Pohjois-Suomi

Kongolaisia pakolaisia saapuu kevään aikana Pudasjärvelle

Pohjois-Suomi 17.1.2012 10:39 | Päivitetty 17.1.2012 10:41
Kaleva
Pudasjärvi vastaanottaa kongolaisia pakolaisia tänä keväänä. Pudasjärvelle saapuu seitsemän perhettä, joista yhdessä on molemmat vanhemmat ja muut ovat yksinhuoltajaäitejä perheineen.

Yhteensä perheissä on 42 henkeä. Suurin osa saapuvista pakolaisista on tyttöjä ja naisia. Iältään tulijat ovat 1-54-vuotiaita.

Pudasjärvelle saapuvat kiintiöpakolaiset ovat osa Suomen valtion määrittämää pakolaiskiintiötä, johon Suomi on sitoutunut YK:n kansainvälisen pakolaissopimuksen kautta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Noniin, saadaan kunnan haluama väkiluku kasvuun ja paikkakunta muuttovoittoiseksi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nytkö pudasjärveläisetkin pääsevät näkemään ihan elävän afrikkalaisen ensimmäistä kertaa??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on siinä ihmettelemistä kun baananin lehti vain vaatteena lumessa kävelevät..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Positiivista että tälläkertaa suurin osa pakolaisista on tyttöjä ja naisia :). Tiedättekö kuinka vaikeaa naispuolisten on päästä pakolaisiksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joopa, joo! Vai Kongolaisista veronmaksajia, eiköhän hoideta omat asiat ensin kuntoon. Miten niille töitä löytyy, kun ei ole alkuasukkaillekaan. Onhan se tumma pinta sievän näköistä lumisessa maisemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei se ihan oikein mene että tavallaan oma väki ajetaan pois sillä tavalla kun siellä ei ole mitään juuri elämisen mahdollisuuksia, ei työpaikkoja muille kuin jolla on hyväveli verkosto ja, Kongolaisia tilalle EU.rahoituksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heidi Hautala sanoi Lappia "Pohjolan Kongoksi", joten Kongon pakolaiset tuntevat varmasti olonsa kotoisaksi Pudasjärvellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pölliintekoon joutavat suomalaiset miehet. Mikäli kirves kädessä pysyy, paitsi tappelussa. Ja nuo maahanmuuttajat ovat naisia enimmäkseen. Suomalaisilla on paljon vielä opittavaa vaikkapa palveluammatissa toimimimisessa. Maahanmuuttajat ovat oikeita ihmisiä palveluammatteihin, kohteliaita ja auttavaisia. Yrmeitä ovat suomalaiset nirppanokat, niin miehet kuin naisetkin. Tämä on nähty mm. Oulussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Törkeää toimintaa omaa kansaa kohtaan. Työttömyys ollut pysyvä ongelma ainakin 50v Työttömille ei mitään tukea, jopa 15v 0e/kk Ei jatkokoulutuspaikkoja ei edes 20% työikää tulevista työpaikkaa kotiseudulta. meidänkin perheestä vain 1/5 työ ikisestä töitä paikkakunnalla , ja sekin vain muualla hankitun työkokemuksen ja koulutusajan jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tai se on kaikkien etu,jun pysyvät pois täältä,jos ei suomi-työt maistu.esim.pöllinteko,raivaus-sahan käyttö tai vaikkapa betonin raudoitus?mutta ei esim.joku porttivahti,kelan virkailija tai velvoitteet maksamatta jättävä kebab kioski?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maahanmuuttaja ystäväni oli huolissaan oikeuden päätöksestä, että homous riittää syyksi saada turvapaikka, tulevaisuudessa ihonväri yhdistetään seksuaaliseen suuntautumiseen myös pudasjärvellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pudiksella "oma" väki vähenee, kun nuoret muuttaa pois, toisaalta, hyvä niin kun täällä ei ole nuorille mitään, ei koulutuspaikkoja, ei työtä jne. Olen samaa mieltä ettäensin pitää laittaa omat asiat kuntoon ja sitte auttaa muita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksihän ne tuovat nuita kun Pudasjärven omillakaan asukkailla ei oo häävit olot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti sopeutuvat hyvin ja saavat mahdollisuuden ihmisarvoiseen elämään meidän kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Ensin omat asiat kuntoon" nimimerkille - miksiköhän sitä maahanmuuttajia kunta ottaa vastaan, ehkäpä oma syntyvyys ei riitä! Uusia veronmaksajia näistä nuorista mamuperheistä pyritään saamaan, että pystytään maksamaan ne verot että vanhukset voi laitoksissa hoitaa ja lapset käydä kouluja. On siis kaikkien etu. Tuskinpa ne tänne huvikseen tulevat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikä niitä olisi voinut lämpimämpään maahan viedä, tänne pitää tuoda raasut palelemaan?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image