Pohjois-Suomi

Maalaiskunnan johtoon haki seitsemän

Pohjois-Suomi 6.9.2003 10:00
Siina Välimaa
Rovaniemen maalaiskunnan kunnanjohtajuutta tavoittele seitsemän henkilöä. Virkaa hakivat kauppatieteiden maisteri Jukka Alatörmänen Helsingistä, Rovaniemen maalaiskunnan vt. kunnanjohtaja, valtiotieteen maisteri Matti Ansala Rovaniemen maalaiskunnasta, Taivalkosken kunnanjohtaja, varatuomari Pauli Harju Taivalkoskelta, Rovaniemen kaupungin kansliapäällikkö, varatuomari Jari Jokela Rovaniemeltä, Parkanon kaupunginjohtaja, hallintotieteiden maisteri Kari Karjalainen Parkanosta, erityisopettaja, kasvatustieteiden maisteri Anne Kotilainen Turusta ja Iin seutukuntajohtaja, varatuomari Tapani Turunen Kempeleestä.

Viran hakuaika päättyi perjantaina, mutta kunnanjohtajan virkaan voidaan valita suostumuksensa mukaan myös henkilö, jonka virkakelpoisuudesta on esitetty tarpeellinen selvitys.

Virkaa hakeneista Jari Jokela ja Kari Karjalainen hakivat myös äskettäin täytettyä Rovaniemen kaupunginjohtajan virkaa. Kunnanjohtajan virka tuli avoimeksi kun kunnanjohtaja Mauri Gardin valittiin Rovaniemen kaupunginjohtajaksi. Kunnanjohtajan virkaa on siitä asti virkaatekevänä hoitanut pitkään Rovaniemen maalaiskunnan palveluksessa ollut kunnansihteeri Matti Ansala, 52.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Riku Tapio arvioi, että kunnanhallitus valitsee maanantain kokouksessaan muutamia henkilöitä haastateltavaksi. Alustavasti on suunniteltu mahdollisuutta järjestää kunnan kotisivuilla kuntalaisille mahdollisuus tehdä kysymyksiä virkaa hakeneille. Vastaukset kiinnostavat myös lokakuun 20. päivänä kunnanjohtajan valitsevaa valtuustoa.

Tapio on tyytyväinen hakijoiden koulutukseen ja määrään. Hän ei usko, että spekulaatiot kuntaliitoksesta olisivat vaikuttaneet hakijoiden määrään. Tapion mielestä on syytä muistaa, että kuntaliitosselvityksessä on koko ajan myös se vaihtoehto, että Rovaniemen maalaiskunta jatkaa itsenäisenä kuntana.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image