Pohjois-Suomi

Mies väitti, ettei tiennyt kaverinsa tuoneen asunnon pakastimeen amfetamiinia – sai ehdollista vankeutta huu­mausai­ne­ri­kok­ses­ta

Pohjois-Suomi 8.12.2018 22:52
Heidi Peltonen

Kemi-Tornion käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1996 syntyneen miehen seitsemäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen tapauksessa, jossa miehen asunnon pakastimesta löytyi yhteensä 66,3 grammaa amfetamiinia (pitoisuus 14 painoprosenttia). Lisäksi asunnosta löytyi noin gramma marihuanaa sekä yksi 8 milligramman Subutex-tabletti.

Huumausaineet löytyivät poliisin tekemässä kotietsinnässä joulukuussa 2017. Mies näytti poliisille asunnon pakastimesta löytyvän 17,3 gramman amfetamiinipussin ja kertoi, että hänellä on hallussaan vähäinen määrä kannabista. Poliisi löysi etsinnässä pakastimesta vielä yhden amfetamiinipussin, jossa oli yhteensä 49 grammaa huumausainetta. 

Mies myönsi kannabiksen ja pienen amfetamiinipussin hallussapidon, mutta väitti, ettei tiennyt suuremman amfetamiinipussin olemassaolosta. Hän kertoi, että oli itse hankkinut pienemmän amfetamiinipussin kivun hoitoon.

Vastaaja kertoi oikeudessa, että amfetamiinit olivat päätyneet hänen asuntoonsa erään kaverin mukana. Kaveri oli tullut jouluaaton aattona hänen ovelleen ja pyytänyt, saako jättää tavaroita asuntoon siksi aikaa, kun vierailee vanhempiensa luona.

Vierailun jälkeen asunnon pakastinlokeron ylähyllyltä löytyi pussi, jossa hän päätteli olevan amfetamiinia. Vastaaja kertoi käräjäoikeudessa, että sai tietää toista pussista vasta kotietsinnän yhteydessä.

Kotietsintää suorittanut poliisi kertoi oikeudessa, että huumausainepussit olivat olleet pakastimessa vierekkäin, kun mies näytti pussin poliisille. Toinen poliisi seisoi samaan aikaan hänen vieressään ja poliisi kertoi, että hän laittoi pussin valokuvaamista varten samaan paikkaan keskilokeroon, mistä vastaaja oli sen ottanut.

Käräjäoikeus piti epäuskottavana, ettei vastaaja olisi tiennyt myös toisesta pakastimessa olleesta pussista. Jos pussit olisivat olleet eri hyllyillä, eikä hän olisi niitä huomannut, olisi poliisi laittanut pussit valokuvaa varten ylä- ja keskilokeroihin pelkän keskilokeron sijaan. 

Oikeuden mukaan mies halusi salata toisen pussin poliiseilta, sillä siellä oli lähes kolminkertainen määrä huumausainetta toiseen pussiin verrattuna. Käräjäoikeuden mielestä kertomusta ei voitu pitää uskottavana, sillä mies oli huumeiden käyttäjä ja hän käyttää myös amfetamiinia, jota löytyi asunnon pakastimen keskilokerosta.

Mies tuomittiin huumausainerikoksesta seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan 80 euron rikosuhrimaksu. Oikeus antoi ratkaisun syyskuussa.

Rangaistuksessa otettiin huomioon se, että amfetamiinin pitoisuus oli lähes puolet vähemmän kuin katukaupasta takavarikoitujen amfetamiinien pitoisuuksista. Lisäksi miehellä ei ollut merkintöjä rikosrekisterissä.

Mies valitti tuomiostaan Rovaniemen hovioikeuteen, mutta se ei nähnyt tarvetta jatkokäsittelylle, vaan katsoi, että käräjäoikeuden tuomiota ei ole syytä muuttaa.

MAINOS

Kommentoi

No, joo. Vitsi vitsi! 😉

Kuitenkin lähtökohtaisesti vastuunottaminen jääkaappinsa sisällöstä kuulunee selkeästi haltijalleen, vaikka jääkaappi olisi suppean piirin yhteisomistuksessakin. Omasta pihastakin kuulunee toki periaatteellinen vastuu pihan haltijalle, mutta lain puitteissa säädetty vastuu yhtä tiukaksi kuin jääkaapista arveluttaa.

Jääkaappi ja piha lienevät alttiita myös rikoksien mahdollisuuksille. Piha on ehkä alttiimpi.

Joskus erotus, onko epäilty rikollinen vai rikoksen uhri, jouduttanee arvioimaan mutu-tuntumalla. Silloin olisi hyvä käyttää tervettä järkeä, jos se vain suinkin on mahdollista.

Tietenkin meidänkin, jotka emme halua joutua rikoksien kohteeksi emmekä varsinkaan rikollisiksi epäillyiksi, kannattaa harkita, voisiko edes oman jääkaapin sisällöstä pitää tarkempaa huolta. 🐛🍪

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15.2.
Jänis jumitti Rajakylässä, mutta eipä hätää – palokunta tuli ja päästi pupujussin pälkähästä
15.2.
Latvalalle karmea pettymys Ruotsin MM-rallissa – "Yritin ajaa liian kovaa suhteessa olosuhteisiin"
15.2.
Kempeleläinen Emmi Pälvilä on palkintosijoja kahmiva magneetti – lehtien ja kirjeiden lajittelu Postissa vaihtuu hetkessä cheertanssiin
15.2.
Ministeriö aloittaa jätelainsäädännön uudistamisen – Muutoksen taustalla on uusi EU:n jätedirektiivi
15.2.
Trumpin törkeys oli Nastyn alkusysäys – Koreografi Susanna Leinonen: "Tuntuu, että luisumme taaksepäin naisten oikeuksissa"
15.2.
Kun Tiina, 40, kokeili seksin myymistä ensimmäisen kerran, hän hämmästyi asiakkaiden paljoudesta – Tällaisia ovat Tiinan työpäivät ja asiakkaat Tilaajille
15.2.
Oulun vanhojen tanssit videolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa sekä Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa luoteistuuli on voimakasta keskiyöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

367 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa, läpileikkaus oululaisista

Minä mitään vääristele! Se on vain propagandaa!! Samaahan se suotaa tenavakin vailla mitään faktaa, vuodesta toiseen itk... Lue lisää...
Tanhutähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image