italian koronavirustartuntojen määrässä – Yhdysvallat on täysin omissa tartuntaluvuissaan
4.4.
Yöjunaliikenne jää toistaiseksi tauolle maanantaista alkaen – yöjunat liikennöivät uudelleen aikaisintaan toukokuun lopulla
4.4.
Koronavirustartuntojen piikki johtui raportointiviiveestä – THL:n johtajan mukaan tasaiset tartuntakäyrät tarkoittavat, että ihmiskontaktien välttely tepsii

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuinkas hurisee - nyt, kun erilaiset "eristykset" rassaavat ympärillä

Tällaiselle vähemmän sosiaaliselle henkilölle koronaan liittyvät kiellot ja opastukset eivät ole aiheuttaneet mitään mu... Lue lisää...
ei rassaa mikään

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image