Pohjois-Suomi

Kymmenille mopoilijoille rapsahti sakkoja Meri-Lapissa – poliisi teki iskun runsaiden val­von­ta­pyyn­tö­jen sekä häi­riöil­moi­tus­ten vuoksi

KUVA: Tomi Vuokola
Pohjois-Suomi 12.7.2019 15:25
Kaleva

Poliisi ratsasi mopoilijoita Meri-Lapin alueella tiistaina ja torstaina. Teemavalvontaiskuissa kirjoitettiin sakot kaikkiaan 21 kuljettajalle, valvontailmoituksia annettiin 12 kappaletta ja neljästä moposta otettiin rekisterikilvet pois.

Samassa yhteydessä kuljettajia puhallutettiin ja yhden epäillään ajaneen mopoa huumeiden vaikutuksen alaisena. 

Valvontaa suoritettiin Kemi-Keminmaa-Tornio-alueella. Valvontaiskuihin osallistui useita poliiseja sekä Kemin että Rovaniemen liikennepoliisiyksiköistä.

Poliisi kirjasi useita ajoneuvorikkomuksia. Ainakin kuuden mopon rakenteellista nopeutta oli suurennettu mopon teknistä rakennetta muuttamalla. Osasta mopoista puuttuivat rekisterikilvet kokonaan tai ne eivät olleet luettavissa kunnolla. Myös joidenkin mopojen jarruista löytyi vikaa ja muutama kuljettaja ajoi huonokuntoisilla renkailla.

Yksi kuljettaja sai rangaistuksen liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ajaessaan mopolla keula pystyssä ja toinen liikennerikkomuksesta ajaessaan ylinopeutta.

Mopojen teemavalvontaisku Meri-Lapin alueella toteutettiin kansalaisilta tulleiden runsaiden valvontapyyntöjen sekä häiriöilmoitusten vuoksi.

Poliisi toivoo, että vanhemmat kiinnittäisivät erityistä huomiota lastensa mopojen ja mopoautojen kuntoon ja niiden varusteisiin. Myös yleisestä liikennekäyttäytymisestä ja säännöistä sekä niiden oikeasta noudattamisesta kannattaa keskustella kotona.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Eihän meidän poika vaan tuo naapurin kakara. Milloin poliisi ottaa esim. Haukiputaan lapsukaiset tehovalvontaan mopojen ja mönkijöiden suhteen. Valvontaa poliisi tekee mutta väärään aikaan, aamulla jolloin lapsukaiset ovat nukkumassa ja väsyneitä öisilta reissuiltaan. Lisäksi täällä on moottoripyörillä aivan omat nopeusrajoitukset 40 alueella, niitä ei ole vaan kaasukahva kaakkoon ja menoksi. Mitään ei tehdä ennenkuin joku kuolee tai loukkaantuu vakavasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrohan moni on kuollut tämän kesä aikana mopon aiheuttamaan onnettomuuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun mopoja ratsataan,mutta jos ilmoitellaan rälläävistä keulivista isoista moottoripyöristä niin ei ole resursseja. Ja kyllähän siinä poliisin eko nouseekin kun saa nuoria kyykyttää ja alistaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kai sinä luit tuon jutun? Ei tässä nyt yhden yksittäisen ilmotuksen takia liikkeellä oltu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

enkä varsinkaan humalassa ajoa ja hyvä, että valvotaan, mutta silti näin mopopojan äitinä olen pikkuisen alkanut ihmettelemään poliisienkin suhtautumista moponuoriin. Joku epäsuhta tässä on: itselläni on ollut ajokortti yli 25 vuotta ja ajan autolla viikottain vähintään 300 km. Koko tänä 25 v. aikana olen joutunut poliisin pysäyttämäksi 2 kertaa, puhallusratsiaan. Poika sai viime kesäksi kortin ja mopon. Kahden ensimmäisen kuukauden aikana poliisi pysäytti hänet kesken ajon (yksin liikkeellä, keskellä päivää harrastuksista tulossa) kolme kertaa ja ainakin kaksi kertaa oli kääntynyt autolla perään ja seurannut jonkun aikaa. Sanottakoon vielä, että kertaakaan ei pojasta, ajotavasta, ajonopeudesta eikä moposta löytynyt huomautettavaa, vaikka kovasti mopoa tutkailtiin. Poikaa kyllä alkoi ahdistamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama tilanne kun koiran jätöksissä. Muutama satunnainen "harrastaja" pilaa kaikkien maineen. Muistuta toki kuitenkin poikaa että poliisia ei tarvitse Suomessa pelätä.

On hyvä että poliisi kiinnittää huomiota kokemattomiin tiellä liikkujiin ja tämä herättää nuorissa sen tunteen että poliisi pitää heitä silmällä joka aivan varmasti ennaltaehkäisee näitä ongelmia.

ps. Se että on 2v ollut mopokortti ei tarkoita sitä että on kokenut kuljettaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pudasjärvellä olisi myös valvonnan tarvetta.. Viimeksi tänään pappilantietä meni mopo/kevari arviolta 100km/h.. Ja hetken kuluttua sama pirra takaisin keulat pystyssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maassa on 200.000 mopoa, joista vähintään joka toinen on lainvastaisessa kunnossa. Poliisi otti kiinni 21 lainvastaisessa kunnossa olevaa mopoa ja tiedotti voimainnäytöksestä maakunnan laajuisesti. Poliisi nykyään tiedottaa heti kun saa tehtyä edes jotain järjestyksenvalvontaa. Eikö ole komisarioilla parempaa tekemistä kuin tilastoida kaikii tekemisensä uutisoida heti kun jotain on saatu tehdyksi? Verrataanpa poliisin tiedostustoimintaa muille ammattialoille. Kahden kirvesmiehen rakennusporukka voisi tiedottaa kun ovat saaneet levytettyä autotallin ulkopuolen. Ambulanssifirma voisi lähettää tiedotteen kun on päivän aikana kuskannut 15 potilasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli aina ennenki mopoja.. palio vähemmän tosin. Tunturit, raisut, solikat yms. Ny yhen hinnalla saa kolme🚴

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mopojen nopeus voitaisiin nostaa 60km/h, niin eivät jää autoliikenteessä tukoksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no ostaa kevarin niin siitähän se vauhti nousee ... lasten ei tarvii ajella sen nopeammin kuin nyt on sallittu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitäisi ostaa kevari kunhan vain nostettaisiin mopon nopeutta ja silloin se olisi sallittua jopa lasten ajella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin poliisi rupeaa valvomaan Kempeleen mopoja? Viritellyillä, meluavilla mopoilla ajellaan ihan missä sattuu ja miten sattuu. Pyörtäteitä, kuntoreittejä eikä yksikään mopoilija osaa käyttää piennarta vaikka laki määrää käyttämään piennarta mikäli se on mahdollista. Keskellä kaistaa ajetaan aina eikä väistetä yhtään vaikka metriset pientareet. Opettakaa vaikka pientareen käyttö ja se että mopon paikka on kaistan reunaviivan oikealla puolella eikä vasemmalla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kemiläinen tuttavani, joka toimii Kemissä autokoulunopet -
tajana, kertoi tavanneensa mo
popoikien isiä, jotka virittävät
poikien pyynnöstä mopoja. Mi -
tä tällaisten " huolehtivien isien " päässä oikein liikkuu. Ei
ainakaan järki. Viritetty mopo
on tappoväline. Meneekö ja -
keluun ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viritetty mopo ole mikään tappoväline, jos osaa hiukankaan ajaa kaksipyöräisellä.
Ota happea välillä ja muista ettei sinun mielipide ratkaise mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli lakia saa sun mielestä rikkoa kun tahtoo. Onneksi ei kaltaistesi mielipiteet myöskään ratkaise mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrotko minulle tyhmälle, että missä vaiheessa kommentoin, että lakia saa rikkoa?
Kannattaisiko sinun pyytää äidiltäsi apua tuohon luetun ymmärtämiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi tulla automaattinen lastensuojeluilmoitus jokaisesta pösilöstä. Alkaisi ehkä vanhempiakin kiinnostamaan lasten touhut.
Sosiaalitapauksia tosin näistä varmasti jo valmiiksi suurin osa, joten ei välttämättä kummoista vaikutusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo vain oululaiset osaavat olla mopopojillekin kateellisia, kun kieltää pitäisi nuorison harrastukset. On kyllä ihme nipottajia nuo oululaiset kerta kaikkiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

17:56
Superlupaus Laura Lahtinen kauhoi Suomen ennätyksen sivulajissaan
17:29
Limingantien tietyömaiden kohdalla liikenne on sujunut pääosin hyvin, mutta kaikki eivät ymmärrä kääntymiskieltoa Kempeleentielle
16:59
Pelastuslaitos hälytettiin Kemissä rakennuspalon sammutustehtäviin – paljastui liedellä käryäväksi ruoaksi
16:39
Niittokoneesta lentänyt kipinä sytytti maaston palamaan Siikalatvalla – alkusammutus auttoi palon rajaamisessa
16:15
Kahden kantasuomalaisen nuoren epäillään pahoinpidelleen kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta Kajaanissa
15:48
Poliisi kertoo lisätietoa Luumäen kuolonkolarista: henkilöauto pysähtyi todennäköisesti matkustajien erimielisyyksien takia
15:35
Noin 20-vuotiaan miehen epäillään lyöneen ikäistään kasvoihin Kajaanissa – pakeni paikalta ennen poliisin saapumista
108
Polttoainetta 100 litraa tunnissa ja noin 4000 katsojaa – Tractor Pullingin SM-sarjan viides osakilpailu pidettiin Tyrnävällä
53
Puheenaihe: Onko Suomi kallis matkailumaa suomalaisille? Matkailu- ja ravintolapalvelujen edusmies Timo Lappi: Alkoholin verotus suomalaisissa ravintoloissa on EU-maiden kireintä
50
IS: Tuomas Enbuske kertoo, miksi kolaroi sähkötolppaan Sievissä
46
Miksi ihmiset nousivat henkilöautosta keskellä tietä? – Poliisi kertoo tänään lisää Luumäen kolarista, jossa kaksi jäi rekan alle ja kuoli
30
Vain kuningatar Elisabet saa syödä joutsenia Britanniassa – hovi pitää tiukasti kiinni hullunkurisista perinteistään
30
HS: Venäjä pohti Karjalan palauttamista Suomelle vuonna 1991 – "Venäjän mukaan alueellisia ongelmia oli niin Krimillä kuin Karjalassakin"
16
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä maan länsiosassa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ei varmaankaan löydy.. Jos Teuvon varassa on yhteiskunnan ja eduskunnan päätökset niin sama lähteä ruotsiin. Miehellä o... Lue lisää...
Vanhus48

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image