Pohjois-Suomi

Lehto Group ja Fennovoima solmivat 30 miljoonan urak­ka­so­pi­muk­sen – Hanhikivi 1 -ydinvoimalaan rakennetaan hal­lin­to­ra­ken­nus ja lai­tos­toi­mis­to

Lehto Group ja Fennovoima ovat solmineet lähes 30 miljoonan euron arvoisen urakkasopimuksen. KUVA: Laura Seppä
Pohjois-Suomi 27.6.2019 15:25
Antti Karvonen

Fennovoima ja Lehto Groupiin kuuluva Lehto Tilat Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen hallintorakennuksen ja laitostoimiston suunnittelusta ja rakentamisesta, Fennovoima tiedottaa.

Urakkasopimuksen arvo on noin 30 miljoonaa euroa. 

– Olemme erittäin tyytyväisiä Lehdon aktiiviseen ja ratkaisuhakuiseen toimintaan toimistohankkeen kehitysvaiheessa. Viime vuoden aikana olemme yhdessä kehittäneet toimistotilojen suunnitteluratkaisuja, ja nyt solmitun sopimuksen myötä pääsemme valmistelemaan niiden rakentamista, johtaja Juha Nurmi Fennovoimasta toteaa.

– Tämän hankkeen lopulliset ratkaisut pohjautuvat Fennovoiman alkuperäisiin suunnitelmiin, joita on jalostettu Lehdon talousohjatuilla ratkaisuilla. Kehitystyö on tehty tiiviissä yhteistyössä ja sillä on saatu merkittäviä kustannushyötyjä. Fennovoima osoitti todellisen uudistushenkisyytensä ottaessaan käyttöön tämän tyyppisen suunnittele ja toteuta -mallin, toteaa Toimitilat-palvelualueen johtaja Jaakko Heikkilä Lehto Groupista.

Hallintorakennuksen ja laitostoimiston lopullinen rakennusaikataulu tarkentuu vuoden 2019 aikana, kun voimalaitoksen eri osien sijainnit laitosalueella on vahvistettu. Rakentamisen arvioitu kokonaiskesto on noin puolitoista vuotta.

Tavoitteena on, että toimistotilat valmistuvat ennen kuin varsinaista voimalaitosta aletaan rakentaa. Rakennusvaiheessa hyödynnetään Lehdon kotimaisten tehtaiden tuotteita, kuten seinäelementtejä.

Kuusikerroksinen hallintorakennus ja laitostoimisto sijaitsevat Hanhikiven niemen laitosalueella. Rakennusten yhteenlaskettu laajuus on noin 18 000 neliömetriä. Hallintorakennuksesta tulee Fennovoiman toimistorakennus voimalaitoksen rakennus- ja käyttövaiheisiin.

Laitostoimistoon tulee työskentelytilat voimalaitoksen käyttöhenkilökunnalle: operaattoreille, ylläpidon työntekijöille sekä tekniselle henkilöstölle. Voimalaitoksen rakentamisvaiheessa laitostoimisto toimii Fennovoiman työmaatoimistona.

Tällä hetkellä Fennovoimassa työskentelee lähes 400 työntekijää, joista 50 Pyhäjoella. Toimistorakennusten valmistuttua yhtiön toiminnot siirtyvät vaiheittain Pyhäjoelle.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

kyllä oli tyhmää rueta rakentaan tuota turhaa laitosta ilman asukkaitten lupaa hanhikivelle on miljoonia rukoiluja alueelle kova maanjäristys heti hylkyyn tyhmä laitos

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu, että Oulaistelainen Lehto sai oman alueensa urakan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hanhikiven polttoaineeksi on valittu kierrätys polttoaine ( MOX) tuhat kertaa vaarallisempi kuin luonnon uraani. Toivotaan onnea Pyhäjoella, vaarallisen laitoksen saatte.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että kohta halotaan tai yhdistellään ytimiä. Onko tuo tulossa oleva voimala muuten fissio vai fuusio voimala?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hävettäs olla töissä Fennovoimalla. En viittis omille lapsille sanoa missä olisin töissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoimalan hinnalla n. 10 miljardilla saa asennettua aurinkosähköä noin 55-60 miljoonaa paneelia jotka tuottavat vuodessa merkittävästi enemmän kuin ydinvoimala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun on pimeää eikä aurinkoa paljon näy pariin kuukauteen? Tai syksyllä kun pilvet edessä ja vettä sataa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jauhetaan pimeään aikaa
nykyisillä voimaloilla sähköä. Lisäydinvoimalle ei ole oikeaa tarvetta. Tilanne muuttuu kun aurinkovoimaa lisätään voimakkaasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ydinvoimaa tarvitaan. Suurin sähkön tarve on juuri talvella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa aurinkosähkö on vitsi. Sähköä tarvitaan kotitalouksien lämmittämiseen ja valaistukseen. Aurinkosähköä saa vain kesällä. Silloin ei valitettavasti tarvi kotitalouksien lämmitystä ja valaistusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kesällä tarvitan viilennystä ja monenlaista sähkövempainta käytössä. Kevättalvella ja keväällä tarvitaan lämmitystä ja valoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aurinkopaneelit ovat varsinainen CO2 pommi. Kolminkertaiset päästöt verrattuna ydinvoimalaan. Se siitä päästöttömyydestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talousohjattua toimintaa Lehto Groupin omaan pussiin!! Konsultoi ja rakentaa, siinäpä yhtälö!! ☺️

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö yrityksien tehtävä ole yleensä myydä jotain omaa tuotetta tai palvelua. Mielellään niin että yritykselle jää aina jotain omaan pussiin. Sitten yritykset kilpailee että kuka saa tuotteen tai tässä tapauksessa rakennuksen edullisimmin toimitettua tilaajalle. Kuitenkin niin että edelleen jää jotain omaan pussiin. Jos toisen pussiin alkaa omasta työstä rahat laittaan niin eipä se taida toimia. Voit testata itse että laitat oman palkkasi jonku muun kukkaroon. Kerro sitten kuinka kävi :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Peli sen kun näyttää jatkuvan. Varsinaisesta voimalasta vain ei ole tietoakaan. Ja enemmän kuin hyvä niin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

14:05
Nyt on suurin riski ajaa hirvikolari – Oulu oli hirvivahinkojen määrässä sijalla 20
13:42
41 prosenttia pyöräilijöistä käyttää pyöräilykypärää, selvitti Oulun kaupunki – käyttö kasvanut erityisesti kahden viime vuoden aikana
13:37
Hongkongin mielenosoitusten pelätään kärjistyvän veriseksi yhteenotoksi – Poliisi pitää mielenosoittajia loukussa oppilaitoksessa
13:34
HS: Maajoukkueen alppihiihtovalmentajana toimineelle syytteet Ranuan kuolonkolarista
13:14
Poliisiammattikorkeakoulun opettaja syytteeseen seksuaalisista hyväksikäytöistä ja ahdistelusta – asianomistajia on seitsemän
13:11
Puolustusministeriö ei kertonut henkilöstöryhmille alueellistamisselvityksestä - työntekijät äimän käkenä
12:22
Neljä skenaariota, mitä Hongkongissa voi tapahtua seuraavaksi
40
MTK:n kysely: Kolme neljästä suomalaisesta pitää lihan kulutustaan sopivana – MT: Alle 30-vuotiaista lähes viidennes ei syö lihaa lainkaan
32
Andersson ehdotti: Valtio voisi yhden vuoden ajan maksaa lähes kokonaan kulut polttomoottoriautojen muuttamisesta biokaasulla käyviksi
26
Käteisen puute suomalaisissa pankeissa ihmetyttää kanadalaisia – viime vuonna he kirjoittivat yli 700 miljoonaa shekkiä
20
Postin työkiistaan ei saatu vieläkään ratkaisua, tukilakot laajenevat maanantaina – "On vaikea arvioida, kuinka pitkään vielä menee"
15
Oululaiset yläkoululaiset saunottivat asunnottomia ja auttoivat naapureita – "Sai nähdä, että ihmiset olivat todella kiitollisia siitä, mitä me teimme"
14
Kivikukko koottiin uudelleen salaiseen paikkaan – Kyseessä on harjoittelukasaus, jotta se osataan koota oikein lopulliselle paikalleen Rautatienkadulle
13
Postilakon tukitoimet laajenevat: ensi viikolla postin käsittely loppuu asiamiesposteissa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

254 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Mietin alkoholin jättämistä, mitä tilalle?

Toi uutuutena krapulattomat maanantait, itsetunto palasi pikkuhiljaa lääkkeen avustuksella. Ei enään koskaan kauheaa mor... Lue lisää...
Tenu, terve

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.11.

Fingerpori

18.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image