Pohjois-Suomi

Kuikka jäi kiinni kalaverkkoon – pe­las­tus­hen­ki­lös­tö saapui avuksi

Pohjois-Suomi 14.5.2019 15:09
Katri Keskitalo

Lapin pelastuslaitos vastaanotti erikoisen pelastustehtävän tiistaina noin varttia vaille kaksi iltapäivällä: kuikka oli tarttunut kiinni kalaverkkoon Kutunivan sulassa Muoniolla. 

– Saatiin se siitä sievästi irti. Lintu istuskeli kiven päällä vähän aikaa, kunnes lähti lentoon, kertoo Muonion pelastuslaitoksen toimialuepäällikkö Pekka Väliheikki

Lintu ei vahingoittunut onnettomuudessa.  

MAINOS

Kommentoi

Kuinka joskus ehkä kolmisenkymmentä vuotta sitten olimme merikajakeilla (=kiikkeriä) melomassa saariston ulkolaitamilla ja huomasimme että jokin lintu sukeltaa horisontissa mutta nousee aina samassa kohtaa ylös. Tottakai hoksasimme että kiinni se on jossain. Hiljaa meloimme paikalle ja vaimoni pitäessä kajakistani kiinni onnistuin saamaan - ehkä se oli isokoskelo - tuon melko mahtavakroppaisen linnun nostettua sen selkä rintaani vasten. Olisi se hyvin voinut nokkia minua kaulaan ja päähänkin mutta aivan hiljaa se oli sen aikaa kun vaimoni kelluntliivien taskusta ottamallaa monityökalulla napsi verkkoa auki linnun jalan ympäriltä. Kun vain muutama säie oli jäljellä lintu ilmeisesti huomasi että tilanne on otollinen ja siitäpä se singahti kuin ohjus lentoon...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Muoniossa" sanovat paikalliset. Eivät "Muoniolla". Siispä oululaisen sanomalehdenkin tulisi käyttää inessiiviä. Ihan sama asia kun etelän-varikset kirjoittavat "Kempeleellä" ja täällä ulistaan siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei ole kyllä pelastuslaitoksen hommia tuollaiset.. Ei villieläimiä yleensäkään tarvi olla pelastelemassa. Eihän tuossa ole enää mitään tolkkua.
Menee jo virkavirheen puolelle.. Entä jos samaan aikaan olisi tarvittu muualla oikeata hätäapua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ollut virkavirhe. Pelastajien täytyy auttaa ja pelastaa myös luonnon villejä. Inhimillyys!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Oulussa Pelastuslaitoksella saavat ottaa mallia Lapin pelastustoimen esimerkillisestä toiminnasta. Lapissa pelastetaan kaikki hätään joutuneet. Oulussa valikoidaan kenet pelastetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perinteisesti se on kyllä ollut kalastajan asia hoidella verkkoon menneet linnut. Ei siihen pelastuslaitosta tarvitse hälyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän nyt saa verkoilla pyytää! Kenen pyydykset ja selvittää onko jo saatu arvokalija joista onkin nykyisin tuhansien eurojen sakot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuikka on rauhoitettu, villin luonnon vapaa lintu. Kuikan suku kiittää kiipeliin joutuneen sukulaislinnun pelastajia. Kiitos !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä kait se on yleensä tuommosessa tapauksessa apuna mela.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rauhoitetun kuikan ohjeellinen korvausarvo on 841€ Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan. Hyvä että pääsi verkosta pois elävänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

121
Uimarantojen vähäiset parkkipaikat jokakesäinen ongelma Oulussa – "Aika hurjan näköistä, kun nurmikoilla on autoja miten sattuu"
84
Asuntosijoittaminen on vilkasta Oulun alueella – "Se on ihan hyvä tapa säästää, että nuorena ostaa yhden tai kaksi sijoitusasuntoa"
33
Asunnon liian korkea lämpötila helteellä voi oikeuttaa vuokranalennukseen – "10–20 prosenttia siltä ajalta, kun huoneiston lämpötila ylittää 32 astetta"
32
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla verrattuna viime vuoteen – katso tästä, millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja
21
Kalevan kesäterassiäänestyksen voitosta käytiin kova kilpailu – voittajaksi nousi kauppatorin Keltainen Aitta, hopeaa Tuiraan
18
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
18
Työministeri Harakan ensi toimet työllisyyden parantamiseksi – työttömille yksilöllistä valmennusta ja palkkatukeen lisää rahaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image