Pohjois-Suomi

Niinistö: Kaivosten valvonta on riittävää

Pohjois-Suomi 4.4.2012 6:09
Aki Harju

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ei kiristäisi pohjoisen kaivosten valvontaa.

Niinistön mielestä työturvallisuutta ja kaivosten valvontaa koskeva lainsäädäntö on ajan tasalla. Suomessa kaivoskohteiden valvonta on ollut hänen mukaansa määrältään riittävää.

Talvivaaran kaivoksella sattunutta kuolemantapausta presidentti pitää yksittäistapauksena.

”Talvivaaran tapahtumat selvitetään varmasti hyvin tarkasti, mikä on erittäin tärkeä asia.”

Presidentti Niinistö linjasi kantansa ensimmäisellä pohjoisen vierailullaan Inarin kirkonkylässä. Niinistö osallistui Inarissa saamelaiskulttuurikeskus Sajoksen vihkiäisiin.

Niinistön mukaan Pohjois-Suomen kaivosteollisuutta tulee edistää hallitusti.

Kaivoshankkeisiin kytkeytyvä alihankinta ja palvelutuotanto lisäävät presidentin mukaan työvoiman kysyntää huomattavasti lähivuosina.

Niinistö puhui pohjoisen mahdollisuuksista ja kaivoshankkeista uutena Nokiana.

Lue lisää 04.04.2012 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Ai että on tulevisuutta niin näyttää tosiaan olevanki fosforilla ja ties millä jo valmiiksi ylikuormitettuja vesistöjä kuormitettiin vielä pahemmaksi talvivaara allas on vuotanut kuulemani mukaan kolme kertaa se siis edistää näköjään luonnon tuhoutumisen tulevaisuutta t.äimistynyt

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensiksi haluan kiittää kaikkia, jotka äänestivät kokoomusta eivätkä vihreitä. Sitä saa mitä tilaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt sitten presidentti esiin ja kantamaan oma vastuunsa sanomisistaan ja tekemisistään tämän asian tiimoilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt jos koskaan puhuu vaaliraha,jita niinistö siis sai n. 800 000 €, yksityisiltä saman verran. kutsuja tulee varmasti vierailulle kanadaan, Australiaan ja muihin kaivannaismaihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi järjen valo. Jos asiat hoitaa kunnolla kestää se myös päivänvalon. Koskaan ei valvontaa voi olla ainakaan liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen samaa mieltä että kaivostoiminnassa on tulevaisuutta Suomessa,kun pidetään huoli jätteiden varastoinnista ja käsittelystä etteivät ne uhkaa kanta väestön elin ympäristöä.Ei niitä työpaikkojakaan auta missata periaate kiistoihin.Vaan asiat on selvittettävä ja laittaa pitkäntähtäimen toimintaperiaatteella kuntoon,silloin siinä on enemmän hyötyä kaikille osapuolille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi presidentin valtaoikeudet on tiputettu mitättömään minimiin. Sillon on Niinistö mies paikallaan. Pelkkänä mitättömänä ikonina jossain pohjalla.

Mutta EK:n presidenttinä edelleen pahassa paikassa. Minä vastusta Pohjois-Suomen ajamista reservaatiksi, josta kaivellaan luonnon rikkaudet täysin piittaamatta ympäristöstä. Ongelmat meille - hyöty muualle. Ei käy. KOKO Suomea koskee Ympäristönsuojelulaki sekä EU:n vesipuitedirektiivi. Lain mukaan se toimii myös Pohjois-Suomessa. Emme halua täällä alusmaan asemaan - paskat tänne ja rahat muualle!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sauli on kokoomuslaisen taivaassa, kun pressan palkkiosta ei tartte maksaa veroja lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä oli ilmeisesti liikaa Kalevalle,kun ei julkaissut kommenttiani jossa otin esiin sen seikan,että myös
Sauli Niinistö omistaa Talvivaaran osakkeita.
Eihän hän tietenkään silloin halua kaivoslakia kiristettävän,jää pian voitot saamatta!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen äimistynyt... Onko presidenttimme tosiaan näin "perillä" asioista... Tämän kansa sitten valitsi... Voi pyhä sylvi mitä tästä vielä tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras saatiin. Demokratia on tätä, ei jälkipeliä, seuraavan kerran kuudenvuoden kuluttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai paras, tai sopivin? Vastustajat olivat taitamattomampia pelimiehiä ja mainoksillä mättäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina sama marina, eikö työpaikat ole tarpeen kainuussa ja pohjoisessa. En ota kantaa siihen miten valvontaa pitäisi kiristää. Vihreät ja Viile Niinistö ovat ajamassa yrittäjyyttä alas, kallis energia tekkee kohta kaiken yrittämisen mahdottomaksi, veroja veron päälle. Ei mailma sillä parane että Suomi tehdään takapajulaksi, muualla vain lisätään toimintaa joka meiltä on pois. Katselin tuossa 4-tien liikennettä, jo on mennyt hiljaiseksi, eihän kenelläkään ole vara ostaa tuon hintaista polttoainetta. Näin jos menee niin eihän tiellä liiku kohta kuin ministerien autot joihin pensat ostaa valtio. Kun tekevät kaivos tarkastuksia ja haittaamassa toiminnan aloittamista ja kehittämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toisin sanoen haluat siis,että Suomesta tulee Pohjolan Kongo??
Ja jossa kaivosyhtiöt voivat toimia kuin aikanaan Villissä Lännessä!!!
Sekö sinun ihanne Suomesi on??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivosten tarkkailun kiristäminen tuo myös lisää työpaikkoja esim. konsulltialalle. Ettekö te kaivosten tarkkailujen tarkentamista vastustavat tahot halua lisää typaikkoja Pohjois-Suomeen??? Vastustatteko te Suomalaista työvoimaa?! ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Semmoista viranomaista ei ole vielä keksitty, joka vahtisi kaivosta tarkemmin kuin korvauksia jahtaava naapuri ja huomiota hakeva vihreä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös sillä kaivosyhtiöllä ole perhanankaan vastuuta itsellään? Ennen sellaisia sanottiin roikaleiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lainsäädäntö voi olla riittävä, mutta valvonta ei missään nimessä ole ollut riittävää Talvivaaran kaivoksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotakin mätää nykyisessä kaivoslainsäädännössä on, kun kaivosyhtiöitä on tulossa niin ettei viranomaiset tahdo ehtiä leimoja kaikkiin lupiin ehtiä edes lyömään, vaan sehän ei hommia hidasta.
Kongoonkin kaivosfirmoja riittää, vaikka osan tuotoista joutuu maksamaan korruptiona...eli joku myy omiin nimiinsä kansallisomaisuutta. Suomessa ei tieteenkään kukaan ole myymässä yhteistä omaisuutta omiin nimiinsä ja siksi tarkoituksellisesti edistämässä yhtiöiden asiaa ....eihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
18:30
Brittiteini Shamima Begum liittyi Isisiin neljä vuotta sitten – nyt perhe yrittää saada Begumin vauvan Britanniaan Tilaajille
120
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
35
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
33
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
28
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
25
SK: Ministeri Berner ei ilmoittanut virkamieseettiselle neuvottelukunnalle siirtymisaikeistaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

262 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image