Pohjois-Suomi

Lufthansan ensimmäinen suora reittilento Kuusamoon oli täpötäynnä – "Halusimme nähdä valkoisen paratiisiin"

Kuusamon lentoasemalle joulukuussa saapuneiden kansainvälisten tilaus- ja reittilentojen määrä on kasvanut vuodessa 90 prosentilla; vuonna 2016 Kuusamoon saapui 19 lentoa ja kuluvana vuonna 36 lentoa. Lauantaina avattu viikoittainen yhteys Frankfurtiin on historian ensimmäinen Kuusamosta. KUVA: Ulla Ingalsuo
Pohjois-Suomi 23.12.2017 21:05
Ulla Ingalsuo

Kuusamon lentoasemalla oli tungosta lauantaina, kun historian ensimmäinen suora reittilento ulkomailta laskeutui aatonaaton siniseen hämärään. Lufthansan lennolla Frankfurtista saapui Koillismaalla 150 joulunviettäjää.

– Halusimme nähdä valkoisen paratiisiin, kertoo ranskalaisen Pepen perheen isä Romuald Pepe.

Ensimmäistä kertaa Suomessa vieraileva nelilapsinen perhe suuntasi lentoasemalta Rukalla, missä he aikovat viikon ajan tutustua talveen ja ennen kaikkea nauttia puhtaasta luonnosta.

Historiallista tapahtumaa todistamassa olleet kuusamolaiset vakuuttivat, että uusi yhteys on paras mahdollinen joululahja alueelle ja sen matkailutoimijoille.

– Tämä on avaus uuteen aikaan. Kyseessä on ensimmäinen suora lento Kuusamoon Euroopan kentältä ja Pohjois-Pohjanmaan ainoa yhteys eurooppalaiseen metropoliin, iloitsi Ruka-Kuusamo Matkailun toimitusjohtaja Mats Lindfors.

Lindforsin mukaan oleellista on myös reitin operoija: Lufthansa on jättiyhtiö, jonka panostaminen Ruka-Kuusamo -alueeseen vahvistaa matkailutoimijoiden uskoa kansainvälistymiseen.

– Tavoitteenamme on saada aikaan useita viikoittaisia reittilentoja paitsi Frankfurtista, myös muilta Euroopan kentiltä. Uskon, että hankkeet realisoivat vuoden, kahden kuluessa.

Lue lisää 24.12.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Matkamuistoja,laatua tulee olla. Marjasoseista: mustikkasoseet,variksenmarjasoseet. Aidosta villasta,viskoosilangasta neulottuja villasukkia.Kaulaliinoja silkkivillasta. Ei hinnoitella hirveän tyyriiksi.Saksalaiset menevät maassaan joulumessuille hakemaan suomalaisia marjasoseita. Oulusta matkasimme pohjoissuuntaan. Ennen Torniota löysimme huoltoaseman myymälästä italialaisia nahkapussukoita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa nyt hinnoitella itseänne ulos niin että ensi vuonna kukaan ei tule sinne ja muistakaa jauhata purukumia niin että leuat menee jumiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Laatua vihdoinkin kun saksalaiset tulevat Tervetuloa willkommen hertsliht

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saksassa asutaan aika likekkäin. Heille tekee hyvää päästä oikein kunnon luonnon rauhaan. Ja vielä Lufthansa kuljettamassa. He tietää että iso venäjä on rajan takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No Saksassa ei todellakaan asuta lähekkäin, muuta kuin kaupungeissa, niin kuin kaupungeissa yleensä. Maaseudut ovat todella harvaan asuttuja, sanoo nimim. 20 vuotta Saksassa asunut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No on se nyt silti 10x tiukempaan asuttu maa kuin Suomi, ja tasaisemmin. Itäsaksalaisella perunanviljelyalueellakin on moninkertaisesti sakkia Lappiin ja Itä-Suomeen nähden. Valosaastetta ja ääniä siellä piisaa metsässäkin, eikä koskematonta luontoa juuri ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rahat pois turistilta, tyylikkäästi ja kohteliaasti. Mutta ehdottomasti rahat pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

varautukaa Kuusamon kauppiaat nahkatuotteisiin. Kukkaroita,lompakoita,rukkasia.Jos ei ole nahkaisia-revontulitossuja,ruvetkaa tekemään,että seuraavana jouluna tarjolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä näin kun koneesta tuli messi. Se oli ihan varmasti lionel. Kävi poro ajelulla kaupungissa ja lähti sitten pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saapa nähdä meneekö 7000 matkustajaa tuolla reitillä rikki. Tiedä vaikka osa kävisi PAKAn pelejä katsomassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Massaturismia Kuusamoon. Apua Vihreät ja Green peace. Miten tässä nyt näin kävi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa , tätä kaikkea vastustivat aikoinaan vasemmistolaiset kun Kuusamon lentokenttää suunniteltiin ja vastustavat edelleenkin kaikkea kehitystä , mukamas maailmanperintökohde tuhoutuu , ei muutako rukalle kirkaamat valot ja tunturi satametriä korkeammaksi .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mites kapital of norteb skändinavia, eikös tästä pitänyt tulla se hubi, tulikin hupi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailman eniten ympäristöä pilaavin laitos, ja kaupunki (Nikkel) kuumaisemineen parisataa kilsaa koillisen suuntaan. Onneksi tuulet ja ilmavirtaukset saattavat Lapin "puhtaan luonnon" vielä pelastaa. Kaikki raha revittävä irti kun sen vielä jostakin saa. Voin olla toki väärässä ja toivottavasti oonkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt vaan rahat pois vierailijoilta-kyllä ne osaa rahastaa tuolla keski-euroopassakin-siellä kun käynyt niin on lompsa aika tyhjänä reissun jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image