Pohjois-Suomi

Kuusamolainen Tuomo Törmänen valittiin yleisön edustajaksi Julkisen sanan neuvostoon

Tuomo Törmänen työskentelee Taivalkosken kirkkoherrana. Arkistokuva. KUVA: Mikko halvari
Pohjois-Suomi 13.11.2019 12:41 | Päivitetty 13.11.2019 12:45
Anna Leinonen

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on valinnut kaksi uutta yleisön edustajaa kolmivuotiskaudeksi 2020–2022. Toinen uusista jäsenistä on lääninrovasti Tuomo Törmänen Kuusamosta. Hänen lisäkseen JSN:n uudeksi yleisön edustajaksi valittiin dosentti ja tutkijatohtori Henrik Rydenfeltin Helsingistä.

Neuvostossa on yhteensä viisi yleisöjäsentä. Tämän vuoden lopussa kautensa päättävät vuoden vaihteessa tutkija Tapio Nykänen, tiedottaja Maria Swanljung sekä heidän varajäsenensä.

Törmäsen henkilökohtaiseksi varajäseneksi valittiin syöpätautien erikoislääkäri, psykoterapeutti Päivi Hietanen ja Rydenfeltin varajäseneksi valittiin Kansallisen audiovisuaalisen instituutin apulaisjohtaja ja Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikön päällikkö Saara Salomaa. He ovat kumpikin Helsingistä.

JSN valitsee yleisöjäsenet avoimen haun perusteella. Neuvostolle tuli määräaikaan mennessä yhteensä 68 hakemusta.

Julkisen sanan neuvosto on tiedotusvälineiden kustantajien ja toimittajien perustama elin, jonka tehtävänä on tulkita hyvää journalistista tapaa ja puolustaa sanan- ja julkaisemisen vapautta. Sen päätökset perustuvat Journalistin ohjeiden tulkintaan.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

125
"Näyttää että tiistaina äänestetään pääministeristä" – Hallitusneuvottelut käynnistyivät odotetusti entisellä hallituspohjalla, Rinne jatkaa ainakin sdp:n puheenjohtajana
94
Sanna Marinista on tulossa uusi pääministeri, Marin voitti äänestyksessä Antti Lindtmanin täpärästi
71
Ulkoministeriön henkilöstön edunvalvoja Verkkouutisille: "Luottamus Haavistoa kohtaan horjunut erittäin pahasti"
70
Leskinen pääsi pisteille heti voittoisassa HIFK-debyytissään – Raksilan yleisön luopiohuutelu ei jäänyt ex-kärpältä huomaamatta: ”Eihän se hyvältä tunnu, mutta ymmärrän yleisön reaktion”
60
SDP:n yllätysveto: Eronnut Sirpa Paatero palaa kuntaministeriksi – omistajaohjaus siirtyy Tytti Tuppuraiselle, Antti Rinteestä varapuhemies
44
Puheenaihe: Pitääkö nuorten lukutaidosta olla huolissaan? – "Jatkossakaan mekaaninen lukutaito ei tietenkään riitä, vaan on ymmärrettävä myös sisältöä"
41
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Miksi pitäisi jonkun/minun olla kiinnostunut köyhistä? Minulle ei kuulu kenenkään köyhän toimeentulo eikä eläminen vaan ... Lue lisää...
Oman onnen seppä.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image