Pohjois-Suomi

Konsta on Taivaan tulien uusi tähti

Konsta Pöyliötä ei rooli tv-sarjassa jännitä.
Pohjois-Suomi 22.2.2009 0:00
Siina Välimaa
Kallaanvaaran koulun ekaluokkalainen Konsta Pöyliö kieppuu kotonaan tuolin ja pöydän välissä ja vakuuttaa, ettei Toivo-pojan roolin näytteleminen Taivaan tulet tv-sarjassa jännitä häntä lainkaan. Äiti, Tarja Pöyliö tietää, että sellainenhan se Konsta on; mukautuvainen ja rauhallisesti erilaisiin tilanteisiin sopeutuva lapsi.

Kotiväen herkäksi ja eläytymiskykyiseksi luonnehtima Konsta, 8, näyttelee sarjan kahdessa osassa odotellen, palaako radan suuntaan poistunut Ari-isä takaisin vai ei.

Sen enempää Konsta ei juonesta puhu eikä pukahda. Sellainen on käytäntö, kun vahvaa draamaa televisioon tehdään. Ja nyt sitä tehdään, Kemijärvellä alkukesään asti, parinkymmenen henkilön tuotantotiimillä ja käsikirjoittaja-ohjaaja Kari Väänäsen ohjauksessa.

Väänänen luonnehtii Konstaa keskittyväksi, hyvin ohjausta vastaanottavaksi ja rooliin sopivan näköiseksi. Konsta näyttelee itseään kaksi vuotta nuorempaa kaveria, mutta sitä ei kerrota muille.

Konstasta saattaa tulla elokuvatähtikin, jos Väänäsen hakema rahoitus Havukka-ahon ajattelijasta elokuvaksi ja tv-sarjaksi onnistuu. Puolangalla ensi kesänä tapahtuvissa kuvauksissa Konstalla olisi Nikke-pojan roolissa Taivaan tulia isompi osa."Koska se tulee "


"Etelää myöten kysellään, että koska se tulee, koska se tulee", selittää Väänänen Taivaan tulia kohtaan osoitettua kiinnostusta.

Vuoden verran Kemijärvellä asunut ohjaaja sanoo tekevänsä Varpu Eräpuun TV 2:lle tuottamaa kotimaista sarjaa kuitenkin ilman ennakkopaineita, mutta sydämellä ja riemulla. Vahvaa draamaa purkitetaan pari viikkoa kuukaudessa kesäkuun loppuun asti.

Taivaan tulet pelmahtaa suomalaisten olohuoneisiin vuonna 2010, mutta ennen sitä näytetään vielä kertaalleen ensimmäisen tuotantokauden 12 osaa.

Kemijärven imagoa positiivisesti nostaneen tv-sarjan tuotantotiimin tulo paikkakunnalle on otettu jälleen hyvin mielin vastaan. Tuottaja Eräpuu sanoo saavansa ilahtuneita kyselyjä kauppareissulla henkilöiltä, joita ei itse edes tunne.

Kuvauspaikat ovat järjestyneet helposti samoin kuin tuotannon aikana tarvittavat avustajatkin. Kaupunginjohtaja Arto Ojalan työhuone on sovittuina aikoina ihan oikeasti käytössä.

Ruokahuollosta vastaava Irene Karhunen ja autonkuljettaja Pekka Haverinen kokevat sarjan kuvaukset mielenkiintoisiksi. Ne katkaisevat työttömyyden, mutta avaavat oven näkemään millaista näyttelijän ja tv-sarjan tekijöiden työ todellisuudessa on."Pikkuista sutinaa"


Tuotantotiimin toimistossa rento tunnelma nousee, kun kaupunginjohtajaa näyttelevä Sari Havas ja Tero Kekin roolia näyttelevä Kai Lehtinen pyörähtävät paikalle. "Meillä alkoi pikkuista sutinaa olemaan", vitsailee Havas viimeisessä osassa Lehtisen kanssa sattunutta teerenpeli.

"Jänniä mutkia matkassa, mutta syvenee, syvenee", Havas paljastaa tarinan juonta arvoituksellisesti. Lehtinen vitsailee koko ajan, nauraa kätkättäen ja kiirehtii maskeerattavaksi.

Komisario Kauko Junnin (Kari Väänänen) roolivaimoa esittävä Minna Kivelä Helsingistä kehuu tulevansa mielellään Kemijärvelle. Vaikka kuvaukset kestävät aamusta iltaan, siitä huolimatta voi kokea jopa olevansa lomalla. Kivelä kokee ohjaajan antaman yhteisöllisyyden tunteen tärkeänä.

Maskeeraajat Terhi Väänänen ja Hilkka Joyc huolehtivat, etteivät näyttelijät mene kuvauksiin viimeistelemättä. Heidän kynsiinsä ovat joutuneet sarjassa vierailleet niin Saara Pakkasvirta, Esko Salminen kuin Aake Kallialakin.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Erittäin hyvä sarja ja jatko-osat ovat enemmän kuin tervetulleita. Hienosti kuvattu hienoissa maisemissa ja hyvät näyttelijävalinnat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikein tippa nousee linssiin kun ajattelee että pohjoisen luonto ja ihimiset pääsevät taas televisiossa mutkattomasti taiteen avulla esille. Luonto on parasta mainosta ja ihmisten leppoisuus ja luonnollisuus (senhän Väänänen tietää itekin) ovat parasta pr:ää Lapin selekosille ja perukoille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä on roolivaimo? Vaimo on vaimo ja jonkun roolina voi olla esittää vaimoa, mutta mikä ihme on roolivaimo?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:57
Konkurssiin mennyt tanskalainen lelujätti Top-Toy myy nyt isosti tavaraa loppuun – myös Oulun Ideaparkin Toys'R'Us tyhjennysmyynnissä
12:21
Tutkinnanjohtaja vahvistaa MTV:lle: Oulun vyyhdessä epäillään, että yksi nuorista tytöistä huumattiin tiedottomaksi ennen tekoa
11:29
Nairobin hotelliin hyökänneet asemiehet eliminoitu, ainakin 14 kuolonuhria, 700 ihmistä evakuoitiin
11:00
Poliisi myöntää: Levin joukkotappelun selvittämiseen niukasti eväitä, joukkio liukeni ravintolasta ennen partion ehtimistä paikalle
10:00
Hiihtouralle vauhtia Vuokatista – Sieviläinen Miska Poikkimäki kilpailee nuorten MM-hiihdoissa
9:40
Ylen journalismin lähtökohtana ovat Ylen arvot Lukijalta
9:32
Britit saattavat lähteä EU:sta ilman sopimusta tai päästä vaihtamaan hallituksen vaaleilla – koostimme vaihtoehtoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image