Pohjois-Suomi

Kuusamon Petäjäkankaan kentällä päästään pelaamaan golfia myös tänä kesänä: "Tavoitteena on kasvattaa ulkopaikkakuntalaisten pelaajien määrää"

Mika Määttä (vas.), Sami Palosaari, Alpo Leinonen ja Hannu Virranniemi katsovat luottavaisena tulevaisuuteen. KUVA: Mikko Halvari
Pohjois-Suomi 26.5.2019 10:06
Janne Kaikkonen

Ravintola Talonpöytä vastaa jatkossa Petäjäkankaan kentän kahvila- ja caddiemaster-palveluista.

Kuusamon Petäjäkankaan kentällä päästään pelaamaan golfia myös tänä kesänä. Kuusamo Golf ry:n toiminnanjohtaja Alpo Leinonen kertoo, että iso asia taustalla on ollut golfkentän suurimman velkojan Kuusamon Osuuspankin myönteinen suhtautuminen.

– Saimme viime syksynä tehtyä kentän kunnostustöitä 30 000 eurolla, Leinonen kertoo.

Kuusamo Golf ry:llä on kokonaisvastuu kentän operatiivisesta toiminnasta ja tuloksesta. Golfseuran väki nostaa Osuuspankin lisäksi esille Kuusamon kaupungin sekä Tropiikin myönteisen suhtautumisen kentän toimintaan. Kentän kunnostustöissä iso rooli on ollut talkoolaisilla, ja kentän kunnostamiseen on saatu apua myös Virpiniemestä.

– Me saadaan Virpiniemestä tänne lainaan kylvökone, jollaista meillä ei ole, Kuusamo Golfin puheenjohtaja Hannu Virranniemi kertoo.

Golfkentän kahvila- ja ravintolapalveluista huolehtii jatkossa Talonpöytä. Yrittäjät Mika Määttä ja Sami Palosaari odottavat alkavaa yhteistyötä mielenkiinnolla. Talonpöydällä on entuudestaan toimintaa sekä Kuusamon keskustassa että Oulangalla.

– Poroburger on ollut hittituote Oulangalla, ja se tuodaan nyt myös tänne golfareiden saataville, Mika Määttä kertoo.

Golfkentän kahvila Breikki tunnetaan vastaisuudessa nimellä Ravintola Talonpöytä – Cafe Breikki. Golfareiden lisäksi tarkoitus on palvella myös muita alueella liikkuvia niin paikallisia kuin matkailijoita. Määttä kertoo, että Cafe Breikin tiloihin tehdään jonkin verran remonttia.

– Esimerkiksi keittiötilojahan tässä ei ole ollut, mutta jatkossa ne tulevat olemaan.

Talonpöydän vastuulle tulee kahvila- ja ravintolapalveluiden lisäksi myös caddiemaster-toiminta. Golfseuran toiminnanjohtaja Leinonen kertoo, että seura keskittyy jatkossa entistä enemmän golfkentän hoitoon ja markkinointiin.

Leinonen ja Virranniemi laskeskelevat, että golfkentällä on merkittävä vaikutus myös aluetaloudelle. Iso osa pelaajista tulee nimittäin ulkopaikkakunnilta.

Golfareiden mukaan Petäjäkankaan kenttä on yksi Kuusamon kesämatkailun vetovoimatekijöistä. Ulkopaikkakuntalaisia pelaajia on 2 000 ja he tuovat Kuusamo Golfin mukaan paikkakunnalle matkailutuloja lähes 200 000 euroa. Seuran jäseniä on 280 ja jäsenillä pelikierroksia kesäkauden aikana noin 4 300.

– Tavoitteena on kasvattaa ulkopaikkakuntalaisten pelaajien määrä 2 500:n. Olemme tehneet yhteistyötä Oulun suuntaan, josta meille tulee valtaosa vieraspelaajista. Heinäkuussa, kun heillä on omalla kentällä ruuhkaa, he voivat tulla tänne pelaamaan, Virraniemi ja Leinonen sanovat.

Golfkentän toiminnassa iso tekijä on myös kilpailuilla.

Virraniemi kertoo, että alkavana kesänä on ohjelmassa kaikkiaan 23 kilpailua.

– Yksi kesän päätapahtumista on Golf Around the Clock heinäkuussa, jolloin voi golfata viikon läpi vuorokauden. Siinä viikon aikana on kolme isompaa kilpailua ja enemmänkin voi vielä tulla. Osallistujamäärältään suurin kisa on Ruska Scramble.

MAINOS

Kommentoi

Järjestäkää Kuusamon matkailu yritysten kanssa golftapahtumia kisoja yms happeningeja jotka vetävät matkailijoita sinne👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talouden pito hankalaa,luulis tietoa ja taitoa löytyvän,koska asiakaskunta on pääsääntöisesti yrittäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonkohan tuohon kenttään vielä uppoaakaan Kuusamolaisten veronmaksajien rahoja? Kaikki tämä vain siksi, että pieni porukka saa harrastaa ja tietysti toisten piikkiin. Mutta näinhän se matkailu täällä Kuusamossa menee, eli matkailuyritykset ovan kaupungilta vailla kaikkea, mutta verot maksetaan mieluummin muualle, jos niitä nyt maksetaan ollenkaan. Matkailuväki näyttää määräävän että mitä maanomistajat saavat tehdä omilla maillaan, mutta he itse käyttävät kyllä toisten maita ja vesistöjä omiin tarkoituksiinsa ilman korvausta. Vertaisinkin heitä lähinnä poronomistajiin, jotka toimivat samalla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuloa se on pienempikin tulo, ja parempi kuin peklkät menot. Tsemppiä yrittäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

200 000 euroa matkailutuloa Kuusamoon. Se on reilu 0,1 prosenttia Kuusamon välittömästä matkailutulosta ja vajaa 0,2 prosenttia Kuusamon kokonaismatkailutulosta. Alueen kannalta mitätön merkitys, yksityisen yrittäjän näkökulmasta jonkinlainen merkitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:52
Ainutlaatuista kuvaa Titanicista ensimmäistä kertaa 14 vuoteen: Tältä näyttää loistoristeilijä, joka vajosi merenpohjaan yli vuosisata sitten
14:37
Allas Sea Poolin lykkääminen vuodella oli välttämätöntä – Töölö Urban: "Ei voi sanoa, että mikään olisi mennyt varsinaisesti pieleen"
14:32
Venäjä laukaisi avaruuteen ihmistä muistuttavan Fedor-robotin, jonka on tarkoitus työskennellä Kansainvälisellä avaruusasemalla
14:15
Kaleva oikaisee
13:22
Kosovon parlamentti hajotettiin, uudet vaalit 45 päivän sisällä
13:22
RKP:n viesti budjettiriiheen: Koulutusrahoista ei saa tinkiä – Henrikssonin mukaan raharatkaisu on tehtävä heti syyskuussa
13:19
"Kaveriporukan videot näyttävät aika samoilta kuin ison viestintätoimiston tekemät" – OMVF:n tuomari Ville Pirinen kehuu musiikkivideoiden voivan Suomessa hyvin
94
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää
76
Oulun Allas Sea Poolin aikataulua jatkettiin vuodella – nyt merikylpylän arvioidaan avautuvan keväällä 2021
53
Ouluun halutaan rakentaa maailman pohjoisin mallastamo, hankkeelle haetaan rahoittajia: "Tarvitaan paikallista mallasta, paikallista humalaa ja paikallista hiivaa"
42
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
35
EU-jäsenyys hyödyttänyt Suomen taloutta – eurolla ollut ensin myönteinen, sitten kielteinen vaikutus
24
Sykkelit saadaan viimein käyttöön ensi viikolla, viimeiset kaupunkipyörät asennetaan paikoilleen viikonlopun aikana
22
WHO: Juomaveden mikromuovit vain pieni riski ihmiselle – asiassa kaivataan lisätutkimusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työssä käyvät, tykkäätkö työstäsi?

En tykkää. Eikä se johdu työpaikasta tai sen huonosta ilmapiiristä. Työnteko ei vain kiinnosta. Raha ainoa motivaattori ... Lue lisää...
Patonki

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image