Pohjois-Suomi

Nainen kuoli Ro­­va­­nie­­mel­­lä lii­­ken­­neon­­net­­to­­muu­­des­­sa – poliisi tutkii kolaria lii­­ken­­ne­­tur­­val­­li­­suu­­den vaa­­ran­­ta­­mi­­se­­na ja kuo­­le­­man­­tuot­­ta­­muk­­se­­na

Rovaniemellä tapahtui kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus perjantaina iltapäivällä. Tielle syntyi jonoa, ennen kuin liikenne ohjattiin kiertoteille. KUVA: Lukijan kuva
Pohjois-Suomi 7.2.2020 16:41 | Päivitetty 8.2.2020 8:51
Vesa-Pekka Hiltunen

Henkilöautoa kuljettajanut nainen kuoli Nelostiellä Rovaniemellä tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa perjantaina iltapäivällä.

Kemintien ja Prokonojantien risteyksessä Muurolassa tapahtuneessa onnettomuudessa oli osallisena kaksi raskasta ajoneuvoa sekä kaksi henkilöautoa.

Henkilöauto törmäsi kahden raskaan ajoneuvon kanssa

Onnettomuus tapahtui, kun henkilöauto oli pysähtynyt Kemintielle kääntyäkseen vasemmalle. Takaa etelän suunnasta tullut säiliöauto havaitsi auton, mutta törmäsi siihen jarrutuksesta huolimatta. Törmäyksen seurauksena henkilöauto liukui vastaantulevien kaistalle.

Pohjoisen suunnasta tullut täysperävaunuyhdistelmä törmäsi samaan henkilöautoon.

Poliisin mukaan nainen kuoli onnettomuudessa välittömästi. Hän oli ajoneuvossaan yksin.

Onnettomuuteen liittyy vielä toinenkin henkilöauto, joka törmäsi pohjoisesta tulleen rekan perään. Autossa oli kaksi henkilöä, mutta he eivät loukkaantuneet.

Myöskään raskaiden ajoneuvojen kuljettajat eivät onnettomuudessa loukkaantuneet.

Poliisi tutkii asiaa rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumaan. Poliisin johtokeskus ei tiedota asiasta enempää.

Paikalla pyrytti, kun onnettomuus tapahtui. Hälytys pelastuslaitokselle tuli kello 14.42.

Raivaustyöt veivät tunteja

Onnettomuuspaikan raivaustyöt jatkuivat kello 21.40 saakka. Raivaustöiden ajan oli käytössä kieroteitä ja liikenteenohjausta.

Raivaustyöt kestivät pitkään, koska ajokelvoton säiliöauto piti tyhjentää paikanpäällä toiseen ajoneuvoon ennen hinausta. Lisäksi penkkaan ajautunut täysperävaunuyhdistelmä piti nostaa.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 17.03 ja 18.18 ja 22.27.

8.2. kello 8.52: Uutisen kommentointi on päättynyt.

 

MAINOS

Kommentointi on lukittu.

Täys tankkiauto Kemistä Rovaniemelle päin >eli firmoille vakio reitti tuttu. Itse ainakin tiedostan tuon välin ongelma kohdat, ja osaan varautua niihin. Jos rekalla ajaa "pimeään" mutkaan, niin eikös ajoneuvo pitäis saada pysähtymään ns.näkyvällä osuudella??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos perässäni tulee rekka ja minun pitäisi pysähtyä isolle valtatielle, jotta voisin kääntyä vasemmalle, niin en takuulla pysähdy siihen vaan jatkan matkaa. Varsinkin jos on vastaantulevaa liikennettä. Saattaa hyvin olla että autoni perävalot ovat lumenpeitossa eivätkä takana tulevat voi nähdä että olen pysähtynyt. Edessä olevan liikenteen lisäksi pitää seurata takana tulevaa liikennettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näytti aika liukkaalla tie.Olisi jo korkea aika saada kemintie ainakin häkivaaran Kemin puolelle asti kaksi kaistainen tie.Kaikki rahat kuitenkin menee kemi oulu välille.Kuinka monta vielä pitää kuolla ,että aletaan toimiin.Häkivaaran mäki on kaikkein vaarallisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka ois sata kaistaa, mutta samaa kaistaa ajaa kaksi autoa joista takimmainen törmää etunmaiseen niin ei siinä kaista määrä auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nelostie on Koivusta Muurolaan onnetonta kylätietä, jossa on tiheästi tontti- ja yksityistieliittymiä. Tuotakin onnettomuuspaikkaa edeltää tiukka mutka ja mäennyppylä, joten näkyvyys on ollut huono. Suomen päätieverkolla on paljon vastaavaa surkeaa ränniä, eikä tulevaisuus hyvältä näytä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi surkea mikä huono tuuri... henkilöauton kuski oli ainut joka ei törttöillyt ja silti kuoli....
Osanotot omaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Surunvalittelut omaisille ja läheisille.

Ainut mitä tuossa kääntymis tilanteessa pitää muistaa olla tekemättä, eli olla kääntämättä pyöriä. Odotettaessa kääntymistä pitää renkaat aina olla suoraan eteenpäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ei auta jos takaa törmätään oikeaan nurkkaan. Peräänajajan pitäisi tähdätä keskelle jotta pysähtynyt auto ei sinkoaisi vasemmalle kaistalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image