Pohjois-Suomi

Mies löi toista miestä kirveellä takaraivoon, eikä hälyttänyt apua – Lapin käräjäoikeus tuomitsi neljäksi vuodeksi vankeuteen

Syytetty tuomittiin neljän vuoden vankeusrangaistukseen. KUVA: Juhani Salo
Pohjois-Suomi 25.6.2019 16:09
Niina Niemelä

Lapin käräjäoikeus on tuominnut rovaniemeläisen 34-vuotiaan Jaakko Ari Pekka Heikkisen neljän vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Heikkinen huitaisi miestä täysmetallisella kirveellä takaraivoon. Mies menehtyi pään haavaan ja siitä seuranneeseen verenvuotoon. Heikkinen ei hankkinut miehelle apua huitaisun jälkeen.

Ei tarkoitus tappaa

Käräjäoikeus totesi, että kirveellä lyönti oli kuitenkin enemmän huitaisu ja hallittu, koska uhrin pään haava ei ulottunut ihokerrosta pidemmälle. Näin käräjäoikeus katsoi, että Heikkisen tarkoituksena ei ollut uhrinsa tappaminen.

Huitaisu osoitti käräjäoikeuden mukaan myös sen, ettei Heikkinen voinut pitää uhrin kuolemaa lyöntinsä todennäköisenä seurauksena.

Teko ei täyttänyt tapolta edellytettävää tahallisuutta, mutta täytti törkeän pahoinpitelyn tunnusmerkistön, koska uhrille aiheutui hengenvaarallinen tila, lyönti tehtiin kirveellä ja isku takaraivoon osoitti myös teolta raakuutta ja julmuutta.

Oikeus hylkäsi toisen miehen syytteet

Uhri liikkui asunnossa lyönnin jälkeen, mutta kuoli lopulta eteisen lattialle.

Heikkinen oli koko ajan läsnä asunnossa, eikä hankkinut uhrilleen apua. Heikkinen aiheutti käräjäoikeuden mukaan törkeällä huolimattomuudellaan uhrinsa kuoleman.

Oikeus katsoi kyseessä olevan törkeä kuolemantuottamus, koska Heikkinen suhtautui välinpitämättömästi ja piittaamattomasti toisen henkeen ja terveyteen sekä aiheutti välittömän hengenvaaran.

Vankeuden lisäksi Heikkinen määrättiin korvaamaan uhrin omaisille yhteensä 8 630 euroa hautauskuluista ja kärsimyksestä sekä maksamaan yhteensä 9 065 euroa oikeudenkäynti- ja muita kuluja.

Syytettynä oli myös toinen mies, mutta käräjäoikeus hylkäsi syytteet hänen osaltaan.

Käräjäoikeuden tuomiosta voi valittaa hovioikeuteen.

MAINOS

Kommentoi

Oletteko oikeus nyt tosissanne että joku aikuinen ihminen saa lyödä toista KIRVEELLÄ takaraivoon ja selityksenä menee läpi ettei ollut tarkoitus tappaa ja eikä ollut edes ymmärrystä että tuostahan voipi kuolla.

Naurettava on tämän maan oikeusjärjestelmä, puhumattakaan seuravasta portaasta eli vankeinhoitolaitoksesta jonka tärkein tehtävä on pitää vangit ulkona vankilasta ettei tule kuluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

teko ei täyttänyt tapolta edellytettävää tahallisuutta, no ei tietenkään , kun lyö toista kirveellä päähän, hankkikaa elämä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

38-vuotiaana vapaaksi, 36-vuotiaana jos on ensikertalainen tai saa ns. paljousalennusta. Ihmisen henki ei ole paljon arvoinen - enkä puhu nyt rahasta. Kammottavaa oikeudenkäyttöä sekä kirveen huitaisijalta (!!!) että käräjäoikeuden huitaisutuomareilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22:11
Maanpaossa asuvan liikemiehen videot rohkaisivat egyptiläisiä harvinaisiin mielenosoituksiin – Poliisi pidätti kymmeniä protestoijia
21:58
Ranska löi Suomen EM-lentopallon neljännesvälierissä – päävalmentaja Banks: "Nyt päti vahvemman laki, meillä ei ollut vastausta"
21:56
Kärpät nousi jyrän alta voittoon Jyväskylässä – Karvinen maalasi kahdesti: "Painetaan päivittäin hommia, niin silloin se välillä kääntyy noin"
21:44
Runssilla: Kerran kuukaudessa Konst o. deli tarjoilee brunssia elävän musiikin kera
20:50
Pohjavedet yhä matalalla monen kuivan vuoden jäljiltä – "Kaikki sateet ovat tervetulleita koko maassa"
19:46
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
19:00
Keikkaa pukkaa musiikkiklubeilla ja isoilla areenoilla – Ilpo Sulkala: "Oulusta on pikkuhiljaa kehittynyt oikea kaupunki, vaikka toinen jalka on yhä lehmän paskassa ja toinen katukivetyksellä" Tilaajille
76
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
62
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
31
Kärpät ryösti voiton Jyväskylässä jatkoajalla jännärin päätteeksi – tasoitus 14 sekuntia ennen päätössummeria
30
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
25
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
25
Analyysi: Saksan jättimäinen ilmastopaketti sai monet pettymään – Näin uudistus vaikuttaa Suomeen
21
Kuusi Jehovan todistajaa vangittu Venäjällä – "Ketkä ovat vuorossa seuraavaksi?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Nainen aloittaa työsuhteessa ja kohta on taas raskaana

On hieno juttu, että naisella on turvattu toimeentulo. Perheenlisäys on nykyisessä Suomessa on iloinen u... Lue lisää...
Perus 35

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image