Pohjois-Suomi

Lapissa rajan ylitys sallitaan jatkossa vain autoilla – pyöräilevät tur­va­pai­kan­ha­ki­jat vaaraksi liikenteelle

Rajavartiolaitos päästää rajan yli vain autolla tulevat. KUVA: Kaleva
Pohjois-Suomi 26.12.2015 17:39 | Päivitetty 26.12.2015 19:34
Kaleva, STT

Lapissa Venäjän vastaisen rajan saa jatkossa ylittää vain auton kyydissä, kertoo Lapin rajavartiosto.

Pyöräilykielto perustuu Lapin alueen rajavaltuutetun päätökseen.

Rajan yli ei saa kulkea jalan, joten suurin osa tänä vuonna rajan ylittäneistä turvapaikanhakijoista on aiemmin saapunut Suomeen pyörällä, rajavartiostosta kerrotaan.

Pyöräilykieltoa perustellaan turvallisuussyillä.

– Liukkaissa talviolosuhteisessa polkupyöräilyyn tottumattomat voivat vaarantaa niin oman kuin muiden teillä liikkuvien turvallisuutta, sanoo Lapin rajavartioston yleisjohtaja Tommi Tiilikainen.

Tiilikaisen mukaan ajotie on rajanylityspaikoilla sellainen, ettei siinä ole erikseen omaa paikkaa pyöräteille. Tästä syystä liukastuminen, kaatuminen ja horjahtaminen voi aiheuttaa kolaririskin, jos kohdalle sattuu jokin ajoneuvo.

Varsinaisia vaaratilanteita ei ole vielä sattunut.

Sallan ja Raja-Joosepin rajanylityspaikkojen kautta ei aatonaaton, jouluaaton ja joulupäivän aikana saapunut yhtään turvapaikanhakijaa. Tapaninpäivänä Sallan Kelloselän rajavartioasemalle saapui Venäjän rekisterillä oleva henkilöauto, jossa olleista kuudesta henkilöstä viisi anoi turvapaikkaa Suomesta.

Kuudentena autossa oli matkustajana Venäjän kansalainen, joka ei hakenut turvapaikkaa. Häntä epäillään laittoman maahantulon järjestämisestä.

Tiilikainen kertoo, että tapauksen tutkinta on kesken ja epäilty henkilö viranomaisten hoteissa.

– Tutkimme tapausta itsenäisesti omalla puolellamme. Mahdollisesti tähän liittyy tietopyyntöjä Venäjän viranomaisilta, Tiilikainen kertoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Taas on keksitty typerä sääntö joka on perustuslain hengen vastainen. 9§ liikkumisvapaus. Suomen kansalaista ei saa estää saapumasta maahan. 6§ Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä. 22§ Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.

Mikäli suomalainen tulee maahan polkupyörällä niin perustuslain mukaan maahantuloa ei saa estää. Ulkomaalainen ei ole siis yhdenvertainen lain edessä. Suomen perustuslaki ei varmaan koske ulkomaalaisia mutta Suomen ei tarvitse olla täysi idiootti tässä asiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä, että saadaan työntekijöitä maahan ja Porvarihallitus suunnittelee jo heille miljardi työmaita, home koulut ensimmäisenä ja siitä se ura Suomessa alkaa, kansallistaminen vai kotiuttaminen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei Ruotsin vastaiselle rajalle voida ottaa samaa käytäntöä kuin Venäjänkin rajalla? Enemmän Ruotsin suunnalla järjestellään laitonta maahantuloa ja myös tullaan Suomeen laittomasti, ilman papereita puhumattakaan EU/Schengen viisumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka kepulainen noin kieron säännön keksi? Entäpä jos pyörässä on talvirenkaat, valot ja polkijalla kypärä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos rajat halutaan kiinni, mutta niitä ei voi laittaa, turvaudutaan tällaiseen kujeiluun. Onneksi tästä on Suomessa pitkät perinteet. Voitaisiin julkaista tuhatsivuinen säännöskokoelma kuinka raja voidaan ylittää, muutoin seuraa välitön käännytys. Säännöstö julkaistaan vain suomeksi paperiversiona ja piilotetaan hyvän hallintotavan ja avoimuuden periaatteiden mukaisesti Nyhtänpohjan kunnantalon siivouskomeroon. Sieltä voisivat halukkaat rajanylittäjät käydä tutkimassa oikeaoppinen ylityskäytäntö.

Osaajat pilkunviilaukseen löytyvät työ- ja elinkeinotoimiston tiskin takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, liikennetiheys sillä tiellä on jotain kaksi autoa tunnissa ...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi jee että on lapsellista meidän virainomaisilta! Jos tulijoita halutaan torpata niin miksei määrätä että joo, junalla on tultava Raja-Joosepille? Suomi on niin harvaan asuttu ett kyllä tänne soppii. Mutta töihin ja heti. Saadaan vaikka tuo lampaanlihan hinta kohdalleen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tanska on ainoa pohjoismaa, jossa ymmärretään tämä suuri maahanmuuton ongelma.Avustukset on tiputettu minimiin. Ainoa tapa millä tulo saadaan tyrehtymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta arvaa toimiiko Suomi ja ministeri Orpo? Ei toki kun nyt tilapäisesti virta on hieman laantunut (ei ole kuin about 18500 henkilön vuositahtia). Mutta annappa olla kun kevät saapuu. Maamme tulee tuhoutumaan ellei oteta kovia keinoja käyttöön, Shengen joutaa mennä ja vetovoimatekijät nollaan. Muuten olemme tuhon omia, kansa tajuaa tämän mutta päättäjät eivät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

maamme tulee tai oikeastaan on jo tuhoutunut pelkästään kolmen vatuloija ässän voimalla.
kevät kun tulee se siitä sitten, maa on myyty, köyhiä ennätysmäärä, konkursseja vielä enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä minä en ymmärrä, että miksi nämä hätää kärsivät ja sotaa pakoon lähteneet eivät hae turvapaikkaa Venäjältä? Pietarilaisten lähteiden mukaan Venäjä on demokratian mallimaa ja oikeuslaitos ja turvajärjestelmät ovat parasta AAA-luokkaa, sekä ruokapöydät notkuvat venäläisiä herkkuja ja jos jossakin on turvassa, niin rauhaa rakastavan Putinin selän takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pitäis olla kiinni kulkuneuvosta, vaan siitä löytyykö paperit vai ei.
Turvallisesta maasta eli Venäjältä, Ruotsista tai Norjasta ei asyyliä vaan heti takas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päätös koskee kaikkia liikennettä ,jos ei ole erikseen pyörätietä . Kyllä Yleisjohtaja tietää ,ympäristöystävällisin liikkumismioto on henkilö-auto ,ympäri vuoden.
Petroskoin kaupunginjohtaja erotettiin ,kun ei hoitanut tien-kunnossapitoa perusteellisesti.
Suomessa määräykset koskevat onneksi kaikkia tasapuolisesti koko maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaista ilmapiiriä kuin Suomessa nyt varmaan oli aikoinaan natsi-Saksassakin. Ihmiset esittivät mitä hurjimpia väitteitä juutalaisista ja muista ei-arjalaisista. Sitten tiedetään mitä tapahtui. Ja sitten sodan jälkeen kaikki esittivät syytöntä. Kannattaisi ihmisten miettiä, kun lähtevät rasistien kelkkaan. Ja tuo rajan kiinni laittaminen muistuttaa Unkarin politiikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en maksa, enkä halua tänne elättejä. Oikeita pakolaisia pitää auttaa, kunnes kotimaan olot ovat elinkelpoiset, sitten autetaan takaisin. Näin pitää toimia. Se on rehellistä, tasapuolista ja humaania.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

62
OYSissa on hoidossa kahdeksan koronapotilasta – sairastuneita Pohjois-Pohjanmaalla on 73 ja koko maassa 1882
50
Viranomaiset: Itse tehty kasvomaski ei suojaa käyttäjäänsä koronavirukselta – toimi näin, jos teet itsellesi tai läheisellesi maskin
47
Taksiliitossa ollaan huolissaan siitä, että asiakkaan koronatartuntaa ei kerrota – sama taksi voi kuljettaa asiakkaita myös syöpähoitoihin
25
Satoja Oulun kaupungin työntekijöitä yt-neuvottelujen piirissä – lukuisilla sivistys- ja kulttuuripalvelujen henkilöillä palkanmaksu päättymässä
22
Lukuisat Oulun kaupungin työntekijät ovat estyneet tekemään työtään koronatoimenpiteiden vuoksi – Hoivatehtäviin ja Oulu-apuun siirtynyt noin 50
17
Poliisi luopui tänään Uudenmaan tiesulkujen ympärivuorokautisesta miehityksestä – liikkuvaa valvontaa on lisätty
12
Oppilaiden eväsjakelua laajennetaan Oulussa – tiistaista alkaen eväsjakelu käytössä 30 koulussa, katso lista eväiden jakopaikoista

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

177 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Loimaan kassa lirissä – päivärahoja ei ehkä pystytä maksamaan ajoissa

YTK-kassalaiset voi hieman odotellakin kun ovat jo vuosikausia kehuneet, että jää säästöön joka vuosi melkoisesti kun jä... Lue lisää...
Näin on näreet

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

4.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image