Pohjois-Suomi

Latitude 66 -kaivosyhtiö aikoo etsiä tek­no­lo­gia­mi­ne­raa­le­ja Lapista – yli 2000 ne­liö­ki­lo­met­rin alue levittäytyy Rovaniemelle, Tervolaan, Ranualle ja Kemijärvelle

Kuusamoon ja Posiolle kobolttikaivoksia suunnitteleva Latitude 66 Cobalt Oy on tehnyt varausilmoituksen etsiäkseen mineraaleja Lapissa. Kuvassa Latitude 66 Cobaltin toimitusjohtaja Thomas Hoyer Kuusamossa. KUVA: Jani Väisänen
Pohjois-Suomi 23.8.2019 11:45 | Päivitetty 23.8.2019 16:55
Mirko Siikaluoma

Latitude 66 Cobalt -yhtiö kertoo jättäneensä Tukesille 2070,22 neliökilometrin aluetta koskevan varausilmoituksen. Alue, jolta Latitude 66 Cobalt haluaa selvittää geologista rakennetta ja suorittaa teknologiamineraaleihin liittyvää malminetsintää levittäytyy Rovaniemen, Tervolan, Ranuan ja Kemijärven alueille.

Yhtiö tekee parhaillaan laajaa geologista tutkimusta Posion, Kuusamon ja Sallan alueilla ja valmistelee kobolttikaivoksia Kuusamoon ja Posiolle.

Varausilmoituksen alue kuuluu Peräpohjan liuskevyöhykkeen itäiseen alueeseen. Latitude 66 -yhtiön hallituksen jäsen, geologian professori Steffen Hagemann pitää Peräpohjan liuskevyöhykettä geologisesti kiinnostavana ja toistaiseksi hyvin vähän tutkittuna alueena.

– Alue muistuttaa rakenteeltaan Kuusamon liuskevyöhykettä, molemmat alueet ovat syntyneet maankuoren historian näkökulmasta samoihin aikoihin ja ne ovat mineraaliesiintymiltään saman tyyppisiä. Tämä antaa olettaa tiettyjä asioita, jotka haluamme nyt tieteellisesti selvittää, Hagemann toteaa.

Vuonna 2017 perustettu Latitude 66 Cobalt etsii Suomen maaperästä erityisesti akkuteknologiaan tarvittavaa kobolttia. 

Korjattu kello 16.54: Ko. alue on 2070,22 neliökilometriä eikä hehtaaria.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Eipä taida kaivoslaki keretä tähän tappaukseen, ja näin menee jälleen iso lohko suomalaista kansallisomaisuutta globalismin alttarille. Koboltti-luvan varjolla kaivellaan sitten muutkin arvomineraalit "talvivaaran malliin".
Suomi ja suomalaiset ovat hyvä esimerkki kuinka vieraitten valtojen alistama ja pamputtama kansa ei uskalla nousta auktoriteetejä vastaan. Hakkapeliittojen kurja kohtelu, sekä nuijasodan väkivaltainen lopetus ovat vielä historian kirjoissa, nyky ihmiset eivät vain tiedä niistä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herätkää kansalaiset tämän tuhon tieltä,tehdään jotain tämän riistämisen ja saastutuksen kourista irtautumiseen,kun raha on sokaissut ihmismielen kun luonnon raiskauskaan ei ole rikos nykyään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No sitten pitää aloittaa turismista. Lopetetaan turismi ja säästetään luontoa eikä anneta turistien raiskata luontoa laskettelurinteillä, mönkijöillä, lumikelkoilla ja turhalla lentämisellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska uutisessa ei mainittu mitään tämän kaivosyhtiön taustoista, täytyi hieman googlailla. Nopealla tiedonhaulla selvisi, että Latitude 66 on australialainen kaivosyhtiö. Sen Suomen toimintoja varten on perustettu Latitude 66 Cobalt Oy, joka on australialaisen emoyhtiön 100 % omistama tytäryhtiö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Norjalaisilla ja venäläisillä on öljyä ja toisella on myös maakaasua, myyvät sitä. Menestyvät. Suomi antaa kaiken pois ilmaiseksi ja valittaa ettei ole rahaa, näyttää olevan muille jaettavaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Suomessa on nyt otettava esimerkkiä Trumpista.
Suomi ensin.
Meillon liikaa noita sosialisoijia vasemmalla ja samanlaisia oikealla.
Niin ja Keskustalla tuo tuulimyllypekkarinen ja tyttärensämiehentuulimylly busines
Ja mistä pirusta noita kaikenmaailmankataisia tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti saahan sinne Kuusamoon kaivos. Sivukivet voitas ajaa Rukan huipulle ja nostaa sen korkeus uusiin sfääreihin. Näin hyötys matkailukin. Ja Kuusamo vois hakea ölymppialaisia. Suomi nousuun!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parin vuoden jälkeen yhtiö tekee konkurssin kannattamattomuuden vuoksi: Suomessa polttoaine on liian kallista kaivostyöhön. Jäljelle jää pilattu pohjavesi ja maasto sekä poronhoitoalue. Tilalle tulee kiinalaisia jotka eivät todellakaan välitä mihin jätteensä kippaavat ja valtio maksaa vielä tietty tukea niille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saadaan muutamille kymmenille oppisopimuspaikat jonka jälkeen töitä täytyy tehdä minimipalkalla ja vesistöt likaantuvat iäksi pilalle, puhumattakaan maastosta tai eläimistä. Eikö tuolta löytyisi liito-oravia tai harvinaisia sieniä et saataisiin tälle stoppi??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erotaan EU:STA ja liitytään kaikki Perussuomalaisiin.Suomeen voi tulla tällä hetkellä kuka vaan ja viedä toisten maat ja irtaimen omaisuuden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU:sta saa hyvät tuet ja se on monen Keskustalaisten mieleen.Ennen ei ollut tukia ja ihmiset pärjäsivät hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen Geologian tutkimuslaitos on aikanaan kartoittanut Suomen maaperän, niin nyt varmaan me aletaan tienaamaan näitä investointirahoja takaisin kun "rahamiehet" tulee louhimaan ajankohtaan sopivia malmiesiintymiä ylös?
Suomen malmivarat on meidän suomalaisten kansallisomaisuutta samalla tapaa kuin raakaöljykin!, mitä ei pidä antaa ilmaiseksi maailmalle, pelkästään työllisyyteen vedoten! Nuo malmivarat on Suomen "öljyvarantoja", niitäkään ei jaeta ilmaiseksi!
Tämän asian ja faktan kun joku saisi vielä poliittisille päättäjillekin jotenkin ymmärrettävästi selitettyä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmmmm.... Löytyisiköhän jostakin suomalainen yhtiö, joka rohkenisi edes ajatella kaivostoimintaa? Outokumpu, Neste OyJ? Kaikki muut lienee jo myyty ulkomaisille omistajille pikavoittojen takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonnonsuojelualue kattamaan koko pohjoisen Suomen. Lakkaa saastuttaminen ja ulkomaalaisten touhuilu ja varojemme riisto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

15:53
Karkuteille lähtenyt hevonen jäi ojaan jumiin Tyrnävällä – pelastuslaitos hälytettiin nostoavuksi
15:20
Putin saapui Berliiniin Libya-huippukokukseen – Suurvallat yrittävät ratkoa Libyan pitkittynyttä sisällissotaa, joka uhkaa maan öljynvientiä
15:17
Arvio: Dream Theaterille enemmän on aina enemmän – fanit ottivat progressiivisen metallin suurnimen avosylin vastaan Oulussa, mutta yhtyeen maratonmittaisessa keikassa oli paljon parantamisen varaa Tilaajille
15:12
Kuvagalleria: Progressiivisen metallin suurnimi Dream Theater vieraili ensimmäistä kertaa Oulussa
14:57
Mitä ihmettä – Suomessa rekisteröitiin joulukuussa uusia henkilöautoja 33,2 prosenttia edellisvuotta enemmän
14:29
Vegaaniruuan tarjoamisessa päiväkodeissa suuria vaihteluita Suomen sisällä – Helsingissä perheet voivat ilmoittaa syövänsä vain vegaaniruokaa, Oulussa tällaista vaihtoehtoa ei ole
14:03
Johaug tuplasi etumatkansa ja juhli voittoa – Pärmäkoski ei pysynyt Östbergin kyydissä
135
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
55
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
25
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
24
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

138 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image