Pohjois-Suomi

Navetta tyhjennetty Vihannissa – osa eläimistä on jouduttu lopettamaan

Karjaa on jouduttu lopettamaan Raahen Vihannissa. Päätöksen on tehnyt eläinlääkintäviranomainen. Kuvan lehmä ei liity tapaukseen. KUVA: Petri Hakkarainen/Arkisto
Pohjois-Suomi 20.2.2020 16:21
Laura Seppä

Kokonainen navetta on jouduttu tyhjentämään eläimistä Raahen Vihannissa. Asian vahvistaa ympäristöterveydenhuollon johtaja Inkeri Eronen.

– Osa eläimistä on teurastettu, osa on siirretty muualle. Tilanne on nyt hallinnassa. Tilalla ei ole enää eläimiä, Eronen toteaa.

Erosen mukaan kyseessä ei ole eläintautitapaus. Eläinten kohtalosta on päättänyt eläinlääkintäviranomainen.

Pyhäjokiseudun tarkistamien tietojen perusteella tilanne ei ole vaatinut poliisin eikä pelastuslaitoksen osallistumista.

 

MAINOS

Kommentoi

Lemmikki tai ns. tuotantoeläin, sama tunto kehossa ja mielessä molemmilla. Ja jos tilallinen ahtaalla, ei jaksa hoitaa yms. voisi eläinsuojelun tehdä itse ja soittaa eläinsuojelu-viranomaiset apua ja neuvoa antamaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ei oo heleppua maanviljelijöillä nykypäivänä. Jos vanha navetta loppu ja meinaa uutta rakentaa niin pitää rakentaa heti hirviän iso että sen saa kannattavaksi ja saa lainaa sitte kaupunkilaiset puhhuu tehomaataloudesta. Tämä homma pitää vaan saada kannattavaksi että saa itele palkan ja pidettyä koneet ajassa mukana.
Toipumisia tälle tilalliselle...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no siinäpä nykäistiin matto viljelijän jalkojen alta. käsittämätön on nyt tilanne eteenpäin , jaksamista toivotan perheelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Melko tyhjäksi menee suurimman osan jääkaapit jos sieltä maidosta valmistetut tuotteet otetaan pois.En itsekkään maitoa ruokajuomana käytä mutta juustot,jogurtit,rahkat,margariinit,salaattikastikkeet jne. kuuluvat päivittäiseen ruokavalioon ja kaikki ovat suomalaisilla tiloilla tuotettuja.Mitä ottaisin tilalle jos maitotuotteet jättäisin pois?Kyllä vaan suomalaista maitoa ja lihaa tarvitaan.Päivittäin tiloja työkseen kiertävänä voin sanoa että tuottajat ovat erittäin vastuullisia moniosaajia joitten ammattia ei osaa arvostaa enää kuin murto-osa suomalaisista.Valitettavasti isolla osalla jaksaminen on äärirajoilla.Miettikääpä väheksyjät oikeasti syödessänne että mistä se lautasella oleva ruoka oikeasti tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tila joutuu helposti vaikeuksiin jos laskut jäävät maksamatta.Kaupat eivät myy rehua eikä polttoainetta luotolla,maksamaton lasku on hyvin nopeasti perinnässä ja kun on maksuhäiriömerkintä mitään ei saa ilman ennakkomaksua.Jos ei ole polttoainetta ei nykyisiä isoja heinäpaaleja saa pellolta ilman traktoria vaikka niitä olisikin siellä.Tuet voi jäädä saamatta pitkäksi aikaa esim.jos on tulossa isompi tarkastus.Moni tila elää käytännössä kädestä suuhun,niin isot kuin pienetkin joten katkos tukien maksussa voi olla katastrofi,eläimiä ei myöskään pysty laittamaan teuraaksi milloin vain,niiden pitää olla tietynikäisiä ja kokoisia,lajista rippuen. Ihan perinteinen naapuriapu voisi olla joskus tarpeen,ja se että poiketaan katsomassa mitä naapurille kuuluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harvoin kommentoin tänne mutta tiedän mitä tuo karjan pitäminen on tänä päivänä kun naapurissa on iso navetta melko uusikin.Maidon hinta on tingitty mahdollisimman alas hyvä että saa kulut peitettyä kyllä hallituksen olisi syytä puuttua tilojen ahdinkoon muuten jäämme tuonnin varaan.Jos kriisi iskee mistä sitä ruokaa sitten saadaan ei mistään kun omaa tuotantoa ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulleepa mieleen takavuosina Pohjanmaalla tehty lampaitten joukkoteurastus. Tarhaaja ei suostunut lävitämään EU,n vaatimia korvamerkkeja katraalleen, ja eläinlääkärien johdolla poliisi ja jotku siviili metsämiehet ampuivat koko katraan hakaan. Oli surullinen tilanne perheelle, varsinkin lapsille, joitten lemmikit ammuttiin kedolle. Jyrkkä byrokratia, ja ehkäpä kostonhimoiset virkamiehet saivat haluamansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tarhatut eläimet eivät ole lemmikkejä. kannattaa tarkistaa tietosanakirjasta määritelmät näille kun näyttää olevan hakusessa aika pahastikkin, mutta sehän kaupunkilaisille sallittakoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voimia tilanteesta kärsiville ihmisille. Toivottavasti saatte edes nyt apua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image