Pohjois-Suomi

Kuusamon Petäjäkankaan kentällä päästään pelaamaan golfia myös tänä kesänä: "Tavoitteena on kasvattaa ulkopaikkakuntalaisten pelaajien määrää"

Mika Määttä (vas.), Sami Palosaari, Alpo Leinonen ja Hannu Virranniemi katsovat luottavaisena tulevaisuuteen. KUVA: Mikko Halvari
Pohjois-Suomi 26.5.2019 10:06
Janne Kaikkonen

Ravintola Talonpöytä vastaa jatkossa Petäjäkankaan kentän kahvila- ja caddiemaster-palveluista.

Kuusamon Petäjäkankaan kentällä päästään pelaamaan golfia myös tänä kesänä. Kuusamo Golf ry:n toiminnanjohtaja Alpo Leinonen kertoo, että iso asia taustalla on ollut golfkentän suurimman velkojan Kuusamon Osuuspankin myönteinen suhtautuminen.

– Saimme viime syksynä tehtyä kentän kunnostustöitä 30 000 eurolla, Leinonen kertoo.

Kuusamo Golf ry:llä on kokonaisvastuu kentän operatiivisesta toiminnasta ja tuloksesta. Golfseuran väki nostaa Osuuspankin lisäksi esille Kuusamon kaupungin sekä Tropiikin myönteisen suhtautumisen kentän toimintaan. Kentän kunnostustöissä iso rooli on ollut talkoolaisilla, ja kentän kunnostamiseen on saatu apua myös Virpiniemestä.

– Me saadaan Virpiniemestä tänne lainaan kylvökone, jollaista meillä ei ole, Kuusamo Golfin puheenjohtaja Hannu Virranniemi kertoo.

Golfkentän kahvila- ja ravintolapalveluista huolehtii jatkossa Talonpöytä. Yrittäjät Mika Määttä ja Sami Palosaari odottavat alkavaa yhteistyötä mielenkiinnolla. Talonpöydällä on entuudestaan toimintaa sekä Kuusamon keskustassa että Oulangalla.

– Poroburger on ollut hittituote Oulangalla, ja se tuodaan nyt myös tänne golfareiden saataville, Mika Määttä kertoo.

Golfkentän kahvila Breikki tunnetaan vastaisuudessa nimellä Ravintola Talonpöytä – Cafe Breikki. Golfareiden lisäksi tarkoitus on palvella myös muita alueella liikkuvia niin paikallisia kuin matkailijoita. Määttä kertoo, että Cafe Breikin tiloihin tehdään jonkin verran remonttia.

– Esimerkiksi keittiötilojahan tässä ei ole ollut, mutta jatkossa ne tulevat olemaan.

Talonpöydän vastuulle tulee kahvila- ja ravintolapalveluiden lisäksi myös caddiemaster-toiminta. Golfseuran toiminnanjohtaja Leinonen kertoo, että seura keskittyy jatkossa entistä enemmän golfkentän hoitoon ja markkinointiin.

Leinonen ja Virranniemi laskeskelevat, että golfkentällä on merkittävä vaikutus myös aluetaloudelle. Iso osa pelaajista tulee nimittäin ulkopaikkakunnilta.

Golfareiden mukaan Petäjäkankaan kenttä on yksi Kuusamon kesämatkailun vetovoimatekijöistä. Ulkopaikkakuntalaisia pelaajia on 2 000 ja he tuovat Kuusamo Golfin mukaan paikkakunnalle matkailutuloja lähes 200 000 euroa. Seuran jäseniä on 280 ja jäsenillä pelikierroksia kesäkauden aikana noin 4 300.

– Tavoitteena on kasvattaa ulkopaikkakuntalaisten pelaajien määrä 2 500:n. Olemme tehneet yhteistyötä Oulun suuntaan, josta meille tulee valtaosa vieraspelaajista. Heinäkuussa, kun heillä on omalla kentällä ruuhkaa, he voivat tulla tänne pelaamaan, Virraniemi ja Leinonen sanovat.

Golfkentän toiminnassa iso tekijä on myös kilpailuilla.

Virraniemi kertoo, että alkavana kesänä on ohjelmassa kaikkiaan 23 kilpailua.

– Yksi kesän päätapahtumista on Golf Around the Clock heinäkuussa, jolloin voi golfata viikon läpi vuorokauden. Siinä viikon aikana on kolme isompaa kilpailua ja enemmänkin voi vielä tulla. Osallistujamäärältään suurin kisa on Ruska Scramble.

MAINOS

Kommentoi

Järjestäkää Kuusamon matkailu yritysten kanssa golftapahtumia kisoja yms happeningeja jotka vetävät matkailijoita sinne👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talouden pito hankalaa,luulis tietoa ja taitoa löytyvän,koska asiakaskunta on pääsääntöisesti yrittäjiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljonkohan tuohon kenttään vielä uppoaakaan Kuusamolaisten veronmaksajien rahoja? Kaikki tämä vain siksi, että pieni porukka saa harrastaa ja tietysti toisten piikkiin. Mutta näinhän se matkailu täällä Kuusamossa menee, eli matkailuyritykset ovan kaupungilta vailla kaikkea, mutta verot maksetaan mieluummin muualle, jos niitä nyt maksetaan ollenkaan. Matkailuväki näyttää määräävän että mitä maanomistajat saavat tehdä omilla maillaan, mutta he itse käyttävät kyllä toisten maita ja vesistöjä omiin tarkoituksiinsa ilman korvausta. Vertaisinkin heitä lähinnä poronomistajiin, jotka toimivat samalla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuloa se on pienempikin tulo, ja parempi kuin peklkät menot. Tsemppiä yrittäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

200 000 euroa matkailutuloa Kuusamoon. Se on reilu 0,1 prosenttia Kuusamon välittömästä matkailutulosta ja vajaa 0,2 prosenttia Kuusamon kokonaismatkailutulosta. Alueen kannalta mitätön merkitys, yksityisen yrittäjän näkökulmasta jonkinlainen merkitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:25
Ettan maajoukkuemiesten tie viemässä odotetusti ulkomaille – Ronkainen siirtymässä Saksan pääsarjaan, Jokela Sveitsin liigaan
12:03
Kultarannassa pääministeri Rinne ja oppositiojohtaja Halla-aho väittelivät maahanmuutosta – "Laitetaanko rautaa rajalle?"
11:55
Suojelupoliisin päällikkö Antti Pelttari uusista tiedusteluvaltuuksista: "Kestää aikansa ennen kuin kone käy kaikilla sylintereillä"
11:46
Jo yksi aktiivinen murtaja tai rikollisporukka voi kääntää asuntomurtojen määrän kasvuun – "Rajat ylittävä rikollisuus on suuri haaste", poliisi muistuttaa
11:00
Kahdeksan Kalevan yleisöarvijoijaa liikkuu Oulun juhlaviikoilla
11:00
Pihlajalinna aloittaa yt-neuvottelut – vähennyksiä tehdään 380 henkilötyövuoden verran
10:51
Kolme oululaismiestä kuuli syytteet teloitustyyliin tehdystä murhasta – Soramontulla surmatun ruumis löydettiin vasta kuukausien kuluttua
24
Lipolta lipsahti piste Pöytyälle – voitto irtosi vasta kotiutuslyöntikilpailussa
22
Kaupunkiviljely siirtyy kohti Oulun keskustaa: Palstoja saatetaan jopa lakkauttaa, kun taas viljelylaatikot ovat täynnä vuodesta toiseen
17
Pohjantien remonttisumaan tulossa helpotusta: Alennettuja nopeusrajoituksia puretaan kesän aikana, siltatyömaa vaikuttaa liikenteeseen vasta syksyllä
16
Suomen muuttovoitto pieneni viime vuonna – maahanmuutto väheni ja maastamuutto kasvoi
15
Rinteen hallitus tekee paluun 1970-luvulle Lukijalta
14
Oulu kasvaa keskimäärin 1 000 asukkaalla vuodessa – enemmistö poismuuttaneista voisi harkita palaavansa Ouluun
13
Puolustusministeri Kaikkonen väläyttää 2-3 kuukauden kansalaispalvelusta – Päätökset kuitenkin jäämässä seuraavalle hallitukselle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus annetaan tänään klo 12 Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Kainuun maakuntiin sekä seuraaviin Pohjois-Pohjanmaan kuntiin: Pudasjärvi,
Taivalkoski ja Kuusamo ja seuraaviin Lapin kuntiin: Posio, Kemi, Keminmaa ja Ylitornio. 
Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen,
Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan
maakunnan länsiosassa.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

onnea kaaharit nyt se on tullut

EVVK. Jos tavoitan hitaamman, menen ohi. Jos nopeampi tavoittaa minut, päästän edelle. Ei ongelmaa. Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image