Pohjois-Suomi

Lufthansa aloittaa suorat reittilennot Frankfurtin ja Kuusamon välillä

Lufthansa vaihtelee konekokoa Frankfurt-Kuusamo-lennoilla. KUVA: FEDERICO GAMBARINI / EPA
Pohjois-Suomi 7.6.2017 8:31
Kaleva

Maailman suurimpien lentoyhtiöiden joukkoon kuuluva Lufthansa ilmoitti aloittavansa suorat reittilennot Frankfurtin ja Kuusamon välillä ensi joulukuussa.

Lauantaihin ajoittuva viikoittainen yhteys lennetään 23. joulukuuta 2017 - 31. maaliskuuta 2018 Airbus-koneilla, joiden matkustajakapasiteetti on 143-200 paikkaa. Konekokoa vaihdellaan kysynnän mukaan.

Suora reittilentoyhteys ulkomaiselta lentokentältä Kuusamon kentälle on ensimmäinen Kuusamon kentän historiassa.

– Suora yhteys keskelle Eurooppaa on osoitus siitä, että alueella on elinvoimaa ja kiinnostavuutta, kommentoi Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen.

– Kuusamon matkailun kehitysnäkymät ovat vahvat: Rukan Itäkylän suunnitelmat gondoleineen, stadionin alueen kehittäminen ja uudet lentoyhteydet ovat tärkeitä virstanpylväitä elinkeino-ohjelmassamme, painottaa Manninen.

Vastikään myös Finnair kertoi lisävuoroista, jotka tuovat Helsingin ja Kuusamon välille viisi uutta viikoittaista vuoroa tulevalle talvikaudelle.

– Menneenä talvena matkailijayöpymiset ja matkailutulo kasvoivat vahvasti Kuusamossa. Nämä uudet lennot sekä charter-lentojen kehitys viidestä Euroopan maasta mahdollistavat jopa kasvun tuplaamisen ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisissä”, toteaa Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Tuollainen reitti pitäisi saada Ouluun. Varmasti voisi olla kannattava esim. 1 lento viikossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistaakseni kirjoitin tänne pari vuotta sitten, että Suomi nousee, jos nousee matkailulla ja metsäteollisuudella.....it-hörhöilyt ovat ihan ok, mutta ne ei tuo juuri muuta kuin hyvän mielen !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittäkää nyt oululaiset käsittää, että ei noin pienellä kylällä ole mahdollisuutta kilpailla kenenkään kanssa ja turhaa olette kateellisia Kuusamolle, koska Kuusamon etuna on luonto ja laskettelukeskus jota oulussa ei ole.
Oulussa jos asuisi edes 400 t ihmistä, niin voitaisiin puhua kaupungista, mutta ei tuolla määrällä mitä nyt asuu ja sekin levinneenä liian suurelle alueelle.
Itse kaupunki on todella pieni, mutta maaseutu pinta- ala tekee siitä kookkaan, mutta ei pelkkä koko riitä pitää olla myös ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvä ja perusteltu kommentti.
Ei Oulussa ole potentiaalia kehittyä suorien lentojen kaupungiksi incoming matkustajien osalta.
Suomalaisten matkustusintoa taasen rajoittaa se, ettei noin puolellla ihmisistä ole yksinkertaisesti rahaa matkustaa.
Laajan Oulun itärajan ihmisille Kuusamo voi olla varteenotettava lähtökenttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upeaa viisautta kuusamolaisilta ja heidä päättäjiltään olla tuhoamatta ainutlaatuista luontoa ulkomaille voitot vievillä ja vain maatumattomattomat, ikuiset jätekasat jättävillä kaivoksilla, jotka pillaavat myös vesistön ikiajoiksi.
Kyllä matkailu työllistää selkeästi enempi kuin kaivoslaisten majoittaminen pariksi kaivosvuodeksi. Ja katetta saa - varsinkin sesonkina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentoliikennettä lisäämällä ja metsien tehokäyttöä vauhdittamalla Suomi osallistuu saastuttamiseen, hiilinielun kutistamiseen ja siis ilmaston lämpenemisen kiihdyttämiseen. Huraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs lopettaa tuo ilmaston muutos höpötys ilmasto on ennenkin muuttunut eikä ihminen voi vaikuttaa siihen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmatilassa on tuhansia ja tuhansia koneita koko ajan. Mitä merkitystä olisi, jos Lappiin jätettäisiin talvikaudella lentämättä muutama lento päivässä. Ne ihmisethän lentäisivät jonnekin muualle lomalle, esimerkiksi Ruotsiin.
Ps.- ilmasto ei ole lämpenemässä,olemme itse asiassa menossa kohti uutta pientä jääkautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, kohta Oulustakin pääsee näppärästi Keski-Eurooppaan - Kuusamon kautta! Kyllä Oulun lentoasemalla nukutaan nyt niin sikeää ruususen unta, että kaikki tilaisuudet menevät sivu suun. Oulu voisi toimia koko Pohjois-Suomen lentoliikenteen solmuna, ja meillekin voitaisiin houkutella matkailijoita suoraan maailmalta, mutta ei se vain sovi tähän ikuisen it-teknologiakaupungin imagoon. Paskakaupunni-brändi ei oikein matkailijoita vedä, edes Suomesta. No, odotellaanpa vielä, että Kuusamo ja Kemi avaavat lisää suoria reittejä maailmalle, niin voi Oulun lentoaseman jättää pelkän Finskin Helsingin syöttöliikenteen asemaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eri kohderyhmät. Kannattaa katsoa muusta kuin oman navan perspektiivistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Joo, kohta Oulustakin pääsee näppärästi Keski-Eurooppaan - Kuusamon kautta! Kyllä Oulun lentoasemalla nukutaan nyt niin sikeää ruususen unta, että kaikki tilaisuudet menevät sivu suun. Oulu voisi toimia koko Pohjois-Suomen lentoliikenteen solmuna, ja meillekin voitaisiin houkutella matkailijoita suoraan maailmalta, mutta ei se vain sovi tähän ikuisen it-teknologiakaupungin imagoon. Paskakaupunni-brändi ei oikein matkailijoita vedä, edes Suomesta. No, odotellaanpa vielä, että Kuusamo ja Kemi avaavat lisää suoria reittejä maailmalle, niin voi Oulun lentoaseman jättää pelkän Finskin Helsingin syöttöliikenteen asemaksi."

Miksi keski- tai etelä-Euroopasta pitäisi lentää Ouluun, solmuun, kun voi lentää suoraan Ivaloon, Kittilään, Kuusamoon ? Mitä siellä Oulussa on joka kiinnostaisi turisteja. Luontoa tulevat katsomaan ja kokemaan, ei Oulun pahanhajuista ilmaa. Aikoinaan jo yksi Oulun lentoaseman päällikkö, neropatti, ehdotti että kaikki lennot ulkomailta Ouluun ja siitä busseilla Lappiin. Ei taida matkailijoita moinen kiinnostaa jos on suoria lentoja tarjolla. Etenkin kun näitä päivämatkalaisia on joukossa, aamulla kohteeseen ja illalla kotiin. Bussissako sekin aika pitäisi viettää ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi hyvänen aika.
Eivät turistit ole tulossa Ouluun, eli miksi heitä pitäisi väkisin käyttää Oulunsalon kentällä?
Eurooppalaiset turistit haluavat näillä "lähilomillaan" päästä kätevästi, suorilla lennoilla perille.
Se säästää aikaa, rahaa ja polttoainetta.
Lennon tärkein kerosiinia kuluttava vaihe kun on nousu.
Jos Oulusta halutaan suoria reittilentoja, niin väestöpohja pitäisi olla suurempi.
Toinen vaihtoehto on se, että vähävaraiset suomalaiset olisivat sen verran varakkaita, että heillä olisi rahaa käydä ulkomailla kerran, tai kaksikin vuodessa lentämällä.
Tämä näyttää täysin mahdottomalta ainakin nykypolitiikan valossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvikaudella Ruka on koko Suomen matkailun tärkeimpiä kohteita. Siinä jäävät etelän kaupungitkin taakse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No älä nyt valehtele, jo pelkästään Helsingin satamien kautta kulkee yli 11 miljoonaa ihmistä +lentoasema, juna lisäksi, eli sinun järkeilysi mukaan rukalla kävisi yli 30 miljoonaa ihmistä talvessa.
Eiköhän ole parempi kun leijailet maan pinnalle sieltä atmosfääreistä ja pysyt totuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rotuaari ei taija paljon Keski-Euroopassa kiinnostaa käyntikohteena. Muutapa Oulussa ei sitten olekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osaan iloita uutisesta sinänsä. Huomautan kuitenkin tässä yhteydessä että mm.Kuusamon maine rauhallisena, erämaisena luontokohteena on mennyt jo ajat sitten; Mahdollisten Aasian turistien mukaantulo on lopullinen kuolinisku alueen ainutlaatuisuudelle. On ollut todella murheellista lukea kuinka moottorikelkkailijat ovat huristelleet rauhoitetuissa luonnonpuistoissa - tunturialueella. Näillä kurvailuilla ei ole ollut ainoastaan meluhaittaa vaan herkkä aluskasvillisuus on kärsinyt mittavia tuhoja.
Uutisilla on aina toinen puolensa. Massa turismi voi pahimmillaan pilata Lapin ja Koillismaan erämaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Olen huomannut miksi Oulun perheet velkaantuvat

Paljon suomea kiertäneet voin väittää että yllättävän suuria eroja on luonteessa eri alueilla. Oululaisia on paljon hyvä... Lue lisää...
Muualta muuttanut

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image