Pohjois-Suomi

Muumimukit saivat sadat jonottajat liikkeelle – ensimmäiset muumifanit saapuivat Zeppelinin pihalle jo ennen aamuviittä

KUVA: Timppa1212 / Lukijan kuva
Pohjois-Suomi 9.8.2018 12:04
Anniina Rimpiläinen

Satojen ihmisten jono kiemurteli kauppakeskus Zeppelinin pihalla torstaiaamuna, kun Arabian Muumin päivä -muumimuki tuli myyntiin. Iittalan liikkeessä myytävä uusin muumimuki sai ihmiset sankoin joukoin varhain liikkeelle.

Kauppakeskuspäällikkö Veli-Pekka Mäkinen kertoo, että ensimmäiset jonottajat ilmestyivät ovien taakse jo kello neljän ja viiden välillä aamulla. Mukeja Zeppelinissä myytiin kahdessa pisteessä keskustorilla ja Iittalan myymälässä.

– Ovet aukesivat seitsemältä aamulla ja jono oli pitkä. Molempien pisteiden jonot jatkuivat ulos asti aina kello varttia vaille yhdeksään saakka, jolloin viimeinen muki myytiin, kertoo Mäkinen.

– Myymälästä mukit loppuivat jo kahdeksalta. Keskustorin pisteeltä viimeinen myytiin varttia vaille yhdeksän, kertoo Iittala outletin myymäläpäällikkö Anna Alakärppä.

Mäkisen ja Alakärpän mukaan tarkasta jonottajien määrästä ei ole vielä tietoa. Molemmat arvioivat, että paikalla on ollut satoja ihmisiä. Mukijonossa oli rauhallinen tunnelma, Mäkinen kertoo.

– Tietenkin aina kun suuri massa on liikkeellä, niin se aiheuttaa pientä kitkaa. Tulin itse paikalle vasta kahdeksan jälkeen, mutta kuulin, että pientä kinaa on käyty muun muassa ovien aukaisemisen yhteydessä. Lisäksi Iittalan korttimaksupäätteissä oli kuulemma jossain vaiheessa pieniä häiriöitä, Mäkinen kertoo.

– Muumifanit ovat rauhallisia jonottajia. Ihmiset kunnioittivat toisiaan, kertoo Alakärppä.

Muumimukijono KUVA: MHe15 / Lukijan kuva

Kauppakeskus aukeaa normaalisti vasta kello kymmeneltä aamulla. Torstaina kauppakeskus avasi B- ja C-sisäänkäyntinsä seitsemältä. Mäkisen mukaan muilla ovilla on ollut opasteita jonottajille.

Alakärppä ei paljasta, paljonko mukeja oli yhteensä myynnissä. Mukeja myytiin kuuden kappaleen rajoituksella per henkilö. 

– Myymälästä mukeja ostettiin paljon kuuden kappaleen erissä. Keskimäärin asiakkaat ostivat mukeja kolmen tai neljän kappaleen erissä, kertoo Alakärppä.

Moni jonottaja jäi ilman mukia. Iittalalla oli paikalla vartijoita, jotka tiedottivat jonottajia mukien määrästä. 

Mäkisen ja Alakärpän mukaan ruuhka kauppakeskuksessa tasaantui heti viimeisen mukin mentyä kaupaksi. Alakärppä kertoo, että ihmiset ottivat tiedon mukien loppumisesta vastaan hyvin.

– Jonottajat ottivat tiedon rauhallisesti vastaan ja jono lähti purkautumaan sujuvasti viimeisten mukien mentyä kaupaksi, Alakärppä sanoo.

Muumin päivä -erikoismuki myytiin Suomessa loppuun alle 12 tunnissa myynnin aloittamisesta, tiedottaa Arabia. Muki oli saatavilla vain 9. elokuuta Iittalan myymälöissä sekä Arabian verkkokaupassa.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (134)

Hei,työskentelen yrityksessä joka myi mukkei ja itselleni sain vain 24 mukkii,milloinhan kannattais alakaa myymään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa ottaa maksutosite kun ostatte trokarilta mukin,allekirjoitettu tosite
lähettäkää se verottajalle veronmaksua varten

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole Toven ihailija, en omista ainuttakaan muumimukia, enkä ottaisi ilmaiseksikaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olis ollu edes ämpäreitä, mutta ei. Ihan turha mennä jonoon jonkin mukin takia, niitähän voi ostaa kaupasta halvalla. Mutta ilmaisämpäreitä ei voi ostaa mistään, siksi niitä kannattaa keräillä. Mulla onkin aikamoinen kokoelma, vähän pitää sävyjä täydentää, se on vaikea tehtävä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ostin 6 mukia aamulla klo: 7.30 ja nyt on kaikki myyty eteenpäin. Voittoa tuli 950 €.
Kiitoksia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistathan verottajalle ilmoittaa myyntivoitosta ?
Niin mitä sitten jää käteen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni todella typerää oli se, että Arabia linjasi 6 kpl mukeja per nenä. Mitä ihmeen järkeä, kun tiedetään ettei kukaan osta kuutta kappaletta vain itselleen tai läheisille, vaan "mustaan pörssiin", eteenpäin myytäväksi? Ihmiset, jotka oikeasti ovat Muumi-faneja ja olisivat halunneet mukin jäivät ilman siksi, että on näitä ahneita tyyppejä, jotka uskovat tekevänsä sadan euron voiton muutamalla mukilla. Siis oikeasti ihmiset, menkää töihin tienaamaan :D

Rehti ja reilu ratkaisu Arabialta olisi ollut, että 2 kpl per nenä saa mukia ostaa. Tällöin olisi ollut mahdollisuus itsensä lisäksi antaa toinen jollekin läheiselle lahjaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tuo niin hiton hankalaa ymmärtää, että mukeja valmistettiin vaan paikkaamaan heikkoa osavuositulosta! Ajatelkaa hyvät ihmiset, jos yhtään osaatte!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäitkö kenties ilman? Mitä väärää ostaa "mustaan pörssiin", kun kerran muumifanit niistä maksavat maltaita. Jonkun tarve on toisen tienesti. Elämä ei ole reilua, luulis kaikkien sen tähän mennessä tietävän. Saatikka, että Arabia välittäisi pätkääkään, kenelle ne mukit menevät, kunhan saavat rahansa pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäitkö kenties ilman? Mitä väärää ostaa "mustaan pörssiin", kun kerran muumifanit niistä maksavat maltaita. Jonkun tarve on toisen tienesti. Elämä ei ole reilua, luulis kaikkien sen tähän mennessä tietävän. Saatikka, että Arabia välittäisi pätkääkään, kenelle ne mukit menevät, kunhan saavat rahansa pois.

Mulle ainakin annat kuitin allekirjoituksellasi kun ostan
haluan että maksat yrittäjäverosi valtiolle ja myös myyntivoitto-verosi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On taas paljon niitä joita harmittaa kun ihmiset jonottaa jotain!!! Itse kun eivät viitsi nousta sohvalta ja sitten kun on toimeliaampia niin niitä nämä sitten paheksuu.
On se niin väärin kun nyt jonotettiin satasen mukeja joiden arvo nousee 4000-7000 euroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näiden mottien arvo ei tule nousemaan koskaan edes 100 euroon, koska niitä on laskettu liikenteeseen ihan liian iso määrä. Tän ekat pari viikkoa niistä saa enemmän rahaa, mutta ku nettitilaajat yms saa omansa, laskee arvo kuin lehmän häntä. Suunniteltu huijaus ja strategia oli, ettei kerrota myytävää määrää ja että 6kpl saa ottaa per asiakas. Vuoden päästä näiden hinta on 25-40€ aivan kuten kaikilla muillakin uudemmilla hypemukeilla (rillimuki)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käykää tsekkaamassa mun ilmoitus myynti osastolla. Vaihdan muumimukin omakotitaloon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (134)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu paikoin huonoksi aamuyöstä alkaen Kainuun maakunnassa, Etelä- ja Itä-Lapissa sekä Koillismaalla lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

PEKKA HAAVISTO

380 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kyseenalainen onnellisuustutkimus

Kyllä tutkimus perustuu mitattavissa oleviin, ja myös vertailukelpoisiin tietoihin eikä mielipiteisiin. Tämä oli jo sei... Lue lisää...
Heippa vaan rehellis...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image