Pohjois-Suomi

Livo on vuoden kylä - kyläyhdistys työllistänyt kymmenen

Livon kylän hirviporukka, Paavo Juntti (edessä vas.) ja Olavi Niskala valmistelevat hirvikäristystä peijaisiin. KUVA: Kajava Aimo
Pohjois-Suomi 4.11.2013 14:15
Kaleva

Pudasjärven Livo on saanut Vuoden Kylä 2013 -palkinnon. Pohjois-Pohjanmaan liiton jakama palkinto myönnettiin Pohjois-Pohjanmaan maakuntapäivillä Oulussa maanantaina.

Valinnassa painotettiin kylän pitkäjänteistä kehittämistä, toiminnan omaleimaisuutta ja ennakkoluulottomuutta sekä nuorten aktiivisuutta.

Palkintoperusteissa mainitaan, että kyläläiset uskaltavat tarttua eteen tuleviin mahdollisuuksiin ja asukkaat ovat saaneet paljon myönteistä kehitystä aikaan lähiympäristössään. Kyläyhdistys Livokas on esimerkiksi työllistänyt palkkatuella kymmenen henkilöä, mikä on kymmenesosa Pudasjärven palkkatuella työllistetyistä pitkäaikaistyöttömistä.

Pudasjärven keskustan pohjoispuolella sijaitsevassa kylässä on noin 180 asukasta.

Livo sai nyt palkinnon toistamiseen. Ensimmäisen kerran Livo valittiin vuoden kyläksi kymmenen vuotta sitten. Viime vuonna vuoden kyläksi valittiin Oulaisten Piipsjärvi.

Lue lisää 05.11.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Ihastelin kesällä käydessäni Livolla,kuinka hieno yhteishenki siellä vallitsi.
Nostan hattua Teille jokaiselle Vuoden kylä 2013 johdosta! Jatkakaa samaan malliin;kesällä tullaan käymään porisuttamassa tuttuja ja tuntemattomia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei täällä oo pahoja ihmisiä näkynykkää. Nuorijahi on kun on lissäännytty viime aikoina, monista talloista lähtee koululaisia kouluun arkena. Ja näkyvät kulukevan palakka töissä meillä ja muualla. Yrittäjiäki on tosi hyvästi. Ei sitä meitä eläkekerholaisia niin palijo oo, mutta mehän sitä näymmä täällä kylällä, kun meillä on aikaa läyrytä, kulukia ja talakoilla. Kuuluvat nuo Livokkaan työntekijät olevan 6 tunnin palakalla, on kuulemma mukavaa ollu olla töissä, kukkaa ei oo kuullukkaa riistosta tai 4½ tuntisesta päivästä. Tulukaahan käymään muualtaki niin näättä ja tiiättä sitte miten asiat on kun raataillaan täällä kylällä, eikä luulojen varassa tartte olla Teilläkkää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi näin iloinen asia menee ihmisten nimittelyyn, olette julmia, pahoja , ihmisiä.
Ei pidä käyttää tälläisiä nimikkeitä ihmisistä jotka tuovat asioita pohdittavaksi.
Hyvähän se on , että työttömiä on työlistetty ja apua tarvitsevat on saaneet työmiestä.
Eihän se työntekijän palkka ole varmaan monta euroa tunnilta.
Kannattas talosta tarjota ainakin ruoka ja kahvit. Tuskin verottaja siihen puuttuu.
Kirjoitelkaa jatkossa ihmisiä nimittelemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hyvin radikaali ero siinä annetaanko työttömän tehdä yhdistyksissä 4,5 tuntia vai 6 tuntia päivässä työtä. Se tekee 32 tuntia lisää työtä kuussa ja siitä saatu palkka on pitkä penni työttömille. Esimerkiksi Kajaanissa ei työllistetä työttömiä kuin vain 4,5 tuntia päivässä mikä tarkoittaa sitä että työttömät käy työssä työttömyysturvaa vastaan ei siis hyödy työstä. Raivostuttavaa että sinun kaltaisesi itsekkäät oman edun tavoittelijat jotka ajattelee vain aina itseään ottaa herneen nenään kun vain vaaditaan että pitää työllistää ainakin 6 tunniksi päivässä että työtön hyötyisi työstä. 4,5 tuntia ei vaikuta edes työttömyysturvaan juuri mitään. Kajaanissa ei työllistetä kuin se 4,5 tuntia päivässä vain siksi että he joutuisi maksamaan 300 euroa kuussa työttömälle lisää joten se tulee kalliiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HYVÄ LIVO! Hyvä Paikka ja mukava työympäristö ja kaverit sanoi kaverini, töitä 6 tuntia oli kuulemma päivässä, paljon parempi kuin ei mitään työtä. Hän sai työkokemusta ja hyvät lausunnot ja sai pysyvän työpaikan itselleen noilla perusteilla nykyiseltä työnantajaltaan. Hommatkaa te viisaat valittajat itelle niin hyvät työt ettei tartte valittaa ja sekkaantua toisten asioihin; Suomi on vapaa maa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jakakaa oma palkkanne 8 ja kertokaa se sitten 4,5 ja sitten uudelleen oma palkka jaettuna 8 kertaa 6. Kuka tahansa hoksaa että mitä enemmän tunteja annetaan tehdä sitä paremmin työttömälle jää rahaa käteen ja sitä oikeudenmukaisesti hän kokee tulleensa kohdelluksi. Vaikka asia ei koske itse mitenkään niin voisi edes yrittää ymmärtää mitä tarkoittaa että työllistetään vain 4,5 tunnin ajaksi päivässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kesällä Livo kaunis ja eläväinen. Mutta talvella pimeä ja ankea. Olisi kiva saada edes jokunen valo tielle ja varsinkin sillan kohdalle. Ei ole iso kustannus. Livo näyttäis vieläkin kauniimalta myös tavella. Luistelukenttä ja talvella rusettiluistelua olispa kivaaaaaa !!! Onnitelut ahertajille !!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pittää ylpiä olla, että jaksavat pörrätä pienilläki kylillä, vaikka valtio koittaa meijät häätääkki isompiin taajamiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaks on livolaisten määrä ; )
Upeaa, livolaiset, onpa tosi mukavaa, että ennakkoluuloton ja ahkera toiminta nähdään ja palkitaan. Hieno juttu, ja kyllä Livo on semmoinen kylä että siellä osataan puhaltaa yhteen hiileen! Palkinto meni ihan oikeaan osoitteeseen. Onnea!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnea livon nuoret, mutta missä ne mahtaa olla, eläkeläisiä kyllä kylällä on , mutta nuoria on vähän.
kyläkaupan valikoimasta uupuu keskiolut joka on tätäpäivää, jokainen päättää itse joupiko vain ei.
Kaupan myynti moninkertaistus kesänaikana kun kylällä on paljon lomalaisia , ei tarttia lähteä hakenaan kurenalta, silloin menee muuttakin kauppaa ohi.
Pitäs tehdä pisnestä , eikä olla vanhoissa kuvioissa, että pankaapa töpinäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvää on että pitäisi kertoa esimerkin vuoksi palkat ja työaika. Onko esim 8 työtöntä puoli päivää työttömyysturvaa vastaan työssä ja 2 yhdistyksen pomoa hyvällä palkalla. Kaikki nämä ihmiset on palkattu yhteiskunnan varoilla, yhdistyksen toiminta ei ole mitenkään tuottavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä mahtaa olla ne livon nuoret, en ole kyllä nähvyt kovin nuoria, vain onko ne nuoria eläkeläisiä.
Kaupan valikoimiin ei kuulu keskiolut, se on juoma joka tänäpäivänä kuuluu sivistykseen. Jokainen silti päättää joupiko vain ei.
Kylällä on kesänaikana paljon lomalaisia ja sillon olutta menis , samalla asiakkaat ostais muutakin paljon enämpi.
Pitäs tehdä pisnestä , eikä elää vanhanaikaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyväksyttekö sen että teidän oma työaika ja palkka puolitetaan. Jos ette hyväksy niin miksi hyväksytte sen että ennestään heikossa asemassa olevan pitäisi hyväksyä se. Ymmärrätte varmasti että puoli päivää töissä ei korota edes työttömyysturvaa juuri mitään, saati että siitä saisi palkkaa. Itse sain 2 vuoden hyväksikäytöstä ensin n. 800e palkkaa kuussa, mistä ansiosidonnainen sen jälkeen 560 euroa eli kyseessä oli kaikki tulot jotka sain. Jos väitätte että on reilua olette julmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toistamiseen vuoden kylä, hienoa. Onnea! Siellä joku änkyrä valittaa aikaleimalla 5:14.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Amerikkalaisprofessorin väitös; Suomi olisi voinut välttää talvisodan

Jopas on herra Stephen Kotkinilla s.17.2.1959 puheet ja tutkimustulokset. Suomi oli itsenäinen maa, joten miksi Stalin h... Lue lisää...
Sotamies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image