Pohjois-Suomi

Lapin poliisi varoittaa autoilijoita: hirviä vaikuttaa olevan liikkeellä runsaasti

Pohjois-Suomi 20.7.2019 10:04
Katri Keskitalo

Lapin poliisille on kuluneen viikon aikana ilmoitettu useita hirvihavaintoja Perämeren moottoritieltä ja tienpientareilta, tiedottaa poliisi. 

Havaintoja on saatu Kallinkankaan, Vilmilän, Paattion ja Peurasaaren kohdilta. Poliisin mukaan hirvet ovat siis liikkellä kaikkialla. 

Poliisi pyytääkin autoilijoita olemaan tarkkana, etenkin aamuyön hämärillä. Poliisi pyytää myös ilmoittamaan mahdolliset hirvihavainnot joko sähköpostitse osoitteeseen meri-lappi.tutkinta.lappi@poliisi.fi tai arkisin puhelimitse numeroon 0295466156. 

MAINOS

Kommentoi

Epäilläänkö hirviä jostain kun pitää oikein Kemin rikospoliisin tutkintaan ilmoittaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö nämä metsästäjät voisi tehdä hirville omat aidat ja pitäisivät siellä niitä. Ei olisi liikenteen seassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan niitä hirviä kun kaatolupia vaan vähennetään. Autoilijat maksaa terveydellään ja omaisuudellaan jopa hengellään metsästäjien huvit!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä autoilijat saavat olla entistä varovaisempia koko Pohjois-Suomen alueella, sillä mm. Oulun toimialueen riistaneuvosto vähensi hirvien kaatolupia tulevalle metsästyskaudelle tuhansittain, joten riskit hirvikolareihin ja taimikkotuhoihin kasvavat merkittävästi. Kansalaisten tulisikin vaatia riistaneuvoston jäseniltä parempaa vastuunkantoa hirvikantojen koon säätelyyn.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja autoilijilta ihan oikeasti tarkkavaisuutta liikenteessä, sekä nopeusrajoitusten, että yleensäkin liikennesääntöjen noudattamista. Oulun riistaneuvostoa ei voitane koko pohjois-Suomen hirviluvista vastuuseen laittaa. Lupiahan saa laittaa jakoon vaikka miten paljon, lupien käyttöaste onkin sitten eri asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos hirvenkaatolupia jää tai edes uhkaa jäävän käyttämättä, valtion palkkaamat metsästäjät vain asialle käyttämään loput kaatoluvat. Ja kun hirvi on syöksyy tielle, kyse on sekunnista tai parista kun on se jo tien toisella puolella. Ei siinä ehdi autoilija kissaakaan sanoa kun jo rysähtää jos kohdalle sattuu. Pitäisi körötellä abt neljääkymppiä jotta ehtii tehdä jotain. Toinen vaihtoehto on poistua hirvivaara-alueelta mahdollisimman nopeasti eli nasta lautaan. Tämä ei tietenkään ole virallisen liikenneliturgian mukaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Kalevan uutisia kommentoivat superkuskit pysäyttävät auton viiden metrin jarrutusmatkalta olipa vauhti mikä tahansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

27.1.
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
27.1.
Ettan vire kestää lentopalloliigassa, nyt kotisalissa talttui Hurmos: "Onneksi pelaajat pystyvät repimään ratkaisevan eron, kun valmentaja ei saa mitään aikaan"
27.1.
Analyysi: Oulun valtuusto kokoustaa kuin sillit purkissa – auttaako tiivis tunnelma päättämään isoista säästöistä? Tilaajille
27.1.
Turun synagogaa töhrittiin maalilla holokaustin muistopäivänä – presidentti Sauli Niinistö pitää töhrimistä huolestuttavana
27.1.
Päävalmentaja Jukka Jalonen Ruotsin EHT-turnauksen lähtökohdista: "Sopivan haastavaa itsellekkin"
27.1.
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti
27.1.
Yhdysvaltain sotilaskone putosi Afganistanissa – Taliban väittää ampuneensa koneen alas, USA kiistää Talibanin osallisuuden

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Enontekiön kunnassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

186 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image