Pohjois-Suomi

Mie­le­no­soit­ta­jat Torniossa: ”Nyt riittää!”, katso video

Torniossa järjestettiin lauantaina Rajat kiinni -mielenosoitus, jossa vaadittiin tiukempaa linjaa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa.
Pohjois-Suomi 3.10.2015 12:39 | Päivitetty 3.10.2015 18:39
Mirja Niemitalo

Tornion Pakkahuoneenkadulta lähti puolenpäivän tienoilla Rajat kiinni -liikkeen marssi kohti Tornion keskustaan, jonne on tulossa myös rajojen auki pitämistä puolustavien marssi. Marssit kohtaavat Hallituskadulla.

Rajat kiinni -liike marssi kohti Tornion keskustaan huutaen rytmikkäästi: "Nyt riittää, rajat kiinni!"

Suomen liput liehuivat, ja joukkojenhallintapoliisit seuraavat tilannetta. Ainakin toistaiseksi tapahtumat ovat sujuneet rauhallisissa merkeissä.

Marssijoita johdattaa paloauto, johon on kiinnitetty banderolli: ”Orpo ja kumppanit, onko ura kansaa tärkeämpi?”

Rajojen kiinni vaativien mielenosoituksessa on huomattavasti enemmän väkeä kuin auki pitämistä puolustavien mielenosoituksessa.

Mielenosoitus Torniossa sujui lauantaina rauhallisesti.

Rajan sulkemista kannattava Tuukka Kuru vaatii, että piikki on pantava kiinni.

Kurun mielestä Tornioon pitäisi perustaa keskus, jossa turvapaikanhakijat olisivat niin kauan, kunnes heidän turvapaikkahakemuksensa on käsitelty, sen sijaan, että heidät kuljetetaan järjestelykeskuksesta vastaanottokeskuksiin ympäri maata.

Kurun mukaan Suomi on rakas maa suomalaisille. Hänen mukaansa irakilaisia odottaa Suomessa karu arki verrattuna lupauksiin, joita sosiaalisessa mediassa kerrotaan.

 

Mielenilmaisut ovat jatkuneet rauhallisina. #tornio #poliisi

Posted by Lapin poliisilaitos on 3. lokakuuta 2015

Katso kuvia Tornion mielenilmauksista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (80)

Näyttääpä olevan pahoinpitely kaupungilla ja tappelu Heikinharjussa...
Milloinkahan suvakit alkaa ymmärtämään tämän ongelman laajuuden mitä on tulossa..
Kas kun ei voinut kommentoida näitä ed.mainittuja uutisia...??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta YLEhän mm. lupasi, ettei vastaanottokeskukset ja turvapaikanhakijat aiheuta järjestyshäiriöitä uutisoinnissaan, joka koski ääriryhmien propagandaa vastaanottokeskusten läheisyydessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että kehtaavatkin. Mitähän tulisi, jos rajat oikeasti laitettaisiin kiinni? Aika lailla on kansaa saatu kiihotettua tuon älyttömyyden mukaan. Persupoliitikot ympäri maata touhunneet väkeä ja noin vähän onneksi ovat saaneet porukkas mukaan. Milloinkahan Soini uskaltaa myöntää, ettei puolue ole hänen johdossaan. Ottakaa ihmiset järki käteen ja rauhoittukaa, ei tämä maa tähän kaadu. Olette liikaa kuunnelleet Sipilän valitusta velkaantumisesta. Jos yhtä innokkaasti puolustaisitte suomalaisia köyhiä, kun vastustatte maahanmuuttoa, niin olisi parempi. Te olette nyt pelkojenne vankina, ette muuts.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

pakolaisten tulolle jotain rotia ja kaikki tulijat joutuin kehä kolmosen sisäpuolelle nykyinen hallitus on toiminut todella surkeasti kaikki heidän tekosensa on epäonnistunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miks ihmeessä pitäis viroon asti vaivautua hakemaan tuliaisia? Juomat kun saa nykyaikaan tilattua suoraan kotiovelle puoleen Suomen riisto hinnoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka mm. opettajan pitäisi olla "kaikki suvaitseva" niin kyllä tämä soluttautumisyritys Suomessa olevaan elintasoon alkaa saada liian suuret mittasuhteet. On selvää ettei suurella osalla tulijoista ole muuta mielessä kuin "leveän pöydän ääreen tuleminen" ja heidän omalaatuinen ajatusmaailma.
Kuka on hyötymässä tästä tilanteesta joka on vallalla? Selkeästi joku siitä täytyy olla nettoamassa, ei kait tällainen voi olla muutoin toteutettavissa. On aivan liian isot erot kulttuureissa ja kapina tästä tulee ilman muuta. Aivan käsittämätöntä tällainen paapominen, enkä aio ensimmäistäkään alkaa opettamaan. Lienisikö heillä edes halua siihen. Näin se yksinkertaisesti on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No missä meidän hallitus herrat. Kukaan ei ole vastaamassa. Turkin palautussopimus on tehtävä . Keneltä jäi tämä sopimuksen teko aikoinaan kesken. Ne politiikot on tuotava esille. Turkkilaiset on palautettava. Se turvaalllinen maa. Siellä käydä lomamatkallakin. Tuet on hetin laitettava alas, ainakin puolitettava. Näin ovat tehneet mm tanska. On hullua hommaa että me maksetaan euroopan parhaimmat edut pakolaisille kun omalta kansalta vedetaan kaikki edut ja tuet alas. Kyllä meidän täytyy ensin pitää huoli omista huonotuloisista ja sairaista. Kyllä meidän hallitusherrat ovat pudonneet kelkasta. Nyt pitäisi olla tuista ja palautussopimuksesta paperit valmiina eikä olla miettimässä että minä vuonna tuo tehtäisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mieltä. En vastusta sellaisten tuloa maahan, jotka tulevat oikeasti pommien ja itsemurharyhmittymien keskeltä. Kukaan ei kuitenkaan kartoita (eikä ainakaan uutisoi), minkälainen tilanne eri pakolaisten kotimaissa on, sitä pitäisi nyt tehdä kiireenvilkkaa. Pitäisi selvittää ketkä oikeasti tarvitsevat apua ja ketkä vain osaavat käyttää yleistä kaaosta omaksi edukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä. Ehdottamasti raja kiinni. Eikä sitten haeta sitä nuuskaa sen jälkeen ruottista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eiköhän se ole sellainen turvapaikanhakijoihin ja heidän rajatarkastuksiin liittyvä juttu tuo "rajat kiinni" ei se normaalia rajaliikennettä tarkoita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi sitä nuuskaa edelleen käydä sieltä hakemassa. Passin näyttäminen rajalla ei ole vaikeaa. Kyllähän esimerkiksi moni itärajan tuntumassa asuva käy ostoksilla ja tankkaamassa Venäjän puolella, vaikka raja on "kiinni" ja tarvitset passiisi myös viisumin. Jos Ruotsin raja laitettaisiin "kiinni", niin se tarkoittaa siis rajatarkastusten palauttamista. Ruotsiin riittäisi tällöin edelleen matkustusasiakirjaksi passi tai henkilökortti, viisumia et tarvitse. Mielestäni nykyinen maahanmuuttopolitiikka vain ruokkii ihmissalakuljetusta, jota pyörittää todennäköisesti joku mafia. Ei ole moraalisesti oikein tukea tätä toimintaa tarjoamalla laittomille siirtolaisille muhkeita etuja ja muita houkuttimia, jotka osaltaan jopa kannustavat tähän rikolliseen bisnekseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi media ei kerro totuutta? Torniossa muutamaa suvakkia lukuunottamatta, kaikki vastusti hallitsematonta maahanmuuttoa vastaan. Näyttäkää video kuinka paljon meitä on!!.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Media kertoo "totuuden", eli että "maahanmuuton vastustajat" ovat pieni mutta äänekäs vähemmistö, joka koostuu elämänhallinnan menettäneistä radikaaleista aineksista, sekä anarkisteista, rasisteista ja muista haihattelijoista joilla ei ole todellisuudentajua. Olette vähemmistö, koska media sanoo niin. Liusumme koko ajan kohti venäläistä tiedonvälitys- ja hallintomallia, jossa kansa etääntyy päättäjistä ja kansan ääni vaiennetaan, totuutta vääristellään ja demokratia, sananvapaus ja vaalit ovat vain kulisseja. En ole kuullut kenenkään tuttavani kannattavan pakolaisten maahanmuuttoa. En edes outojenkaan ihmisten. Mediassa heitä tuntuu riittävän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teitä täytyy varoa!Tullaan suojeleen Teiltä lapsia,nuoria ja muita hädässä olijoita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä kaikki sählinki ja huono taloustilanne ja työläisten alasajo on Sipilän syytä. Hänen tulonsa jälkeen Suomi on mennyt rymisten sekasortoon monella alalla. Hallistuksen pitäsi erota ja pelkkä virkamieshallitus tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että kansalaisten täytyy lähteä kadulle, kertoo, että päättäjät ovat epäonnistuneet surkeasti maahanmuuttoasiassa. Valitettavasti maa on nyt näiden tunarien käsissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennetaan Tornion ympärille muuri ettei vain kukaan sinne eksyisi. Pimeä kaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielenosoittajat oli ympäri Suomea...toisekseen ehkäpä se maahantulo tällä hetkellä näkyy Torniossa hieman enemmän kuin vaikka Kajaanissa taikka Kalajoella :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (80)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

" Toinen on ”yhden ajatuksen -syndrooma”: siinä ihminen on niin tarrautunut johonkin kantaan (usein ajasta jäljessä olev... Lue lisää...
Hihiii

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image