Pohjois-Suomi

Lapsen raiskauksesta ja sek­su­aa­li­ses­ta hy­väk­si­käy­tös­tä vankeutta

Pohjois-Suomi 27.4.2012 14:05
Kaleva

Kainuun käräjäoikeus on tuominnut Aburafass Al Sadaq Jad Al Karimin kahden vuoden neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

43-vuotias mies houkutteli tuntemansa 14-vuotiaan tytön asuntoon, jossa hän juotti lapsen avuttomaan tilaan helmikuussa 2010.

Tämän jälkeen hän oli tytön kanssa sukupuoliyhteydessä.

Oikeus otti rangaistusta mitatessaan huomioon erityisesti teon laadun ja uhrille aiheutetun kärsimyksen. Se velvoitti miehen maksamaan uhrille erilaisia korvauksia yhteensä yli 9 000 euroa.

Asia käsiteltiin suljetuin ovin ja oikeudenkäyntiaineisto määrättiin pidettäväksi salassa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Juottaa avuttomaan tilaan ja sitten raiskaa? Silti noin mitätön tuomio? Sairas maa tää suomi, ei voi muuta sanoa. Oikee taivas raiskareille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rovaniemen hovioikeus korotti tuomiota jossa 50-vuotias mies oli syyllistynyt viiteen lapsen hyväksikäyttöön.Tuo tapaus ei ole herättänyt keskustelua eikä tekijän nimeä Kaleva tai muu sanomalehti ilmeisesti julkaissut?Tällä kertaa "hommaforum" ja keskustelijat heräsi mutta syytä voi vain arvata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos tuomitun nimen julkaisusta. Jospa se uutisointi vielä joku päivä palaisi laajemminkin totuudelliseen tiedottamiseen mamujen ylisuojelun sijaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti uhri ja hänen omaisensa suhtautuivat ja suhtautuvat edelleen mamuihin myönteisesti, jotta heillä on enemmän edellytyksiä ymmärtää ja hyväksyä asia, eivätkä he luultavasti katkeroidu niin pahoin, kuin negatiivisesti suhtautuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ehdoton tuomo oli vähintään vuoden tai muuten törkeä rikos kyseessä, niin nimi julkaistiin. Tässä täyttyivät molemmat kriteerit. Kainuun Sanomissa eivät nuoret toimittajat varmaankaan tiedä näistä pelisäännöistä mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eläkeläinen on unohtanut Journalistin ohjeet: 33. Tietoja rikoksentekijästä, syytetystä tai epäillystä ei yleensä pidä julkaista, jos ne paljastavat erityisen arkaluonteisen rikoksen uhrin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava homma, että on julkaistu nimi! Näin se pitäisi olla jokaisessa samanlaisessa tapauksessa. Jos pystyy tekemään jotain noin kauheaa niin pitää pystyä myös kärsimään seurauksetkin avoimin kortein. Oulaisissa voitaisiin ottaa mallia - hyssytellään vain ja kukaan ei puhu suoraan mitään. Miettikää kuinka lapset kärsii ja tulevaisuus auttamattomasti pilalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä haluan irtisanoa kaikesta tuosta pahasta. Älkää tuomitko meitä kaikkia. He olette hyviä suomilamisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Kalevalle että on nimi. Kainuun-sanomissa ei ollut. Kainuun-Sanomat suojelee raiskaajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On erittäin hyvää asiallista uutisointi KALEVA.
Kiitän siitä, että mainitsette tekiän nimeltä, tämä on sitä oikeaan osoitteeseen menevää julkista painostusta.

Syntyperää, polittista näkemystä, (jos ei ole luottamustehtävässä), uskontoa. Ei tarvitse mainita uutisoinnissa.
Jos ei haluta leimata.

Henkilön nimi riittää KIITOS !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tätä voi ymmärtää ei sitten millään!!! Tuo tuomioihan käytännössä ihan mitätön!!! Ja uhrilla elämä pilalla! Koko loppuelämän tulee kantamaan jälkeä tuosta. En ymmärrä tätä suomen käytäntöä, että toiselle ihmiselle saa tehdä mitä vaan, ja tuomio on ihan olematon. Sen sijaan talousrikollisia pidetään järkyttävän pahoina tyyppeinä, ja jostain rahan kavalluksesta saa vaikka kuinka monta vuotta linnaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neljä kuukautta ehdotonta, käytännössä joutuu istumaan kaksi. Tuomiossa on selkeä rasismin maku, ei ihme että maahanmuuttajat oppivat huonoille tavoille kun oikeuslaitos on näin rasistinen. Jos olisi suomalainen ei asiasta olisi puhuttukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luepa tarkemmin - tuomio oli siis 2 v 4kk. Liian vähän joka tapauksessa, siitä olemme samaa mieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On tämä Suomi kumma maa, täällä saa toisen ihmisen elämän pistää pilalle ja siitä ei saa edes kunnon rangaistusta. Uhri kärsii koko elämänsä tapahtuneesta ja rikostekijä pääsee parhaassa tapauksessa vielä pois vankilastakin ennen aikojaan jatkamaan samoje tekemisiään. Talousrikoksistakin saa kovempia rangaistuksia kuin henkisen ja fyysen väkivallan tekijät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näissä tapauksissa myös kiinnostaisi kuinka yleisesti viranomaiset hakevat maasta karkottamista, sekä kuinka usein maasta poistaminen pannaan täytäntöön? Mielestäni rikolliset itse valitsevat osansa ja heidät tulisi palauttaa myös levottomille tai vaarallisille alueille. Suomalaiset rikolliset tulisi myös karkottaa,siis maailmalta Suomeen, eli meidän riesaksemme ulkomaalaisia riivaamasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika jännä näkemys wilhelmillä että nimen julkaiseminen "leimaa" henkilön. Jos rikos on tapahtunut, niin tottakai on oikein "leimata" henkilö jos kerta on leiman arvoinen.

Sen sijaan tässä jätettiin kokonaan leimaamatta muut täysin syyttömät, sillä jutussa ei erikseen mainittu syntyperää, uskontoa, poliittista suuntausta tms. Pelkällä nimellä ja iällä leima menee oikeaan osoitteeseen.

Missä tasa-arvo on myös oikeilla jäljillä, vanhoillislestadiolaisiin lyödään surutta leima, vaikka tekijät ovat ensisijaisesti ihan henkilökohtaisesti omia itsejään nimillä varustettuna. Vaikka mistäpä sitä tietää mitä uskontoa tämäkin herra itse edustaa, sitä kun ei jutussa mainita...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein, että vaarallisen rikollisen nimi julkaistaan. Sen tulisi tapahtua kuvan kera, jotta lähiympäristö osaa paremmin varoa tällaista pedofiiliä. Ja vielä Wilhelmille, että tällaisiin tekoihin taipuvainen täysi-ikäinen ihminen ei välttämättä enää tarvitse omatakaan täysivaltaisen kansalaisen oikeuksia, koska ei osaa niitä käyttääkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

YK:n Onnellisuusraportissa on tutkittu sitä, miten yhteiskunta tarjoaa erilaisia palvelujaan kansalaisilleen, EI SITÄ, m... Lue lisää...
Sinttu

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image