Pohjois-Suomi

MTV: Kalle Palander muuttaa takaisin syn­nyin­kau­pun­kiin­sa Tornioon – syynä lasten koulunkäynti

Lapissa lapsuutensa viettänyt Palander pitää Torniota lapsille hyvänä paikkana kasvaa ja opiskella. KUVA: Kimmo Penttinen
Pohjois-Suomi 15.7.2019 22:50
Auni Vääräniemi

Suomen menestynein miesalppihiihtäjä Kalle Palander on MTV:n mukaan muuttamassa perheineen Tornioon.

Muuttamisen taustalla on perheen lasten koulunkäynti, sillä Palanderin perheen kaksoset aloittavat syksyllä koulunkäynnin.

MTV:n uutiset kertovat, että Palander on muutosta fiiliksissä ja lapset innoissaan.

Lapissa lapsuutensa viettänyt Palander pitää Torniota lapsille hyvänä paikkana kasvaa ja opiskella.

Palanderien vanhin lapsi on opiskellut tähän saakka kotikoulussa sekä kansainvälisissä kouluissa ja aloittaa Torniossa kuudennella luokalla, MTV tietää.

Ex-alppihiihtäjä ei ole asunut Torniossa sen jälkeen, kun hän lähti sieltä 15-vuotiaana.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Kyllä pohjoinen on paras paikka elää sille, joka on pohjoisessa elänyt lapsuutensa. Puhun nyt kokemuksesta. Etelässä voi käydä, mutta ei asua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kallea painovoima vällen hyvinkin kuljetti. Vaan jalat liian pitkät laskulajiin. Perusteluni polvet takoivat liian herkästi LEUKAAN!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvä kalle ja perhe elämää on muuallakin kuin kehä kolmosen sisäpuolella ! kylläpä täälläki kitisijät monet on ollut silloin mielissään kun kalle on voittanut Suomelle urheilussa . kalle on silloin nuorena lähteny " tienaamaan " mitaleita. tervetuloa nyt kotikonnuille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaahan se on veropakolaisen palata Suomeen, kun lapset pitää saada kouluun. Palvelut kelpaavat kyllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kallella on huippuhieno talo Tornionjoen rannalla ja rantasaunamökkikin isompi kuin kateellisten kitisijöiden kerrostalokämpät. En ihmettele yhtään että muuttaa tänne.
Tervetuloa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miinusmerkkisestä "tuloksesta" ei enää tarvitse maksaa veroja ja kela maksaa muille tehtyjen lapsien elatuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Kalle!!!
Olet oikea mestari ja hieno ihminen!!
Suomessa ei hyväksytä yleisesti ihmistä joka on aina iloinen ja reipas. Pitää olla aina naama nurin ja valittaa kaikesta. Silloin on hyväksytty.
Kalle on erilainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummaa vinkumista veroista täällä... kyllähän se osoittaa vaan fiksuutta jos on pystynyt välttelemään Suomen sairaat yltiöverot. En kyllä itsekään haluaisi maksaa yhtään enempää jos ei olisi pakko. Siipiveikoillehan nämäkin rahat menevät enimmäkseen. Suomen palvelut (sairaanhoito, koulutus) eivät ole kyllä yhtään paremmalla tolalla kuin muuallakaan Euroopassa, päinvastoin.
Eli respektiä vaan Kallelle. Ne tekee jotka osaa ja pystyy. Ei menestys koskaan tule ilmaiseksi, työtä se vaatii. Mutta eihän nämä himoverotuksen nettohyötyjät sitäkään tajua. On niin lokoisat olot kun ei tarvi muuta kuin kuitata vastikkeettomat avustukset kotiin ilman mitään velvoitteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö enää muualla jakseta kehuta maailman suuri suisinta mestaria, vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuoruuden Tornio ei ole enään siellä, turha sinne on mennä. Niin tai jos haluaa katsoa kurjutta silmiin niin kokeile vain. Lasten kannalta olisi
parempi haketua alueelle jossa kouluilla on kunnon budjetti. Ainut hyvä pointti torniossa on että lapsista tulee kaksikielisiä, vai tuleeko ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelä Suomesta monet muuttaa pohjoiseen ihan siitä syystä, kun haluavat lastensa kasvavan täällä. Tulijat ovat syntyperäisiä eteläisen suomen asukkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tais jäädä rahat maailmalle. Valitteli heikkoa siotusosaamista jossain lehdessä, että ois pitänyt antaa kilpaveli Uotilan Samin hoitaa nää hommat. Eipä silti. Kyllä Torinostakin löytyy tarvittaessa 9 euron pajukorikursseja ja hyvä paikkahan se on lapset kasvattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkäähän nyt. Maassamme on useita muitakin, jotka ovat olleet jopa tuntemattomissa osoitteissa, mutta kun vero-ym. velat on vanhentuneet ja joku suurempi lääkinnällinen remontti on tarpeellinen, paluu tulee ajankohtaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapas nähdä kauanko viihtyy. Kalle vaikuttaa vähän samanlaiselta nopealiikkeiselta tyypiltä kuin Toni Nieminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, onhan se kumma, että on muualle tai "ei ollenkaan veroja maksaneet"-julkkikset tulevat tänne lasten koulujen aikaan. Näin oli vasta jonkun toisenkin julkkiksen kanssa. No, meidän koulumme antavat hyvän lähtökohdan elämään. Toivottavasti sitä osataan arvostaa myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voihan se olla, että lapset ovat niin hyviä oppimaan, että sen puoleen voi jo pikapuoliin taas muuttaa johonkin, mistä päin sopivasti tuulee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

70
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
50
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
44
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
19
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
18
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
17
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image