Pohjois-Suomi

Mies taivutteli pienituloiset iso­van­hem­pan­sa lainaamaan tutuilta rahaa ja pelasi rahat – kaikille kolmelle 1,5 vuotta ehdollista vankeutta

oikeustalo, käräjäoikeus, Oulun käräjäoikeus KUVA: Essi Puuri
Pohjois-Suomi 17.1.2020 15:34
Heidi Peltonen

Oulun käräjäoikeus on tuominnut 33-vuotiaan pohjoispohjanmaalaisen miehen ehdolliseen vankeuteen useista yllytyksistä petoksiin.

Tuomio tuli tapauksesta, jossa vuonna 1986 syntynyt mies taivutti pienituloiset isovanhempansa, vuonna 1938 syntyneen miehen ja vuonna 1941 syntyneen naisen lainaamaan rahaa tuttaviltaan erilaisilla verukkeilla.

Peliriippuvainen 33-vuotias mies käytti petoksilla hankitut rahat erilaisiin rahapeleihin. 

Teot tapahtuivat Pohjois-Pohjanmaalla vuosien 2012-2016 välisenä aikana. Syyttäjä vaati miehelle tuomiota useista yllytyksistä törkeisiin petoksiin. Syyttäjä katsoi, että mies oli käyttänyt hyväkseen isovanhempien erityistä kiintymystä lapsenlapseensa sekä näiden ikää, terveydentilaa ja henkilökohtaisia olosuhteita.

Isovanhemmille syyttäjä vaati tuomiota törkeistä petoksista.

Isovanhemmat lainasivat tuttaviltaan rahaa kaikkiaan noin 92 000 euron edestä, joista jäi maksamatta takaisin noin 83 000 euroa. Suurin lainoista oli noin 35 000 euroa ja pienin sata euroa. 

Käräjäoikeus katsoi 33-vuotiaan miehen yllyttäneen isovanhempiaan lainaamaan rahaa noin 61 000 euron osalta. Niistä takaisin maksamatta on noin 55 000 euroa.

Käräjäoikeus katsoi vuonna 1938 syntyneen miehen syyllistyneen 13 petokseen ja kahteen törkeään petokseen ja tuomitsi hänet yhdeksi ja puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Kaksi syytettä hylättiin. 

Myös vuonna 1941 syntynyt nainen tuomittiin niin ikään 13 petoksesta ja kahdesta törkeästä petoksesta yhdeksi ja puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Myös hänen kohdaltaan hylättiin kaksi syytettä. 

Heidät määrättiin korvaamaan yhteisvastuullisesti noin 63 000 euroa vahingoista rikosten uhreille. 

Vuonna 1986 syntynyt mies tuomittiin yhdeksi ja puoleksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen kahdeksasta yllytyksestä petokseen ja yllytyksestä törkeään petokseen. Kahdeksan syytettä hylättiin. Lisäksi hänet tuomittiin 90 tunniksi yhdyskuntapalveluun.

Hänet määrättiin menettämään valtiolle rikoshyötynä 30 000 euroa pelivoittoja. Lisäksi hänet määrättiin osallistumaan yhteisvastuullisesti korvauksiin isovanhempiensa kanssa noin 54 000 euron edestä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

MAINOS

Kommentoi

Hyvään tarkoitukseenhan ne rahat meni eli kansan (edustajien )terveyteen kuten se motto kuuluu. Mutta mutta-Veikkaus maksaa joka kuukausi johtokuntaansa kuuluville kansanedustajille pari tonnia pelkästään että ne kuuluvat ko.monopolin johtokuntaan.Siis mitään ei tarvitse tehdä,riittää kun kuuluu johtokuntaan.Yksityisiltä otettiin pois pelikoneiden hallinta eli ne sosialisoitiin jotta valtion "kermanaamat" voivat ryystää kermat peliautomaattien tuotosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi valtiolle voitot kun niillä pitäisi maksella velkoja. ON tämä tyhmä maa.!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitä peli-ja viihdekeskuksia tähänkin kaupunkiin on suunniteltu lisää. Netti pursuaa kaiken maailman kasinoita, ja roskapostit täyttyvät niiden mainoksista. Peleihin saa rahaa menemään hyvinkin nopeasti, harva jää voiton puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image