Pohjois-Suomi

Kova tuuli tarttui yli 50-metrisen Kemin kau­pun­gin­ta­lon kattopeltiin – pe­las­tus­lai­tok­sen väki kävi varmistamassa kiinnitykset

Pohjois-Suomi 31.12.2018 18:43
Tiia Haapakangas

Kemin kaupungintalon kattopellit uhkasivat ottaa tuulta alleen maanantain myräkässä. Pelastuslaitos sai hätäkeskukselta tehtävän yli 50-metrisen rakennuksen katolle, missä osa katosta rakoili tai liikkui kovassa tuulessa.

Päivystävällä palomestarilla Esko Niemellä ei ole tarkempaa tietoa, kuinka suuri osa katosta oli kyseessä. Joka tapauksessa pelastajat kävivät varmistamassa katon kiinnityksen.

Kemin kaupungintalossa tehtiin kattoremontti viime kesänä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suomen rakennustaito vain petraa kuin sika juoksuaan! Hallit sortuu sentin lumikuormaan (nähty on Tesjoella 2 uutta hallia), rakennukset homehtuu jo runkovaiheessa (Hellsinsgin seudun ensimmäinen puukerrostalo), kattopellit kiinni pelkällä gravitaatiolla (Kemi), rakennukset halkeilee kun viereen rakennetaan (Oulun keskusta 2018), uusi koulutalo homeen takia käyttökiellossa 2 v valmistumisesta ja alkaa sortumaan pari vuotta myöhemmin itsekseen (Skanskan rakentama Loviisan uusi suomalainen peruskoulu) ynnä paljon muuta. Oululainen ossaaminen päässyt leviämään valtakunnanlaajuiseksi!
Onneksi Hyvät Veljet saavat yhä uusia ja suurempia urakoita mikä takaa päättävän Eliitin avoimet piikit ravinteleissa, ilmaiset ulkomaanmatkat ja muut pimeät edut ja avustukset. "Eihän mikään konekaan toimi ilman voitelua" sanoo vanha venäläinen totuus. Ja veronmaksaja maksaa koko lystin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heikkoa on teko. Kuka kaupungin puolesta on työn vastaanottanut. Jokuhan niistä virkamiehistä täytyy vastata. Jonkun valveutuneen asukkaan pitää siellä marssia poliisilaitokselle ja tehdä rikosilmoitus yleisen vaaran aiheuttamisesta. Silloin asia ainakin tutkitaan, eikä virkamiehet voi asioita keskenään sumplia. Ei sitten mikään ihme, että kansalaiset ei luota virkamiehiin, eikä pilipali firmojen halvimpaan tarjoukseen. Ko. tekijän ja valvojan nimet pitää julkistaa. Ei ne voi olla salaista tietoa. Kuitenkin julkinen kunnantalo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtääkseni Kemin kaupungintalo kesti vaurioitumatta jopa vuoden 1982 Mauri-myrskynkin, mikä on ettei nykyrakentaminen kestä edes tällaista pikkupuhuria?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa se iso kaupunki tuo Kemi ku yli 50-metrinen ihan. Vai oliko sittenhi se Kemin kaupungintalo yli 50-metrinen, vaiko ite kaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huh.huh pellit lepattaa jo ensimmäisessä myrskyssä. Miten uimahallin katto? Varmaan merenjäällä. HALVALLA EI SAAHYVÄÄ

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi voi näitä nykyisiä kattomiehiä😭 Kemin kaupungintalo on kestänyt Saksalaisten pommituksen🤔 Viimekesänä tehty katto ja lepataa🤣🤣 saapa nähdä miten käy uimahallin katon😥 HALVALLA EI SAA HYVÄÄ!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image