Pohjois-Suomi

Lapin teillä erit­täin huono ajokeli – useita ulosajoja ja rekkoja oli jumissa Ro­­va­­nie­­mel­lä

Tiellä kulkijoilta toivotaan myös erityisyyttä varovaisuutta kolaripaikan ohittamiseen. KUVA: Anssi Jokiranta
Pohjois-Suomi 13.11.2019 8:02 | Päivitetty 13.11.2019 11:46
Milla Sallinen, Anna Leinonen

Ainakin kaksi henkilöautoa suistui ojaan aamun tunteina eri puolilla Lappia, kerrotaan poliisin Oulun johtokeskuksessa.

Ensimmäinen hälytys tuli nelostieltä Tervolasta noin kello 7.30.

– Lumikasa on tippunut tielle toisen auton päältä, ilmeisesti isommasta rekasta tai vastaavasta, kertoo Lapin pelastuslaitoksen päivystävä palomestari, valmiuspäällikkö Ari Soppela.

Henkilöauto oli ajanut ulos tieltä törmättyään tiellä olleeseen lumitöyssyyn.

Soppela muistuttaakin liikkelle lähtijöitä puhdistamaan myös ajoneuvojen katot huolella.

– Turvavälin merkitys korostuu entisestään tällä kelillä.

Toinen henkilöauton ulosajo sattui valtatieltä 21 Muoniosta noin kello 7.50. Kummassakaan tapauksessa kukaan ei loukkaantunut ja kuljettajat puhalsivat poliisin mukaan alkometriin nollalukemat.

Lisäksi viranomaiset saivat onnettomuushälytyksen myös Rovaniemeltä tieltä suistuneen henkilöauton vuoksi, mutta sittemmin tehtävä peruttiin.

Lapissa on tällä hetkellä erittäin huono ajokeli jäätävn tihkusateen sekä lumi- ja räntäsateen vuoksi. Se on aiheuttanut ongelmia myös raskaalle liikenteelle.

Rovaniemen nelostiellä eli Sodankyläntiellä oli puolestaan useita rekkoja jumissa Syväsenvaaran liittymän ja Lentokentäntien välisellä alueella. Tieliikennekeskus tiedotti rekkojen ahdingosta hieman ennen kello kahdeksaa keskiviikkoaamuna. Suma saatiin purettua yhdeksän aikaan. Tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että nelostie on saatu aurattua ja hiekoitettua.

Samoihin aikoihin ulkomaalainen kuljettaja kolaroi autoaan lähellä Syväsenvaaraa. Ulkomaalainen kuljettaja selvisi kolarissa loukkaantumatta.

Sodankylässä raskas ajoneuvo suistui tieltä aamukymmenen aikaan.

Ulosajo tapahtui Kevitsan risteyksen kohdalla, eli noin 2,5 kilometriä Ala-Postojoelta Vajukosken suuntaan.

Päivystävän palomestari Jukka Harmasen mukaan kyseessä oli puoliperävaunullinen ulkomaalainen rekka, joka oli matkalla etelään. Kuljettaja selvisi ulosajosta vamoitta.

– Liikenne-estettä alueella ei tällä hetkellä ole. Rekan lastina oli pakastettua kalaa.

 


Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Juttu jatkuu

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (31)

miksi se aina pittää hättäillä ja just nyt päästä jonnekki, vaikka ehtiihä tuota ens viikollaki. Jos ei ehi nii eipä tuo sitte nii tärkiää ollukkaa ja jos ois ollukki nii sehä meni jo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ne nastarenkaat tuokaan kesää liikenteeseen talvikelillä..? Mitä jos autoilijat keskittyisivät teiden rouhimisen sijasta oikeaan tilannenopeuteen ja turvaväleihin..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kelissä ei ollut mitään ongelmaa, mutta minä ajankin vanhemmalla autolla, jossa ajoäly on ratin takana ja selkärangassa.
Takavetoinen varoittelee aina ajoissa liukkaudesta. Sanottakoon, että Rovanimen seudulla ajelin, en Oulun banaanirannikolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jokaisessa autossa on kuljettaja ja Kuljettajan vastuu on viedä ajoneuvoa niin että se tiellä pysyy ja ei törmää mihinkään. Keli on mikä on ja se pitää ottaa huomioon. Talvi ja keli ei autoa ojaan aja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvi yllättää Lapin. Rovaniemellä ns. kadut on kuin perunapelto. Ja talvi alussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän ne auraajat ehdi joka tielle yhtäaikaa. Ymmärrystä ja malttia , ei sitä aina tarvi ajaa sitä mitä merkissä näytetään. Ei se talvisinkaan ole järjen käyttö kielletty.Pitäisi välähtää muukin kuin otsalamppu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meiltä autoa elämiseen ja työssäkäyntiin tarvitsevilta kiskotaan pisteveroina yli 8 miljardia euroa joka vuosi. Teiden ylläpitoon tuosta käytetään vain noin 1 miljardi, muu poltetaan mm. Yritystukina etc. kaikkeen mahdolliseen. Silti näiden aurausten kanssa viive vaiv lisääntyy vuosi vuodelta, ja joillakin tieosuuksilla välillä unehtuu viikoksikin aurauskierros. Eilen aamullakin vielä klo 9.00 aamupäivällä oli vt21:llä pellosta ylöskäsin liikkumattomat kinokset aamuyön lumentulon jäljiltä. Entivanhaan päätiet aurattiin hyvissä ajoin, nyt ne poljetetaan muulla liikenteellä ensin puoli päivää ja sitten niitä polanteita ja uria riittää. Nähty niin tuhannesti mihin "kehitys" on vienyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulin juuri ajosta.
Se on kumma kun kesässä jo unohtuu ihmisillä ajamisen perusopit!
Näin usean hädissään sutimassa ja tekemässä jääpintaa?
Miksi?
Minne unohtui iso vaihde ja matalat kierrokset, sekä maltti?
Ei fyysiikan lait muutu vaikka kuinka siellä ratin takana naama punaisena huudat!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän takia Pudasjärvellä kelikamera viety sillan kohdalle jossa on aina kesäkeli???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuules, se on sama vaikka kelikamera ois Kanarialla, Sinä ajat siellä missä satutkin ajelemaan vallitsevan kelin mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Millaiset ovatkaan sopimusehdot talviaurauksessa. Oikeusvaltion asukkaana vaadimme tietoa jo siitä syystä, että käräjille menoa varten pitää saada esitiedot kanteen huolelliseksi perustelemiseksi. - Muuten jos jotain sattuisi juuri huonon tienpidon suhteen , niin satoja kuvia tapahtumapaikalta kännyköillä, myös yksityiskohtia aurausjäljestä, omista renkaista jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

laittaa ketjut alle. Vai onko edes olemassa saati osaako nyky kuskit niitä käyttääkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen oli mäki jyrkkä, ja sen aikaiset autot ei olleet mukavuuslaitoksia, silloin kuskit osasi talviajo niksit. Ettei nykyään edes kaikki osaa kettinkejä laittaa, joita ei edes ole mukana.
Taso on laskenut kännyköiden myötä, josta katsotaan, johon taysin uuno laittaa opasteita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen ei ollut hct yhdistelmiä, lyhyitä vehkeitä ja painotkaan olleet lähelläkään nykyisiä painoja. Kyllä myös ennen autoja kaatui ja jäi mäkiin kiinni, silloin ei vaan päässyt lehtien sivuille joka risauksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (31)

Uutisvirta

13.12.
Kiviharjuntien jatkeen rakentaminen alkaa vuoden alussa OYSin tuntumassa – uusi pysäköintitalo valmistuu keväällä
13.12.
Jari Sailio iskee Kärppien kavennusmaalin
13.12.
Sarjajumbo Sport näpäytti Kärppien varamiehistä joukkuetta – Jari Sailion kavennus jäi Vaasan perjantai-illassa laihaksi lohduksi
13.12.
Insinööriliitto: Nokia purki luottamusmiehen työsopimuksen lakon jälkeen – ammattiliiton mukaan kyseessä oli kosto
13.12.
Analyysi: Kulmunilta karkasi some-mopo käsistä – sosiaalisessa mediassa poliitikko voi mokata helposti ja pahoitella nopeasti
13.12.
Ainakaan kaikkia al-Holin naisia ei voitaisi syyttää Isisin riveihin matkustamisesta – terrorismin edistämisestä voidaan tuomita jopa kahdeksan vuotta
13.12.
Hovioikeus: Oulun seksuaalirikosvyyhden syytetyn saatava tutustua uhrin salaiseen kuulustelukertomukseen – "Hänen oikeus on joka tapauksessa painavampi" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöllä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kymenlaakson maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

OKT 250 neliöä omalla lähes hehtaarin tontilla lähellä palveluja, aah. Tarvittaessa palveluja saa rahalla, kun joskus se... Lue lisää...
VELATON NAUTISKELIJA

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image