Pohjois-Suomi

Kyy luikerteli sisään ranualaiseen omakotitaloon – pe­las­tus­lai­tos kävi viemässä käärmeen takaisin luontoon

Kyyemo poikasineen. Arkistokuva.
Pohjois-Suomi 18.6.2019 17:30
Katri Keskitalo

Pelastuslaitos vastaanotti eläinpelastustehtävän noin neljän aikaan tiistai-iltapäivällä: kyykäärme oli luikerrellut sisään ranualaiseen omakotitaloon Laivalantiellä. 

Omakotitalon asukkaat eivät olleet saaneet ohjattua käärmettä ulos itse, joten he pyysivät apua pelastuslaitokselta. Pelastushenkilöstö saapuikin paikalle noukkimaan eksyneen eläimen pahvilaatikkoon ja vapauttamaan sen takaisin luontoon. 

Pelastuslaitoksen mukaan käärme ei purrut ketään ja tehtävässä kesti yhteensä noin puoli tuntia. 

MAINOS

Kommentoi

Mielestäni kyyt hyvin vaarallisia Ei muutako nirri pois Eivät kuulu ihmisrakennuksiin.Tänäpäivä ovat lisäntyneet kun metsistä hävitetty haukkalajisto muunmuassa suojallekseen metsäkanalintujen poikasia Metsästä ampuvat kaikki petolinnut vaikka ongelma on järejässä äestyksessä ja avohakkuussa.Minä nirhaan mökillä vuodessa useampia käärmeitä Eivät kuulu piha-piiriin vaikka kyyllä taipumus väistää käärmeet eivät maapallolta lopu vaikka litsimme joka päivä maapallolla yhdenaskelen käärmeitä Indiassa,Australiassa ja Venäjällä(myrkylisijä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä uusavuttomuutta nykyään. Ei muuta kuin nirri pois ja muurahaispesään ruumis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On noita meilläkin sisällä käynyt. Nykyisin niitä ei vain tunnu enää juurikaan olevan. Kesäisin näkyvä määrä on vähäinen johonkin 1980-luvun määriin verrattuna.

Kyy pitäisi rauhoittaa. Hyötyeläin myrkyllisyydestä huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei pidetä ovia auki kesälläkään, jos ei joku ole lähettyvillä katsomassa että kyyt ei tule pirttiin! Portaalla on ollut lenkkarin vieressä kiepillä,kengät on tarkistettava portailla, ennen kuin jalkansa niihin pistää. Tädillänl kyy kiipesi monta porrasta sisälle päin ,onneksi hän sattui tulemaan ulos ja tappoi luikertelijan 👹

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon on tänä kesänä käärmeitä näkynyt. Mutta hyödyllisiä tosiaan ovat. Pysyisivät vaan poissa ihmisten pihoilta ja lenkkeilijöiden poluilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyy on luikerrellut meidän mökkiin kerran ja rantakäärme kerran ja kumpikin saatiin hengissä ulos ihan itse ilman palokuntaa. Vieläpä helposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voe voe. Ei ennen tämmösiin asijoihin palokuntoo tarvittu. Kyllä suatiin kissat puusta ja sisälle kuulumattomat elukat omin voemin poes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo on kyllä ihime juttu että pelastuslaitos ei ottanut nirriä pois luikerolta, vaan toimitti pahavi laatikossa kyyn uusille maisemille. Minä oon nähnyt nuoren miehen taistelevan hengestään kyyn pureman johdosta Oyksissa kuoleman rajamailla, selvisi hengissä ihmeen kaupalla. Ja nuoren ajokoiran pennun joka oli tukehtumaisillaan kun kyy oli iskenyt sitä kurkkuun. Ranua on ollut aikalailla kyy vapaata aluetta mutta näyttää että ne ovat leviämässä myös tänne etelä Lappiin kun niitä hyysätään ja kuletellaan uusille alueille.. Nirri pois kyyltä tavattaessa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyy on erittäin hyödyllinen eläin. Enemmän siitä on hyötyä kuin haittaa. Syö runsaasti erilaisia vahinkoelämiä ja siinä sivussa melkoisen määrn nymfivaiheessa olevia punkkeja. Ei kyllä ole mitään syytä tappaa kyytä, koska se on keskimäärin ihmiselle hyvinkin vaaraton eläin. Puremia sattuu todella harvoin ja vielä harvemmin ne aiheuttavat merkittävää vaaraa ihmisille tai ihmisten lemmikeille. Enemmän hirvet tappavat ihmisiä vuosittain kuin kyyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

171
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
35
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
35
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
25
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa
17
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image