Pohjois-Suomi

Mies kuljetti suuren määrän vahvaa kokaiinia Ruotsista Suomeen – tuomittiin 3,5 vuodeksi vankeuteen

Mies oli tuonut Suomeen ison määrän vahvaa kokaiinia. Arkistokuva. KUVA: Helsingin poliisilaitos
Pohjois-Suomi 12.7.2018 13:32 | Päivitetty 12.7.2018 13:34
Kaleva

Rovaniemen hovioikeus on määrännyt vuonna 1983 syntyneen Alex Mohamed Al Khatibin kolmen vuoden ja kuuden kuukauden ehdottomaan vankeuteen törkeästä huumausainerikoksesta.

Mies oli tuonut reilut 620 grammaa kokaiinia ulkomailta Suomeen viime vuoden marraskuussa. Oikeus kiinnitti huomoita myös siihen, että aineen pitoisuus oli korkea noin 60 painoprosenttia.

Kemi-Tornion käräjäoikeus antoi tapauksesta saman mittaisen vankeustuomion tammikuussa. Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen, sillä hänen mukaansa kyseessä oli huumausainerikos eikä törkeä huumausainerikos. Hovioikeus ei muuttanut käräjäoikeuden tuomiota.

Mies perusteli valitustaan sillä, että hänet oli painostettu kuljettamaan huume-erä Suomeen. Oikeuden mukaan tapauksessa ei ollut näyttöä huomattavasta painostuksesta.

Oikeus otti tuomiossa huomioon, että Al Khatib oli toiminut tapauksessa lähinnä kuriirina. Kuriirin osuus rikoksen toteuttamisessa on vähäisempi ja epäitsenäisempi kuin maahantuonnin organisoimisesta vastaavalla henkilöllä. Kuljettamisen lisäksi mies oli kuitenkin myös pakannut aineen yhdestä erästä useampaan erään. Lisäksi kuljetuksen arvo oli ollut suuri. Nämä viittaavat siihen, että Al Khatabiin oli luotettu eikä hän ollut puhtaasti kuljetuksen sisällöstä tahallisen tietämätön ja tavanomainen kuriiri.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image