Pohjois-Suomi

Koutalaelle Levin seuraavat suu­rin­ves­toin­nit

Havainnekuvaa Levin Koutalaen uusista suunnitelmista.
Pohjois-Suomi 9.12.2011 20:22
Jouni Knihtilä
Levin Koutalaen alueesta rakennetaan tunturikeskukseen seuraavaa isoa tärppiä. Tulevia suurinvestointeja on ryyditetty kansainvälisellä arkkitehtikilpailulla, jonka tulokset julkistettiin perjantaina.

Koutalaen rakentamisesta on tulossa yksi maan historian suurimpia yksityisesti rahoitettuja matkailuhankkeita. Siellä on jo hotelli, kokous- ja kongressikeskus ja loma-asuntoja. Nyt sinne aiotaan rakentaa muun muassa uusi hotelli, kylpylä ja loma-huoneistoja.

Koutalaen omistavan ja arkkitehtikilpailun järjestäneen yksityisen sijoitusyhtiön Kassiopeia Finland Oy:n aluejohtajan Maria Astrénin mukaan Koutalaelle on tulossa kaikkiaan noin 3?000 vuodepaikkaa. Se on lähes saman verran kuin Levin keskustan tämän hetkinen vuodepaikkamäärä. Levillä on kokonaisuudessaan noin 23?500 vuodepaikkaa.

Kutsukilpailuna toteutetun arkkitehtikilpailun voitti tanskalainen BIG -- Bjarke Ingels Group työllä "Koutalaki Ski Village". Astrénin mielestä suunnitelma istuu erinomaisesti alueelle valittuun teemaan. "Siinä on otettu ympäröivä luonto ja ympärivuotisuus huomioon erittäin hyvin."

Lue lisää lauantain Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Hienoa, että Suomen mittakaavassa joku ulkaltaa hakea maailmanluokanmitakaavassa uutta. Poikkeus moniin muihin hankkeisiin on se, että alue on jo lähtenyt rakentumaan ja alueella on vahva asemakaava eli enää ei puhuta pelkistä haaveista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tyypillistä. vali,vali... "joet valuu mustaa ja metsiä ei löydy mistään". Eiköhän siihen ole viel aika pitkä matka..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei oo "maailmanloppu" vissiin paljo lapissa matkustellu.. ? on siellä meinaan aika paljo koskematonta kairaa.. hienoo vaan, että yhen nyppylän ympärillä on pikkusen elämää... onneksi sinne meneminen on vapaehtoista

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hieno havainne kuva. toteutus voi olla jotain muuta.Urakka hinta ja tekninen toteutus rajoittaa suunnitelman rakentamista yksyhteen Kuten hesassa voi tutustua voitto töihin esim.Kämpin tai musiikkitalo ja museo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistähän näihin kaikkiin riittää turisteja....? Onkohan kohta laskettelu paikassa enää missä lasketellaan...? Noh..eipähän ainakaan minun rahoja näy Levillä..haen jotakin paljon, paljon rauhallisempaa paikkaa Lapista....vieläköhän sieltä semmoinen löytyy..? Kohta on kaikki vaarat ja tunturit joko rakennettu täyteen tai kaivettu montuiksi....joet valuu mustaa vettä ja metsiä ei löydy mistään...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19.9.
Lukijat kuvasivat torstai-illan upeaa auringonlaskua ja raekuuroa enteilleitä muhkeita pilviä
19.9.
Kelohirsinen mökki tuhoutui tulipalossa Inarissa, ei tietoa henkilövahingoista
19.9.
Riita pelin säännöistä tuli kalliiksi: Mies huitaisi toista biljardikepillä, oikeus määräsi maksamaan yli 10 000 euroa korvauksia
19.9.
Tuukka Kivioja on OLS:n 22-vuotias ykköstykki, jonka harteilla painaa iso vastuu – "Haluan olla joukkueen paras pistemies ja tärkein pelaaja" Tilaajille
19.9.
Satavuotiasta steinerpedagogiikkaa juhlittiin Oulussa – "Meillä menee oikein mukavasti, ja koulussa on tekemisen tunnelma"
19.9.
Oamkiin haki syksyn yhteishaussa 1601 ensisijaista hakijaa – sosionomikoulutukseen eniten hakijoita
19.9.
Puuhun sidottu ja ammuttu koira kuohutti Enontekiöllä – eläimen lopettanut omistaja ilmoittautui poliisille: "Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on paikoin huono Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Lapissa sekä Koillismaalla tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Juttutupa täynnä hankalia ihmisiä

Kaikki jotka ei ole samaa mieltä on joidenkin mielestä hankalia? Lue lisää...
Kritiikkiä tarvitaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image