Pohjois-Suomi

Kun­ta­lais­aloi­te vaatii Pudasjärven vas­taa­not­to­kes­kuk­sen lopettamista, Pudasjärvellä järjestetään aloitteen vuoksi julkinen kes­kus­te­lu­ti­lai­suus

Pohjois-Suomi 11.2.2019 18:50
Heidi Peltonen

Pudasjärven vastaanottokeskuksen lopettamisesta on tehty kuntalaisaloite. 

Aloitteessa vaaditaan, että Pudasjärvellä jo kymmenen vuotta toimineen vastaanottokeskuksen toiminta lakkautetaan. Pudasjärven vastaanottokeskuksessa on 110 paikkaa. 

Vaatimuksissa vedotaan Oulussa tapahtuneisiin alaikäisten seksuaalirikosepäilyilhin ja vastaavien tapahtumien ennaltaehkäisemiseen Pudasjärvellä. Kuntalaisaloitteessa vaaditaan, että Pudasjärven kaupunki lopettaa turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen ja lakkauttaa vastaanottotoimintaan tarkoitetut tilat välittömästi. 

Aloitteen vastuuhenkilöistä osa on Pudasjärven kaupunginvaltuutettuja. 24. tammikuuta avattuun kuntalaisaloitteeseen on 11. helmikuuta iltapäivään mennessä tullut yhteensä 361 allekirjoitusta.

Pudasjärven kaupunginhallitus kommentoi aloitetta 30. tammikuuta lähettämässään tiedotteessa.

– Aloitteen tekemisen jälkeen kaupungin johtoon ja keskeisiin luottamushenkilöihin on otettu yhteyttä ja ihmetelty aloitteessa esitettyjä monien mielestä virheellisiä käsityksiä ja myös osin sitä, että aloitteen tekijöinä olevat vastuuhenkilöt ovat valtuutettuja ja merkittävässä asemassa toteuttamassa kaupunkistrategiaa ja sen linjauksia, kaupunginhallituksen tiedotteessa todetaan.

Samalla kaupunginhallituksen tiedotteessa todetaan, ettei Pudasjärven kaupunki hyväksy minkään ihmisryhmän syyllistämistä yksilöiden tekojen perusteella tai pelkojen lietsomista kuntalaisten keskuudessa.

Pudasjärvellä järjestetään tilanteen vuoksi julkinen keskustelutilaisuus, jossa eri alojen asiantuntijat kertovat maahanmuutosta sekä turvapaikanhakijoista ja heidän kotoutumisestaan Pudasjärvellä.

Kaikille avoin tilaisuus järjestetään tulevana keskiviikkona 13. helmikuuta kello 17 Kulttuurikeskus Pohjantähdessä. Tilaisuudessa on paikalla ainakin Pudasjärven kaupungin, Oulunkaaren, vastaanottokeskuksen ja poliisin edustajia.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Voi ei, olen ollut aina ylpeä siitä mistä päin olen lähtöisin. Nyt ei enään viitsi edes mainita syntymäpaikka kuntaa. Ja miksikö? En uskonut että siellä ollaan näin sisään päin lämpiäviä? Ei hyväksytä erilaisuutta, ei anneta mahdollisuutta muille elämiseen ja asumiseen. Pois tällaiset aloitteen tekijät lautakunta töistä, joilla ei riitä enempään ymmärrystä!!
Olinpahan aikeissa muuttaa takaisin mutta taidan harkita vielä hetken sitä että mahdunko tällaisten ajattelun omistavien keskelle, tuskin? Ikävää...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne tuskin ketään ymmärtämätöntä edes kaivataan.
Parempi, kun et mainitse lähtöpaikkaasi, niin ei tarvitse pudasjärvisten hävetä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä.Muutan eläkkeellä Ruottisenharjulle,mutta jäähän vielä se valtaisa sääski ja paarmalaumat riesaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistavaa. Olenkin ihmetellyt, että eikö meillä Suomessa demokratia toimi vai mistä ihmeestä tämä homma nyt kanittaa. Demokratiassa kansan enemmistö eli 50%+ todellakin päättää mitä tehdään. Jos siihen aletaan ottamaan jotain näitä Sipilän "kansainvälisiä sopimuksia" väliin ja niiden kautta sanomaan, että me emme saa demokraattisesti enää päättää omassa maassamme, niin eihän se enää ole sitten demokratiaa. Onko tämä Sipilän linja nyt sitä globalismia vai mitä ihmettä sekin oikein tarkoittaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt näkyy olevan 235 kannattajaa tuossa kuntalaisaloitteessa. Tuolla ei taida pystyä demokrattisesti tuota aloitetta viemään läpi. Vaikka vastaanottokeskus suljettaisikin, niin silti Pudajärvella osataan ihan kotitekoisestikin pitää rikolliset teot ihan samalla tasolla kuin ennenkin. Ei taida vastaanottokeskuksen asukit kovin paljon rikollistilastoja nostaa Pudasjärvellä, suhteellisesti eikä absoluuttisestikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsekään en allekirjoittaisi, joutuisi vain joutoväen maaliksi. Todellisuus opettaa heidän kyllä kantapään kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos muualla tapahtuu jotain törkeää, nii eihän se tarkoita sitä että pudasjärvelläkin tapahtuu samanlaista. Taitaa tapahtua paljasjalkaisten parissa paljon pahempia asioita. Jäitä hattuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pudasjärvi varmasti onnistuu siinä missä muut eivät ole onnistuneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on vahva usko että Pudasjärvi on maailman johtava kotouttaja. Se ainoa paikka maailmassa missä on onnistuttu. Oikeastaan kaikki pitäisi laittaa sinne kun niin pätevää touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suljetaan samalla koko Suomesta, mutta avataan säästetyllä rahalla kansainvälisesti lähdemaihin arviointipisteitä, joissa voidaan paikallisesti jo määrittää, ketkä voivat mihinkin maahan mennä. Jopa suoraan luvata jäänti. Tämä olisi kaikkien etu ja ihmisarvon mukaista. Eikä jonottaa tuuriansa tuhansien kilometrien päässä kotoaan. Ei tänne ole mahdollisuutta köyhillä tai heikoilla tulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan tyhjää touhuta heitä ensin Pudasjärvelle,kun ne kaikki muuttaa isoihin kapunkeihin kuitenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni pudasjärveläisten huoli on aiheellinen. Kulttuurierot ovat niin suuret, että menee 2-3 sukupolvea, että ne tasoittuvat. Joissakin tapauksissa niin ei käy tuossakaan ajassa. Tässä ei sanominen eikä kotouttaminen auta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tasoittumisella tarkoittanet ruotsin mallia. jossa alkuperäisväestö on hiljaa hyväksynyt ja alistunut luovuttamaan osan alueistaan tulokkaiden käyttöön, jonne ei ole asiaa. Sama asia lakien kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ketkä poliitikot tätä ovat puolustaneet? Hehän tässä joutavat vastuuseen, eikö niin. Kulkevatko politikot nyt päät pystyssä Kurenalla, kun he ovat vastaanottokeskuksen sinne saaneet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osa on kotoutunut varsin hyvin ja saanut jo jälkikasvua. Mikä noita Pudasjärveläisiä vaivaa.
Panostamalla kunnolla kotoutukseen tästä saadaan menestystarina ja hyvää osaamista, jolle on kysyntää muuallakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pudiksellakin on sitten vaalikampanja avattu. peräkamarien Odinit ovat heränneet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

14:55
Liitovarjoilija tippui veteen Taskilan edustalla, ohikulkija hälytti apua
14:54
Kiikelin Allas Sea Poolin hanke siirtyy vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”
14:45
Suomalaisperhe rajussa onnettomuudessa Liettuassa – vanhemmat kuolivat heti, kolme lasta sairaalassa
14:32
Pohjois-Pohjanmaan pohjoisosissa saa ampua ilotulitteita venetsialaisissa – ilotulitus sallittua vain taajaman ulkopuolella
14:22
Auto ajautui ulos tieltä ja kierähti katolleen Kajaanissa, kuski loukkaantui lievästi
13:45
Porokello-sovelluksen ilmoittajien määrä on kasvanut 2500:lla alle kahdessa kuukaudessa – elokuussa poroja on vilkkaasti tiellä, mikä näkyy myös piikkinä kolaritilastoissa
13:32
Kapinalliset vetäytyivät keskeisestä kaupungista Syyrian Idlibissä
82
Viinaralli Virosta kiihtynyt rajusti, suurtuojat suhaavat edelleen kauemmas – "Kasvuluvut yllättävät rajuudellaan"
71
Utajärveläisen Attendon hoivakodin asukkaat saivat 750 euron yllätyslaskun – "Attendo tuottaa tukipalvelut ja voi periä niistä mitä haluaa"
34
Kesälomalta palaava Sipilä kertoo saaneensa työtarjouksia – "En ole antanut ymmärtää, että olisin käytettävissä"
29
Orpo ikävöi vanhoja SDP:n vastuunkantajia – "Nyt on tämän vuosituhannen vasemmistolaisin hallitus"
27
Henkilöstöpalvelualalla pulaa työntekijöistä – toimitusjohtaja Merru Tuliaran mukaan työllistämiskynnystä tulisi madaltaa
23
Oulun kaupungin velanotto voi kasvaa tulevina vuosina – kaupunginhallitus pohtii tulevia investointeja
21
OP-ryhmä aloittaa peräti 3 000:a henkilöä koskevat yt-neuvottelut – irtisanomisia voi tulla jopa 250

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia kehittyy ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

"kalakisa"
Magge

Uusin lukijakuva

Sateen jälkeen.
Lukija

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

No, sossuja äänestäneet, miltä nyt tuntuu

Että meitä älykkäitä demareita on. Maailma on hieno paikka, kun meitä viisaita on. Tuntuu siis tosi hyvältä. Lue lisää...
On se hyvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image