Pohjois-Suomi

Lapin rajavartiosto tarjoaa löylyt Saunapäivän kunniaksi – vieraat pääsevät kylpemään kolmeen ra­ja­var­ti­joi­den rantasaunaan

Ensimmäistä kertaa järjestettävät avoimet saunanovet ovat osa 100-vuotiaan Rajavartiolaitoksen juhlavuoden ohjelmaa. KUVA: Ismo Pekkarinen
Pohjois-Suomi 19.7.2019 13:16
Mirko Siikaluoma

Lapin rajavartiosto kertoo osallistuvansa suomalaista saunakulttuuria juhlistavaan Saunapäivään, jota vietetään valtakunnallisesti lauantaina 27. heinäkuuta. Rajavartiosto avaa ovensa kolmeen puulämmitteiseen rantasaunaan, jotka sijaitsevat Sallan ja Raja-Joosepin rajavartioasemilla sekä Virtaniemen partiomajalla Inarissa.

Lapin rajavartiostosta kerrotaan, että vartioasemilla, joissa tehdään usein yön yli jatkuvia 12–16 tunnin partioita, kiukaat kihisevät lähes joka päivä. Saunapäivänä saunavuorot on kuitenkin varattu kello 14–18 välillä yksinomaan saunomaan saapuville vieraille.

Ensimmäistä kertaa järjestettävät avoimet saunanovet ovat osa 100-vuotiaan Rajavartiolaitoksen juhlavuoden ohjelmaa.

– Juhlimme pääasiassa työn merkeissä. Sauna on usein rentoutumista ja puhdistautumista pitkän työvuoron jälkeen, mutta samalla löylyhetket voivat tuoda pientä juhlaa arkeen. Joten mikä olisi sen parempi tapa juhlia yhdessä kuin kutsua kylään saunavieraita, Lapin rajavartioston apulaiskomentaja Jyrki Ojala toteaa.

Saunapäivänä saunojat voivat päästä myös rajavyöhykkeellä sijaitsevan Virtaniemen partiomajan rantasaunaan ilman muutoin vaadittavaa kirjallista rajavyöhykelupaa.

– Jos löylyt rajamiesten lauteilla kiinnostavat, kannattaa tarjoukseen tarttua nyt, Lapin rajavartiostosta toivotetaan.

MAINOS

Kommentoi

Voisiko myös ilmavoimien kapiaisten kiltako? avata saunapäivänä Lemmenjoen surullisen kuuluisan saunansa ovet ja kutsua tavan kansaa saunomaan lauteilleen kerrankin omalla kustannuksellaan?
Tällä kertaa ei tarvittaisikaan Puolustusvoimien me kustantamia koivuklapeja eikä edes diskopalloa! Saunottaisiin vaan leppoisasti perisuomalaisella kaavalla, avoimin ovin, niin turhat ennakkoluulot hälvenisivät ja uusi, parempi arki saisi jatkua nyt syyllisten saatua rangaistuksensa töppäilyjensä mukaan.

Eihän itse saunassa mitään vikaa ollutkaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

49
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
45
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
39
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
30
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
18
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
17
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
17
Oulu palkkaa ulkopuolisen selvittäjän etsimään säästökohteita – "Oulu ei ole mikään kriisikaupunki, mutta työtä pitää tehdä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image