Pohjois-Suomi

Kyy luikerteli sisään ranualaiseen omakotitaloon – pe­las­tus­lai­tos kävi viemässä käärmeen takaisin luontoon

Kyyemo poikasineen. Arkistokuva.
Pohjois-Suomi 18.6.2019 17:30
Katri Keskitalo

Pelastuslaitos vastaanotti eläinpelastustehtävän noin neljän aikaan tiistai-iltapäivällä: kyykäärme oli luikerrellut sisään ranualaiseen omakotitaloon Laivalantiellä. 

Omakotitalon asukkaat eivät olleet saaneet ohjattua käärmettä ulos itse, joten he pyysivät apua pelastuslaitokselta. Pelastushenkilöstö saapuikin paikalle noukkimaan eksyneen eläimen pahvilaatikkoon ja vapauttamaan sen takaisin luontoon. 

Pelastuslaitoksen mukaan käärme ei purrut ketään ja tehtävässä kesti yhteensä noin puoli tuntia. 

MAINOS

Kommentoi

Kyy on erittäin hyödyllinen.
Suomi todella tarvitsee miljoonat kyynsä - vasi kuka se osaa luikerrella myyrän pesiin hotkimaan punkkiset myyrät?
Niin borrelioosia ja muita jyrsijätauteja hävitetään.
Vai millä meinasitte niitä hävittää?
Miljoona kissaa ja hilleriä luontoon, vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni kyyt hyvin vaarallisia Ei muutako nirri pois Eivät kuulu ihmisrakennuksiin.Tänäpäivä ovat lisäntyneet kun metsistä hävitetty haukkalajisto muunmuassa suojallekseen metsäkanalintujen poikasia Metsästä ampuvat kaikki petolinnut vaikka ongelma on järejässä äestyksessä ja avohakkuussa.Minä nirhaan mökillä vuodessa useampia käärmeitä Eivät kuulu piha-piiriin vaikka kyyllä taipumus väistää käärmeet eivät maapallolta lopu vaikka litsimme joka päivä maapallolla yhdenaskelen käärmeitä Indiassa,Australiassa ja Venäjällä(myrkylisijä)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi tätä uusavuttomuutta nykyään. Ei muuta kuin nirri pois ja muurahaispesään ruumis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On noita meilläkin sisällä käynyt. Nykyisin niitä ei vain tunnu enää juurikaan olevan. Kesäisin näkyvä määrä on vähäinen johonkin 1980-luvun määriin verrattuna.

Kyy pitäisi rauhoittaa. Hyötyeläin myrkyllisyydestä huolimatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meidän koiraa kyy purrut kahdesti, yhä on hengissä.
Tosin kuono turposi aika lailla :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä ei pidetä ovia auki kesälläkään, jos ei joku ole lähettyvillä katsomassa että kyyt ei tule pirttiin! Portaalla on ollut lenkkarin vieressä kiepillä,kengät on tarkistettava portailla, ennen kuin jalkansa niihin pistää. Tädillänl kyy kiipesi monta porrasta sisälle päin ,onneksi hän sattui tulemaan ulos ja tappoi luikertelijan 👹

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon on tänä kesänä käärmeitä näkynyt. Mutta hyödyllisiä tosiaan ovat. Pysyisivät vaan poissa ihmisten pihoilta ja lenkkeilijöiden poluilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyy on luikerrellut meidän mökkiin kerran ja rantakäärme kerran ja kumpikin saatiin hengissä ulos ihan itse ilman palokuntaa. Vieläpä helposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvostan jokaista käärmeen arvostajaa ja ymmärtäjää!
Se on hieno eläin lajissaan.
Kyy synnyttää syyskuussa juuri ennen talvilepoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voe voe. Ei ennen tämmösiin asijoihin palokuntoo tarvittu. Kyllä suatiin kissat puusta ja sisälle kuulumattomat elukat omin voemin poes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo on kyllä ihime juttu että pelastuslaitos ei ottanut nirriä pois luikerolta, vaan toimitti pahavi laatikossa kyyn uusille maisemille. Minä oon nähnyt nuoren miehen taistelevan hengestään kyyn pureman johdosta Oyksissa kuoleman rajamailla, selvisi hengissä ihmeen kaupalla. Ja nuoren ajokoiran pennun joka oli tukehtumaisillaan kun kyy oli iskenyt sitä kurkkuun. Ranua on ollut aikalailla kyy vapaata aluetta mutta näyttää että ne ovat leviämässä myös tänne etelä Lappiin kun niitä hyysätään ja kuletellaan uusille alueille.. Nirri pois kyyltä tavattaessa..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyy on erittäin hyödyllinen eläin. Enemmän siitä on hyötyä kuin haittaa. Syö runsaasti erilaisia vahinkoelämiä ja siinä sivussa melkoisen määrn nymfivaiheessa olevia punkkeja. Ei kyllä ole mitään syytä tappaa kyytä, koska se on keskimäärin ihmiselle hyvinkin vaaraton eläin. Puremia sattuu todella harvoin ja vielä harvemmin ne aiheuttavat merkittävää vaaraa ihmisille tai ihmisten lemmikeille. Enemmän hirvet tappavat ihmisiä vuosittain kuin kyyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:29
Tällaisia ovat Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun ehdotukset
15:25
Oulun vuoden 2025 asuntomessujen suunnittelukilpailun työt valmistuivat
14:34
Kuumalle liedelle jäänyt muoviastia aiheutti palohälytyksen Limingassa
13:59
Postin työntekijät osoittivat mieltään Postin pääkonttorilla Helsingissä – "Emme hyväksy, että meitä kohdellaan kuin orjia Suomessa"
13:50
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa
13:33
Lasten päivähoidon ja kotihoidon stressaavuudessa ei ole suurta eroa, kertoo tuore tutkimus – päivähoito ei aiheuta ainakaan kotia enempää stressiä
13:32
Henkilöauto ja traktori kolaroivat Oulun Vasankankaalla – ensihoito vei yhden henkilön tarkistettavaksi
101
Koulujen joulujuhlien lainmukaisuutta selvitetään myös Oulussa – Lyseon lukion iso ylioppilasjuhla mahtuu vain tuomiokirkkoon
79
"Miksi Lyseosta tuli tällainen kiistakapula", ihmetteli Jenni Pitko Oulun kaupunginvaltuustossa – Lyseon remontin esittely kirvoitti kiivasta keskustelua
45
Yksityistieuudistus herätti kysymyksiä Oulun valtuustossa – "Vähimmäisvaatimus sille, että reuna-alueilla pystytään asumaan, on että tiet ovat auki"
41
SDP:n valtuustoryhmä päätti erottaa Husseinin luottamuspulan vuoksi – asiakas ei ollut poistunut taksista
39
Valmet Automotiven toimitusjohtaja näkee dieselskandaaleissa myös hyviä puolia – "Sähköautot tulevat nopeammin käyttöön kuin monet olettavat"
37
Kellosta pohjoiseen päin avautuu torstaina kahdeksan kilometrin pätkä uutta moottoritietä – Nelostien työt edenneet aikataulussa
23
Oulun kaupunginhallitus hyväksyi Lyseon peruskorjauksen äänestyksen jälkeen – lopullinen tieto rahoituksesta joulukuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

231 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula ko?

Nykyajan nuoret on vötkylöitä. Aamulla kun pitäisi aikaisin herätä ja sitten töhinmeno pitäisi olla, että menenpä sitte ... Lue lisää...
niin ja.,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

12.11.

Fingerpori

12.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image