Pohjois-Suomi

Kuski yritti poliisia pakoon vielä piikkimaton jälkeenkin – huu­me­pi­ka­tes­ti näytti positiivista am­fe­ta­mii­nil­le

Virkavalta otti miehen kiinni ja toimitti hänet verikokeen jälkeen poliisivankilaan. KUVA: Heikki Uusitalo
Pohjois-Suomi 22.2.2020 12:38
Heikki Uusitalo

Poliisipartio yritti perjantaina kello 22 aikoihin pysäyttää Rovaniemen Syväsenvaarassa henkilöautoa. Kun poliisi kytki pysäytysvalot päälle, henkilöauto lähti kiihdyttämään ja pakenemaan poliisia. Tässä vaiheessa poliisi kytki myös hälytysäänet päälle.

Poliisi kertoo, että pakeneva henkilöauto jatkoi matkaansa Syväsenvaarasta Nivavaaraan ja sieltä Kuusamontielle kohti Kuusamoa. Ajoneuvolla oli koko pakomatkan ajan huomattava ylinopeus.

Oikaraisissa pakeneva ajoneuvo kääntyi Koskenkyläntielle. Koskenkyläntiellä toinen poliisipartio oli laittanut tielle piikkimaton, jonka ylitse pakeneva henkilöauto ajoi.

Henkilöauton molemmat eturenkaat tyhjenivät, mutta siitä huolimatta kuljettaja pyrki vielä jatkamaan pakoaan. Pakoauton vauhti hiljeni kuitenkin pian, ja auton kuljettaja ohjasi kuljettamansa auton tien laitaan bussipysäkille.

Poliisin mukaan autoa kuljetti 30-vuotias mies, jolla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi seulonta-alkometriin nollat, mutta huumepikatesti antoi positiivisen tuloksen amfetamiinille.

Virkavalta otti miehen kiinni ja toimitti hänet verikokeen jälkeen poliisivankilaan.

Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa.

Tapausta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

 

MAINOS

Kommentoi

Mitä pitäisi dekriminalisoida? Sekö, että ajaa kortitta autoa huumeissa, vai että pakenee poliisia, ajaa ylinopeutta, vaarantaa muita tielläliikkujia ?
Ai niin, "kaikki on dekriminalisoitu". Poliisiakaan ei siis tarvita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järjettömiä takaa-ajoja taas.!! Järki hohoi!! Kuitenki tiedetään rekkari niin kotia vaan odottamaan ja sieltä kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näillä kun on yleensä jonkin toisen auton rekkarit kiinni autoissaan. Hae siinä sitten sen perusteella kotoa. Tuloksena syytön poliisiauton kopissa! Kyllä ne pitää saada tuoreeltaan kiinni juuri tuonkin takia. Mikä takaa, että jatkaessaan ajelua eivät aiheuttaisi vaaratilanteita tai jopa kolareita sivullisten syyttömien kanssa. Mietihän jos joutuisit itse, läheisesi tai kaverisi tällaiseen tilanteeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässäkin tapauksessa dekriminalisoinnilla olisi ollut myönteinen vaikutus. Mitään syytä lähteä pakoon kun ei olisi ollut. Ottakaa jo mallia Portugalista, jossa kaikki dekriminalisoitu jo vuosikymmenet ja kas ongelmat loistavat poissaolollaan. Toki tuulimyllyjä vastaan on kiva tuhlata resursseja ja vaarantaa siinä samalla kaikkien terveys kuin hoitaa ongelmien syitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Portugalissakin auton kuljettaminen alkoholin tai huumeiden vaikutuksen alaisena on rangaistava teko. Huumeiden dekriminaisointi Portugalissa koskee käyttöä ja hallussapitoa. Mutta ei siis käyttöä moottoriajoneuvoa kuljettaessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

7.4.
Britannian koronavauhti kiihtyy, lähes 800 kuoli vuorokaudessa – tuoreen tutkimuksen maassa voi kuolla jopa 66 000 ihmistä pandemian ensimmäisessä aallossa
7.4.
Muuttolinnut saapuivat Rommakonselälle Lukijalta
7.4.
Suomalaiset luottavat televisioon ja sanomalehtiin koronauutisissa – sanomalehtien suosio vahvaa etenkin nuorten aikuisten keskuudessa
7.4.
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
7.4.
Päivän kotoiluvinkki: Pienet asiat pitävät yllä kodin siisteyttä – hommia kannattaa jakaa eri päiville
7.4.
Eurooppaa kiertävä kilpaesteratsastaja Mirella Lesonen-Hakola on kaaoksen hallinnasta nauttiva ison perheen äiti – "Karanteeni ei meillä juuri vaikuttanut, koska normaalistikin ehditään hädin tuskin käydä kaupassa" Tilaajille
7.4.
Suomen hoivakodeissa tapahtunut jo ainakin 20 koronakuolemaa – yhdessä yksikössä kahdeksan virukseen menehtynyttä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Siitä vain lisää veroja. Loppuu sitten maksajat, sillä köyhemmätkin kuin Wahlroos muuttavat pois Suomesta. 43% nollasta ... Lue lisää...
pääomatulojakin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image