Pohjois-Suomi

Lapin rajavartiosto tarjoaa löylyt Saunapäivän kunniaksi – vieraat pääsevät kylpemään kolmeen ra­ja­var­ti­joi­den rantasaunaan

Ensimmäistä kertaa järjestettävät avoimet saunanovet ovat osa 100-vuotiaan Rajavartiolaitoksen juhlavuoden ohjelmaa. KUVA: Ismo Pekkarinen
Pohjois-Suomi 19.7.2019 13:16
Mirko Siikaluoma

Lapin rajavartiosto kertoo osallistuvansa suomalaista saunakulttuuria juhlistavaan Saunapäivään, jota vietetään valtakunnallisesti lauantaina 27. heinäkuuta. Rajavartiosto avaa ovensa kolmeen puulämmitteiseen rantasaunaan, jotka sijaitsevat Sallan ja Raja-Joosepin rajavartioasemilla sekä Virtaniemen partiomajalla Inarissa.

Lapin rajavartiostosta kerrotaan, että vartioasemilla, joissa tehdään usein yön yli jatkuvia 12–16 tunnin partioita, kiukaat kihisevät lähes joka päivä. Saunapäivänä saunavuorot on kuitenkin varattu kello 14–18 välillä yksinomaan saunomaan saapuville vieraille.

Ensimmäistä kertaa järjestettävät avoimet saunanovet ovat osa 100-vuotiaan Rajavartiolaitoksen juhlavuoden ohjelmaa.

– Juhlimme pääasiassa työn merkeissä. Sauna on usein rentoutumista ja puhdistautumista pitkän työvuoron jälkeen, mutta samalla löylyhetket voivat tuoda pientä juhlaa arkeen. Joten mikä olisi sen parempi tapa juhlia yhdessä kuin kutsua kylään saunavieraita, Lapin rajavartioston apulaiskomentaja Jyrki Ojala toteaa.

Saunapäivänä saunojat voivat päästä myös rajavyöhykkeellä sijaitsevan Virtaniemen partiomajan rantasaunaan ilman muutoin vaadittavaa kirjallista rajavyöhykelupaa.

– Jos löylyt rajamiesten lauteilla kiinnostavat, kannattaa tarjoukseen tarttua nyt, Lapin rajavartiostosta toivotetaan.

MAINOS

Kommentoi

Voisiko myös ilmavoimien kapiaisten kiltako? avata saunapäivänä Lemmenjoen surullisen kuuluisan saunansa ovet ja kutsua tavan kansaa saunomaan lauteilleen kerrankin omalla kustannuksellaan?
Tällä kertaa ei tarvittaisikaan Puolustusvoimien me kustantamia koivuklapeja eikä edes diskopalloa! Saunottaisiin vaan leppoisasti perisuomalaisella kaavalla, avoimin ovin, niin turhat ennakkoluulot hälvenisivät ja uusi, parempi arki saisi jatkua nyt syyllisten saatua rangaistuksensa töppäilyjensä mukaan.

Eihän itse saunassa mitään vikaa ollutkaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image