Pohjois-Suomi

Lakimies: Oulun seudun jakohihna-ongelmasta pitää kertoa asiakkaalle

Jakohihnojen ennen aikanen rikkoutuminen on piinannut Oulun seudun autoilijoita jo vuosia. Kuvassa pölyinen kiristinpyörä jakohihnakotelon sisällä KUVA: Pekka Peura
Pohjois-Suomi 8.3.2016 6:06
Timo Myllykoski

Automyyjien ja jakohihnoja asentavien autokorjaamojen on kerrottava asiakkailleen, että Oulun seudulla jakohihnat eivät välttämättä kestä niiden vaihdolle määriteltyä vaihtoväliä.

Kuluttajaliiton lakimies Timo Niemi sanoo, että ilmi tulleesta alueellisesta erikoisuudesta pitää kaupanteon yhteydessä kertoa kuluttajalle, koska se on yleisesti tiedossa oleva ilmiö.

– Jos myyjä haluaa välttyä vastuusta, on siitä kerrottava, vaikka syytä tällaiseen ilmiöön ei tiedetäkään. Jos myyjä ei asiasta kerro, on se sinällään laiminlyönti ja virhe.

Niemen mielestä automyyjien ja autokorjaamojen on pitänyt toimia Oulun seudulla näin siitä lähtien, kun ennenaikaisesti katkenneista jakohihnoista on kerrottu julkisuudessa.

– Kuluttajalle pitää kertoa, että jakohihnan vaihdon suhteen on syytä soveltaa normaalia lyhyempää vaihtoväliä.

Maininta normaalia lyhyemmästä vaihtovälistä ei ole Niemen mukaan koskaan kuluttajaa velvoittava määräys, vaan se on aina suositus.

Jos kuluttaja ei suositusta noudata, vastaa hän itse jakohihnan mahdollisesta katkeamisesta aiheutuvista vahingoista.

Lue lisää 08.03.2016 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (100)

Voisiko jakopää ongelmiin olla syynä staattinen sähkö joka syntyy hihnan pyöriessä metallirullien päällä. Tämä sähkövaraus kerää tehokkaasti metallipölyn tiestä sekä ilmasta, joka johtaa hihnan katkeamiseen.
Olen itse ajanut jo vuosia VAG:n tuotteilla työkseni eikä kyseinen ongelma ole kohdalleni vielä sattunut. Eilen kaksi tuttavaani kertoivat että heille molemmille oli tullut moottorivaurio viimekuussa, joten alkaa jo hirvittää koska romua tulee omalle kohdalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VAG konserni, tälläistä ei ole olemassa.
jos Volkswagen Ag:n tekemistä autoista niin tämä ongelma koskee valitettavasti muitakin merkkejä.
Joten kannattaa kurkata että mitä sille hihnalle kuuluu. jos taas huollatat auton korjaamossa niin tähän osataan kyllä varautua ja katsoa sen hihnan/hihnapyörien kunto huollossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin. Virkamieskulttuurissa kansalainen on se märkä rätti, jonka kuuluu totella. Kansalaisten verorahoilla kustantamat virkamiehet, jotka ovat vastuussa vahingon aiheuttamisesta, saavat vetää lonkkaa siinä kuin ennenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nythän sitten tänne näihin olosuhteisiin sopimattomien autojen myynti tulisi lopettaa
Tai ainakin varoittaa kuin jäätiellä ajajia. Myydään mutta käyttö sallittu vain ostajan omalla vastuulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos myyjä haluaa välttyä vastuusta, on siitä kerrottava, vaikka syytä tällaiseen ilmiöön ei tiedetäkään. Jos myyjä ei asiasta kerro, on se sinällään laiminlyönti ja virhe. Ostin 2 kuukautts sitten uuden Wolkkarin - ei myyjä puhunut mitään jakoremmista ja sen vaihtovälista / kestävyydestä MOT

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monikohan jättää ostamatta uuden VAG-konsernin auton, jos myyjä ilmoittaa kaupanteon yhteydessä, että jakopään hihna saattaa katketa milloin vaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syynä on liian pienet turvavälit jolloin kaikki lika lentää suoraan konetilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seudullisiin olosuhteisiin ja käytettyihin materiaaleihin nähden liian pitkä vaihtoväli. Kun valmistaja nukkuu, kannattaa itse olla hereillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuluttajaliiton lakimies Timo Niemi sanoo, että ilmi tulleesta alueellisesta erikoisuudesta pitää kaupanteon yhteydessä kertoa kuluttajalle, koska se on yleisesti tiedossa oleva ilmiö.
KIITOS kuluttaliitto hyvästä ohjeesta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vw 2.0 tdi 180tkm vaihtoväli, mutta 120tkm huollossa halusivat jo vaihtaa ,kun säätö oli kuulemma lopussa.
Veikkaan, että kusetettiin ihan kunnolla. Osat näyttivät kohtuu hyväkuntoisilta päällepäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei silmällä huomaa jos venynyt ja säätövara lopussa. Jos ois kilahtanut huollon jälkeen olisitko ollut tyytyväinen? Kysyivät uvan olisit sanonut etteivät vaihda.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei jakohihnakoneissa ole automaattista hihnankiristintä. Se hihna kiristetään tehtaan ohjeitten mukaisesti ja se on siinä. Muutamasta olen vaihdon yhteydessä mitannut hihnan kireyden ja se on aina ollut sama kuin uutena. Niin, että se hihna ei veny eikä säätövara lopu. Kirjoittaist sinäkin asiaa etkä keksisi hevosmiesten tietotoimiston juttuja.
Vain ketju "venyy", koska sen nivelet kuluvat ja siksi niissä on nykyään yleisesti automaattikiristimet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

täältä kainuusta,,,, 90 luvun alussa työsuhde autona golffi ja remmi poikki 50 tuhannen kohalla vaikka huolto 60 tuhannen seutuvilla....kyllä rähisivät että särit tahallaan. nykynen auto tojo ,oma, joka päivittäin liikenteessä vuosimallia 95 ja km noin 420 000 tuhatta ja kestää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kun syyllinen saadaan selville tuohon ongelmaan niin hänelle se tuleekin kalliiksi koska joutuu maksamaan kaikille kuluttajille menetykset joita normaalia lyhyempi vaihtoväli aiheuttaa! Eli esim VW suositusväli on 90000km ja jos joutuu vaihtamaan 60000km kohdalla niin korvattavaa tulee kolmasosa jakopään uusimiskuluista li jopa 350€ ja se kertaa Oulun seudun jakohihna autojen määrä eli kallista on kylvää tielle vääränlaista suolaa tai toimittaa epäsopivaa raakaainetta asfalttiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (100)

Uutisvirta

28.1.
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
28.1.
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
28.1.
Karibianmerellä voimakas maanjäristys, useille maille annettiin tsunamivaroitus – Vedenalainen järistys oli voimakkuudeltaan 7,7 richteriä
28.1.
Lin­ja-au­to suistui ojaan Enon­te­kiöl­lä
28.1.
Oulun keskustan Snellmaninpuistolle laadittiin rakennussuunnitelma – puistoon suunnitellaan oleskelumahdollisuuksia ja taidepolkua
28.1.
Trump: Palestiinalle itsenäinen valtio, Israelin miehittämät siirtokunnat tunnustetaan, Jerusalem säilyy "jakamattomasti" Israelilla, Palestiinalle pääkaupunki Itä-Jerusalemiin
28.1.
Hiihtosuunnistuksen kuusinkertainen nuorten maailmanmestari Liisa Nenonen muutti Ouluun opiskelemaan: "Lunta on pitänyt etsiä" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Iitaz

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image