Pohjois-Suomi

Latitude 66 Cobalt jätti Tukesille mal­mi­net­sin­tä­lu­pa­ha­ke­muk­sen Posion Maa­nin­ka­vaa­ras­sa, kairaukset aloitetaan huhtikuussa

Pohjois-Suomi 28.2.2020 20:14
Heidi Peltonen

Kuusamoon ja Posiolle kobolttikaivoksia kehittävä kaivosyhtiö Latitude 66 Cobalt on jättänyt Tukesille malminetsintälupahakemuksen Posion Haarakummun alueella sijaitsevalle alueelle. Lupahakemus kattaa 53 hehtaarin alueen.

Aiemmat hakemukset mukaan lukien Latitude 66 Cobalt on hakenut yhteensä 9325 hehtaarin kokoista malminetsintälupa-aluetta Haarakummun malmion tutkimusta varten.
Kaivosyhtiö on aiemmin tehnyt alueella sähkömagneettisia tutkimuksia. Lisäksi yhtiö on analysoinut alueelta otettuja maaperänäytteitä.

Yhtiön mukaan kairaustutkimukset aloitetaan Maaninkavaarassa huhtikuussa. Yhtiö kertoo, että Maaninkavaaran kairaukset tehdään maanomistajien luvalla. Myös 53 hehtaarin aluetta koskeva malminetsintälupahakemus on tehty maanomistajien luvalla.

Alueella toimi aiemmin luvanhaltijana toinen yhtiö, mutta sen toiminta päättyi konkurssiin, minkä vuoksi alue on kolme vuotta kestävän karenssin alainen. Karenssiaikana malminetsintälupahakemuksen jättäminen edellyttää maanomistajien lupaa.

Karenssi on päättymässä maaliskuussa 2020. 

MAINOS

Kommentoi

"Eivät suunnittele kaivoksia ilman sosiaalista toimilupaa." Sosiaalista toimilupaa ei ole annettu, mutta nämä viis veisaavat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

65
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
59
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
54
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
45
Pääministeri Marin: "Joudumme joka päivä hallituksena paimentamaan kenttää, että linjauksia noudatetaan" – torui kyselytunnilla Kelaa
42
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
42
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
37
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono aluksi Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on tai muuttuu huonoksi Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

332 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image