Pohjois-Suomi

Nat­riumklo­raat­tia kuljettava säiliörekka kaatui rampilla Kemissä, tie oli peilijäällä

Säiliörekka kaatui Ajoksen rampissa Kemissä torstaina. KUVA: Nina Susi
Pohjois-Suomi 25.1.2018 12:41 | Päivitetty 25.1.2018 23:56
Kaleva

Natriumkloraattia kuljettanut säiliörekka on kaatunut Kemissä Ajoksen rampissa. Poliisin mukaan vetoauto on kaatunut, mutta perävaunu on pysynyt pystyssä. Lapin pelastuslaitokselta kerrotaan, että ramppi oli onnettomuuspaikalla peilijäällä.

Ajoneuvossa oli kuljettajan lisäksi yksi henkilö. Kumpikaan heistä ei loukkaantunut vakavasti. Ensihoito tarkasti heidän tilanteensa.

Pelastuslaitoksen mukaan ajoneuvon säilöstä ei ole havaittu vuotoa eikä ainetta ole levinnyt ympäristöön. Natriumkloraatti on räjähdysherkkää.

Ajoksen ramppi oli suljettuna liikenteeltä lähes 12 tuntia. Auto saatiin nostettua ja liikenne palasi normaaliksi hieman ennen puolta yötä.

Ajokeli oli laajoilla alueilla Pohjois-Suomessa erittäin huono. Sekä Kemissä että Oulussa raskaan liikenteen ajoneuvoja joutui pysähtymään tien varsille huonokuntoisen tien vuoksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kulkiskohan nuo myrkkytuubit TURVALLISEMMIN junassa ? Junat ei makaa kyljellään yhtä herkästi kuin nuo rekat. Eikä se junan ratas samplaa vaikka vettä sateleekin.
Olis vahvasti säädeltävä turvallisuus näkökohdilla mitä tiellä saa kuljettaa. Junarata on huikean paljon turvallisempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että tuonkin on liukas keli kaatanut.
Kun rampille ajetaan liian kovalla vauhdilla,
tulee luonnonlait vastaan korkealla painopisteellä
olevalle rekalle.

HALOO !
Nyt ei kesä, vaan sydäntalvi. Aina ollut lunta ja jäätä.
Myös kesäsin näitä kaatuileen tuon tuosta vastaavissa tilanteissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinhän se on että tilannenopeutta ja kuljettajaa syytetään, tienpitäjä pääsee kuin koira veräjästä. Nämä vesi-jääkelit on vaan liikaa nykyisille renkaille. Olen nähnyt tilanteita kun pysähdyksissä oleva auto lähtee omia aikojaan liikkeelle pyörät lukittuina, tilanteita ollut kevyessä kuin raskaammassakin kalustossa.
Kyllä tuota materiaalia kuljetettaessa onnettomuudet pitää pystyä välttämäänkuljettajan ammattitaidolla, jos ei muuten niin parkkiin ja odottamaan liukkauden torjuntaa... Maksaahan odottaminenkin, mutta voi olla Force major tilanne... Silti vähän herätystä tien kunnossapidosta vastaavat, voisiko olla liikenteessä pikkusen aikaisemmin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ota tuosta selvityksestä nyt selvää kenenkä vuoksi tuo kaatui. Paikaltaanhan tuo ei kaatunut, eli joku on tuonut tuon tuohon liian suurella tilannenopeudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jos kelit jatkuu samanlaisena, kohta on toinenkin samanlainen rekka ojassa. Nykyajan teknokraatit kun eivät luonnon asettamia rajoja kunnioita. Todennäköisesti tehtaalle on tilattu jo pikarahtina toinen kuorma kun ensimmäinen jäi välille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

katastrofin ainekset kun näitä "biotuotetehtaiden" raaka-aineita päästee ympäristöön. Vastikään Syyriaa syytettiin kloorin käytöstä konfliktissa, se kun on sotarikos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joillekin tie on aina liukas. Nykytekniikalla rekoilla ei ole talvella ongelmia jos kampeet varustetaan oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä on oikea varustus kirjoita lista.. voin kertoa että tänään oli todella BV huono keli siinä nelostiellä.. itsekin isolla siellä kulussa.. maltti on tänään ollut valttia..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

133
Puheenaihe: Tarvitseeko Oulu lisää korkeaa rakentamista? – "Torni on torahammas muuten yhtenäisessä hammasrivissä"
29
Käännytykset Afganistaniin keskeytettävä Lukijalta
24
Unettomuutta ei kannata vähätellä – pahimmassa tapauksessa koko elämä saattaa kulua pienessä väsymystilassa
24
Uutisanalyysi: Putinin ja Merkelin tapaaminen käytiin epäluottamuksen ilmapiirissä – Putin saapui tapaamiseen Karin Kneisslin häistä
20
Elintärkeidenkin lääkkeiden saatavuudessa yhä enemmän jatkuvia ongelmia - SDP:n Tytti Tuppurainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle
19
Nämä taidot jokaisen koiran pitäisi hallita, "Koulutustaso näkyy jo lenkillä" – katso kuvia tokon SM-kisoista Limingasta
15
Sirkkaleipää saa jo – missä viipyy sääskileipä? Tutkija kertoo sopivatko sääsket ihmisravinnoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Työttömien joukossa on lukematon määrä luuseri loisijoita, mutta suotakoot se heille. Tuskin heistä mitään hyötyä työelä... Lue lisää...
Veronmaksaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image