Pohjois-Suomi

Nuori mies puukotti tuntemaansa naista selkään keskellä maantietä Kuusamossa – tuomittiin kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen

Pohjois-Suomi 11.9.2019 14:09
Heidi Peltonen

Rovaniemen hovioikeus piti voimassa vuonna 1995 syntyneen miehen saaman vankeusrangaistuksen. Oulun käräjäoikeus tuomitsi miehen tammikuussa 2019 yhteensä kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen tapon yrityksestä. 

Tuomio tuli tapauksesta, jossa mies puukotti tuntemaansa naista ylävartaloon lokakuussa 2018. Teko tapahtui maantiellä Kuusamon keskustan tuntumassa yöaikaan. 

Käräjäoikeus katsoi, että mies löi naista ylävartaloon useita kertoja ja kerran pään alueelle. Yksi iskuista aiheutti naiselle ilmarinnan. Käräjäoikeuden mukaan mies pyrki jatkamaan tekoa sitkeästi ja teko päättyi vasta sivullisen tultua väliin. 

Käräjäoikeus katsoi, että miehen menettelyn perusteella hänen tarkoituksenaan on ollut surmata nainen tai hänen on täytynyt ainakin ymmärtää, että naisen kuolema on teon todennäköinen seuraus. Oikeus katsoi hänen näin syyllistyneen tapon yritykseen. 

Puukottanut mies yritti iskeä myös teon keskeyttänyttä sivullista puukolla. Oikeuden mukaan hänen takkiinsa tuli tilanteessa repeymää. Käräjäoikeus katsoi miehen syyllistyneen asiassa törkeän pahoinpitelyn yritykseen. 

Oulun käräjäoikeus tuomitsi Jonne Mikael Liikasen teoista kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan naiselle yhteensä noin 10 000 euroa korvauksia ja teon keskeyttäneelle miehelle 2000 euroa korvauksia.

Oikeudessa käsiteltiin myös miehen tekemää vahingontekoa, jossa oli kyse hänen rikkomastaan auton ikkunasta. Mies myönsi teon. 

Hänet määrättiin maksamaan noin 500 euroa korvauksia auton omistajalle. 

MAINOS

Kommentoi

Tämmöisissä tapauksissa elinkautinen olisi oikea rangaistus, tarkoituksena on kuitenkin ollut uhrin tappaminen. Elinkautinen pitäisi olla Norjan malliin 21-vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todella alakantissa on tuomion mitta. Tapon minimirangaistus on 8 vuotta. Siitä kun lasketaan vähennys yrityksen osalta, niin asteikkoa olisi ollut huomattavasti suurempaan. Lisäksi yritti lyödä toista henkilö puukolla. Reilut puolitoista vuotta lusii ja takaisin kadulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

0:13
Uskomaton ihmenousu! Suomen lentopallomaajoukkue taisteli lähes toivottomasta tilanteesta tiensä EM-kisojen neljännesvälieriin
18.9.
Toimittaja Sanna Ukkola irtisanoutui Yleltä, ilmoitti päätöksestään Twitterissä
18.9.
Sekasyöjälle on tarjolla helppoja keinoja vähentää lihan osuutta ruokavaliossaan – katso tästä kotitalousopettajan vinkit
18.9.
Harvalukuiselle yleisölle virkamiesmäinen esitys – Kärppien nihkeän voiton pääarkkitehti Heshka selitteli vaikeaa alkua: ”Jokainen joukkue tulee pelaamaan tänne aina täysillä”
18.9.
Kärpät otti Jukureista kotivoiton Raksilassa takkuisen pelin jälkeen, katso kuvia ottelusta
18.9.
NBA:n supertähti Stephen Curry ilmoittautui jo Yhdysvaltain olympiajoukkueeseen
18.9.
"Näillä budjettiesityksen miljoonilla päästään vasta 0,6 hoitajaan" – Työnantajat lisäisivät hoitoalan koulutusta, Tehy on toista mieltä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Eurojackpot voittaja osti Toyota yariksen

Mikäs siinä, jos kehtaa ajella niin rumasti muotoillulla autolla, jonka ajo-ominaisuudet ovat lisäksi huonot. Moottori o... Lue lisää...
Yäkris

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image