Pohjois-Suomi

Moot­to­ri­kelk­ka sinkoutui ilmalentoon ja törmäsi pakettiautoon Saariselällä – nuori kuljettaja loukkaantui

Pohjois-Suomi 15.4.2017 8:04
Kaleva

Alaikäinen moottorikelkkailija törmäsi pakettiautoon ja loukkaantui Inarin Saariselällä perjantaina.

Onnettomuus tapahtui Laanilantiellä paikassa, jossa epävirallinen ja merkitsemätön kelkkaura ylittää tien. 

Poliisin mukaan kelkkailija oli tulossa tienylitykseen, kun se toistaiseksi tuntemattomasta syystä ohjautui uralta oikealle. Kohdassa oli pieni nyppylä, mistä kelkka lähti ilmalentoon ja törmäsi samalla Laanilantietä ajaneen pakettiauton kylkeen. 

Paikkakuntalainen kuljettaja lensi tien toiselle puolelle hankeen ja loukkaantui sen verran vakavasti, että hänet kuljetettiin Lapin keskussairaalaan jatkohoitoon.

Alkoholilla ei ole osuutta onnettomuuteen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Pitkätelaisen kelkan pystyy helposti hyppäyttämään ojattoman tien yli penkalta toiselle. Temppu ei ole mitenkään vaarallinen, vaan ihan viihdyttävä, kunhan huolehtii, ettei satu samaan paikkaan ja aikaan auton kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi on kyllä täynnä pikkusieluisia ihmisiä, joiden mielestä kellään ei saisi olla kivaa, kun hänelläkään ei ole. Koittakaa tehdä omasta elämästä parempi, ei toisen elämästä huonompaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Koittakaa tehdä omasta elämästä parempi, ei toisen elämästä huonompaa."

Kiitos, samoin! Te moottorikelkkailijat ette koita tehdä toisten elämästä huonompaa - te teette.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ny tällä ottanut kantaa pelkästään kelkkailua kohtaan vaan yleistä asennetta. Allekirjoittaneella ei ole kelkkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tuo kuulostaa aineellisilta vahinkoilta,mutta sadat kelkat rukan ympäristössä jättävät luontoon polttoaine jäämät lumien sulattua kaikki näkyy vesistöissä,onneksi talvikausi on lyhyt mutta siitä huolimatta puroissa ,joissa ja järvissä kaikki näkyy ja tuhoaa vesiekosysteemeitä.Olemme huolissamme jostakin tuulivoimalasta mutta täällä on ongelmia ollut vuosikymmenten ajan ja järven selillä porhaltavat useiden kymmenten moottorikelkkojen savarit ovat jo ääni saasteena useiden kilometrien päähän kuuluvia luontorauhan vieviä rasitteita.Mökki kiinteistöjen arvoja alentavia haittoja.Luonnon rauhaa .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiihtäjät jättävät luontoon hirveät määrät myrkkyjä suksivoiteista. Tuhannet jos ei kymmenet tuhannet hiihtäjät saastuttavat järvien vedet ja metsät. Ihminen jättää myös Kuusamon vesistöön lomalla käydessään aikamoisen määrän lääkejäämiä. Lääkkeitä ei saada puhdistettua vesistä pois, kaikki lasketaan suoraan vesistöön. On siinä kaloille aikamoinen mikstuura, sydänlääkkeistä mielialalääkkeisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No tämä tuo samalla paljon positiivisuutta elämään tuhansille ja tuhansille lyhyen talvikauden aikana. Siinä se kelkka on jumalan luoma ihan yhtäpaljon kuin kaikki muukin. Luonnon ekologia käsitellään sitten ihan erikseen :-D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama ongelma täällä ja varmasti monessa muussa paikassa - ja tulee vain pahentumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelkan saate määrät ovat niin pieniä ettei niitä voida etes mitata kaikkiin muihin moottori ajoneuvoihin nähden. Kelkkailu tuo valtavan määrän rahaa sinne Rukan yrittäjille. Ja vielä moottorikelkkailijat on reilua ja rehellistä porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Kelkan saate määrät ovat niin pieniä ettei niitä voida etes mitata kaikkiin muihin moottori ajoneuvoihin nähden. Kelkkailu tuo valtavan määrän rahaa sinne Rukan yrittäjille. Ja vielä moottorikelkkailijat on reilua ja rehellistä porukkaa."

Kissanviikset!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rukan yrittäjät saavat ,paikallisilta isänniltä poljetaan taimikot,hypyytetään hirviä,ajatetaan ahmoja,melusaaste alentaa kiinteistöjen arvot,niin ajakoot yrittäjien mailla keskellä rukatunturia siinä on jo maisemat pilattu järjestäkääpä joka viikonloppu yhtenä päivänä kiihdytys ajot näin vinkkinä tulevaisuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Epävirallinen ura voi olla ihan luvallinen ura. Luvan on pyytänyt yksityishenkilö maanomistajalta(kunta, seurakunta, yksityinen,jne).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

91
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
49
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
44
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
33
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
27
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
18
Amerikkalaislehdeltä kova väite: Suomi todennäköisesti salakuunteli Trumpin ja Putinin keskustelut – Ulkoministeriö: Nauhoittamattomuus on sääntö
14
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image