Pohjois-Suomi

Mies löi toista miestä kirveellä takaraivoon, eikä hälyttänyt apua – Lapin käräjäoikeus tuomitsi neljäksi vuodeksi vankeuteen

Syytetty tuomittiin neljän vuoden vankeusrangaistukseen. KUVA: Juhani Salo
Pohjois-Suomi 25.6.2019 16:09
Niina Niemelä

Lapin käräjäoikeus on tuominnut rovaniemeläisen 34-vuotiaan Jaakko Ari Pekka Heikkisen neljän vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Heikkinen huitaisi miestä täysmetallisella kirveellä takaraivoon. Mies menehtyi pään haavaan ja siitä seuranneeseen verenvuotoon. Heikkinen ei hankkinut miehelle apua huitaisun jälkeen.

Ei tarkoitus tappaa

Käräjäoikeus totesi, että kirveellä lyönti oli kuitenkin enemmän huitaisu ja hallittu, koska uhrin pään haava ei ulottunut ihokerrosta pidemmälle. Näin käräjäoikeus katsoi, että Heikkisen tarkoituksena ei ollut uhrinsa tappaminen.

Huitaisu osoitti käräjäoikeuden mukaan myös sen, ettei Heikkinen voinut pitää uhrin kuolemaa lyöntinsä todennäköisenä seurauksena.

Teko ei täyttänyt tapolta edellytettävää tahallisuutta, mutta täytti törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön, koska uhrille aiheutui hengenvaarallinen tila, lyönti tehtiin kirveellä ja isku takaraivoon osoitti myös teolta raakuutta ja julmuutta.

Oikeus hylkäsi toisen miehen syytteet

Uhri liikkui asunnossa lyönnin jälkeen, mutta kuoli lopulta eteisen lattialle.

Heikkinen oli koko ajan läsnä asunnossa, eikä hankkinut uhrilleen apua. Heikkinen aiheutti käräjäoikeuden mukaan törkeällä huolimattomuudellaan uhrinsa kuoleman.

Oikeus katsoi kyseessä olevan törkeä kuolemantuottamus, koska Heikkinen suhtautui välinpitämättömästi ja piittaamattomasti toisen henkeen ja terveyteen sekä aiheutti välittömän hengenvaaran.

Vankeuden lisäksi Heikkinen määrättiin korvaamaan uhrin omaisille yhteensä 8 630 euroa hautauskuluista ja kärsimyksestä sekä maksamaan yhteensä 9 065 euroa oikeudenkäynti- ja muita kuluja.

Syytettynä oli myös toinen mies, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteet hänen osaltaan.

Käräjäoikeuden tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.

MAINOS

Kommentoi

Oletteko oikeus nyt tosissanne että joku aikuinen ihminen saa lyödä toista KIRVEELLÄ takaraivoon ja selityksenä menee läpi ettei ollut tarkoitus tappaa ja eikä ollut edes ymmärrystä että tuostahan voipi kuolla.

Naurettava on tämän maan oikeusjärjestelmä, puhumattakaan seuravasta portaasta eli vankeinhoitolaitoksesta jonka tärkein tehtävä on pitää vangit ulkona vankilasta ettei tule kuluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

teko ei täyttänyt tapolta edellytettävää tahallisuutta, no ei tietenkään , kun lyö toista kirveellä päähän, hankkikaa elämä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

38-vuotiaana vapaaksi, 36-vuotiaana jos on ensikertalainen tai saa ns. paljousalennusta. Ihmisen henki ei ole paljon arvoinen - enkä puhu nyt rahasta. Kammottavaa oikeudenkäyttöä sekä kirveen huitaisijalta (!!!) että käräjäoikeuden huitaisutuomareilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image