Pohjois-Suomi

Maailman toiseksi pisin mies tulee Kajaaniin – Cajanus-kesä tuo 246-senttisen Brahim Takioullahin Kainuuseen

Pohjois-Suomi 10.5.2019 11:53
Kaleva
Cajanus Jättiläisoopperan hollantilaisversiossa nähtiin Daniel Cajanusta esittävä Michel Poels (keskellä). Kuvassa myös 235-senttinen Adramane Dembele sekä Brahim Takioullah. Poels ei ole mies lyhimmästä päästä, sillä hänellä on mittaa 195 senttimetriä - näin pitkässä seurassa hänkin jää kainalomittaiseksi. KUVA: Angela Stouten

Kajaanissa ensi kesänä toteuttavan oopperahankkeen myötä Kainuussa vierailee maailman toiseksi pisin elossa oleva ihminen, Brahim Takioullah. Takioullahilla on pituutta 246 senttimetriä.

Takioullahin vierailu liittyy Cajanuksen kesään, joka huipentuu Daniel Cajanuksesta kertovaan moderniin oopperaan Cajanus Jättiläisooppera. 1700-luvulla elänyt, noin 2,5 metrin mittainen Cajanus kiersi ympäri Eurooppaa aikanaan. Ooppera on kansainvälinen hollantilais-suomalainen yhteistuotanto, jonka tuottavat hollantilainen Zangstudio Haarlem ja kajaanilainen Vaara-kollektiivi.

Oopperan Cajanus - de gigantische opera kantaesitys nähtiin Hollannissa vuonna 2017. Cajanus eli viimeiset elinvuotensa Haarlemissa ja sittemmin haudattiin oopperan esityspaikkaan, Sankt Bavon katedraaliin.

Marokossa syntynyt ja Pariisissa asuva Takioullah vierailee Kajaanissa ja Paltamossa toukokuussa.

Takioullah vierailee Kajaanissa 21.-23. toukokuuta. Hän tekee matkallaan kouluvierailuja, joissa käsitellään erilaisuuden teemoja ja pohditaan, mitä mahdollisuuksia ja haasteita poikkeuksellinen pituus tuo ihmiselle. Luvassa on myös julkisia yleisötapaamisia.

MAINOS

Kommentoi

Voi Brahim parkaa, kun istahtaa Finnairin penkkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siitäpä onkin aikaa, kun Suomessa ihmisiä tuotiin näytille kokonsa takia. Pitääpä mennä katsomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katkerat kääpiöt kommentoivat tänne, hauskaa. Toisaalta yli kaksimetrinen en haluaisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Friikkisirkusten aika Kainuussa ei ole vielä ohi. Seuraavana vuonna vuorossa siamilaiset kaksoset? Ehkä sivistys joskus saavuttaa Kajaaninkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...Hollannissa 2017 kantaesityksen saanut ooppera on friikkisirkusta ja siten taantumuksellista? Ehkäpä kommenttisi kertoo osaltaan oman "sivistyksesi" ja luetun ymmärtämyksen tason. Jos nyt vaivaiduit lukemaan koko juttua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On niitä friikkisirkuksia suuremmissakin ympyröissä kuin Kajaanissa, esim. Euroviisut ensi viikolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

125
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
91
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
39
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
36
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
33
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa
32
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
23
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image