Pohjois-Suomi

Kuusamoon lähes 2 miljoonaa lii­ken­ne­jär­jes­te­lyi­hin ja rahaa työllisyyttä edistäviin hankkeisiin – poh­jois­poh­jan­maa­lai­set hankkeet saivat ely-keskukselta yhteensä 11,9 miljoonaa

Ely-keskus ohjaa lähes 2 miljoonaa euroa hankkeeseen, jossa parannetaan Kuusamon liikennejärjestelyjä ja ydinkeskustan ilmettä. KUVA: Pirjo Natunen
Pohjois-Suomi 20.8.2019 15:55
Iida Ahonen

35 pohjoispohjanmaalaista hanketta saa Pohjois-Pohjanmaan ely-keskukselta rahoitusta yhteensä 11,9 miljoonaa euroa. Rahoitus on EU:lta ja valtiolta tulevaa tukea.

Hankkeet rahoitetaan Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -rakennerahasto-ohjelmasta.

Euroopan sosiaalirahaston ja valtion rahoitusta on suunnattu kasvu- ja rakennemuutosalojen koulutukseen ja pienten ja keskisuurten yritysten tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Suurin yksittäinen summa, lähes 2 miljoonaa euroa, ohjattiin Kuusamon kaupungille Kitkantien ympäristön liikennejärjestelyjä ja ydinkeskustan ilmeen ja tieympäristön parantamista varten.

OAMKin, OSAOn, Oulun yliopiston ja Business Oulun Myyntiosaaminen kasvun keskiöön -hanke puolestaan sai yli 550 000 euroa projektilleen, jonka tarkoitus on luoda alueelle sopiva myyntiosaamisen kehittämisen toimintamalli. Myös Suomen Punaisen Ristin Oulun piiri sai Nuoret osaksi yhteisöämme -hankkeeseen 360 000 euroa. Hankkeessa kehitetään osallistujien arjen taitoja ja yritetään luoda syrjäytymisvaarassa oleville nuorille uusia polkuja.

Työ- ja toimintakyvyn parantamiseen ja osallisuuden edistämiseen liittyviä hankkeita rahoitettiin myös muun muassa Kärsämäellä, Raahessa ja Reisjärvellä.

Ely-keskus myönsi huhti-kesäkuussa 2019 myös yritysrahoitusta Pohjois-Pohjanmaan yrityksille yhteensä 4,5 miljoonaa euroa. Yritysrahoitusta meni myös Kainuuseen yli 530 000 euroa ja Lappiin vajaat 6,9 miljoonaa euroa.

MAINOS

Kommentoi

Työnantajien eläkemaksut alas niin alkaa kilpailukyky luistamaan Suomessakin, rahaa palkata väkeä ja rahaa investointeihin. Suomesta on muuten tulossa yksi vanhustenhoito- ja virikelaitos seuraaviksi muutamaksi vuosikymmeneksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivoshankkeita varten tarvitaan toimivat liikennejärjestelyt Kuusamoon. Turistitkin ovat tyytyväisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etelän elyjohtajat ovat oikeassa, miks ihmeessä tällaista aluepolitiikan jatketta pidetään yllä. Rahat pitää panna sinne missä on ihmisiä ja tulevaisuutta. Ei nämä kepu vasemmisto alueet osaa käyttää rahoja oikein. Pohjoisessa on ollut aina suurin työttömyys vaikka rahaa on tänne ajettu hevoskuormitttain vuosikymmenien ajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen geopoliittinen sijainti idän ja lännen välissä vaatii Itä- ja Pohjois-Suomen asuttuna pitämistä. Ei ole viisasta siirtää koko Suomen kansaa ruuhka-alueelle, sinne missä ihmiset kärsivät ruuhkassa ja ikävöivät kotiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lapinmies on aina ollut hyä suustaan osaa lobataja, rahaa tulee hyvin helposti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

" Myös Suomen Punaisen Ristin Oulun piiri sai Nuoret osaksi yhteisöämme -hankkeeseen 360 000 euroa. " Jälleen kaadetaan maahanmuuttajille lisää rahaa, kun kyseinen järjestö tämän summan sai.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pohjois-Pohjanmaalla olevista asioista ja ihmisistä käytetään ilmaisua pohjoispohjalainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käyttäkää oikeita suunnittelijoita.Käykää ex kurssiolla vaikka Kempeleessä kuinka ahtaasti ja Kalliisti rakennetaan väyliä.Onkohan nämä suunnitellut legoikäinen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten rahan kippaaminen ikääntyviin paikkakuntiin nostaa Suomen taloutta? Enteileekö tämä eläkeiän nousua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
17:45
Ilkka Herola taisteli kolmanneksi Trondheimin maailmancupissa – "Oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti"
17:19
Chelsea sai helpotusta, Tottenhamin taivaalle synkkiä pilviä Valioliigassa
16:43
HS: Oikeuskansleri ryhtyy selvittämään, onko kaksi ministeriötä rikkonut perustuslakia EU-asioista tiedottamisessa
16:20
Pohjois-Italiassa useiden kaupunkien julkisia tiloja suljettu koronaviruksen vuoksi, Etelä-Koreassa tautitapausten määrä singahtanut ylöspäin
16:17
Lauri Vuorinen otti maajoukkueen ainoan välieräpaikan Trondheimin sprintissä, Pärmäkoski toivoo sunnuntaille lumisadetta
142
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
70
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
64
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
54
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
26
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
24
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image