Pohjois-Suomi

Kuusamon kuukkeli on kuin huu­to­kaup­pa­kei­sa­ri tutkimassa kuparipannua marraskuun lukijakuvassa

Jouko Hyvönen kuvasi uteliasta kuukkelia metsäkämppänsä Salamyhkän nuotiopaikalla. Kuukkeli muistutti Hyvösen mielestä huutokauppakeisaria, joka tutkii huutokaupattavaa kuparipannuaan. KUVA: Jouko Hyvönen / Lukijan kuva
Pohjois-Suomi 2.12.2019 14:46
Taina Virolainen

Kuusamolaisen Jouko Hyvösen ottama kuva kuparipannuun kurkkivasta uteliaasta kuukkelista valittiin Kalevan marraskuun lukijakuvaksi. Hyvönen vertaa kuukkelia humoristisesti huutokauppakeisariin.

Itä-Kuusamossa asuva Hyvönen kuvaa luontoa ja eläimiä aivan itärajan lähellä, jossa hänellä on tukikohtanaan metsäkämppä Salamyhkä. 

Myös kuukauden lukijakuvan kuukkeli on kuvattu pienen metsäkämpän nuotiopaikalta.

Hyvösen kavereina luonnossa on viisi vakiokuukkelia, joista hän on lähettänyt useita kuvia Kalevan lukijakuviin. Kesyt kuukkelit hyppivät niin kameran päällä kuin käyvät kuvaajan takin rintataskussakin etsimässä syötävää. 

– Jos vaikka laittaa hanskan pystyyn lumihankeen, kuukkelit kurkkivat sinne ja menevät hanskan sisälle uteliaina.

Kun Hyvönen muutti toistakymmentä vuotta sitten takaisin kotipaikkaansa Itä-Kuusamoon, luontokuvaus luontui hänen harrastuksekseen. Kuvia on kertynyt noin 100 000 kappaletta 10 vuoden aikana.

Omaksi ilokseen kuvaava Hyvönen on päässyt nappaamaan kuvia niin lähiseudun saukoista kuin karhuistakin aivan oman kotinsa pihapiirissä.

– Ruokin kesät talven metsän eläimiä. Linturuokintaa on hehtaarin alueella.

Luonnon kuvaamisen lisäksi Hyvöstä kiinnostavat vanhat rakennukset. Hän pohtii, että tulevaisuudessa olisi hienoa lähteä Kainuun korpimaisemiin tallentamaan kameralla vanhoja taloja.

Kuukauden kuvan ottajalle maksetaan 132,22 euron palkkio. Kuukauden kuvan valitsee Kalevan kuusihenkinen raati.

Marraskuussa lukijat lähettivät Kalevaan lähes 2000 lukijakuvaa.

Katso aikaisempia kuukauden lukijakuvia.

MAINOS

Kommentoi

Kuusamossa mullakin pihapiirissä ja ruokinnalla vakio kuukkelit 4-8 kpl. Pyyt pihapensaissa ruokailevat joka päivä. Muitakin metsän eläimiä vaikka ei niin korvessa kuin tuo Jouko. Onnea kuvasta, itse oon huono kuvaamaan ja kuvailen lähinnä kännykällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuusamon kuukkelit on vähentyneet merkittävästi kun vanhoja naava mettiä on hakattu sileäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

105
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
70
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
61
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
20
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

328 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image