Pohjois-Suomi

Kolmevuotias lapsi jäi pakkasessa seisovaan autoon lukkojen taakse Inarissa – pe­las­tus­lai­tos hälytettiin apuun

KUVA: Taneli Kärki
Pohjois-Suomi 6.3.2019 9:03
Taina Virolainen

Ikävä tilanne sattui Inarissa keskiviikkoaamuna, kun kolmevuotias lapsi jäi turvaistuimeen autoon ja auton lukitusmekanismi sulki ovet. Pakkasessa seisseen auton avaimet olivat sisäpuolella.

Lapin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan, että tällä kertaa oli onni onnettomuudessa. Palomiehet saivat yhdessä äidin kanssa houkuteltua lapsen itse avaaman oven turvaistuimesta käsin näyttämällä valolla aukaisukahvaa. Auton lapsilukko ei ollut päällä.

Auton ikkunaa ei tarvinnut rikkoa.

Tilannekeskuksesta hoksautetaan, että auton lukitusjärjestelmä kannattaa tuntea. Lisäksi lapsia pidä jättää yksin autoon.

Tutustu ja tilaa kevättarjous 😎

Kaleva Digi 2 kk vain 9,90 €!
Säästä 67 %! (Norm. 2 kk/31 €)
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Näitä näköjään riittää: pöhköjä, jotka jättävät auton käyntiin ja avaimet virtalukkoon.

Tuossa yläpuolella (samalla verkkosivulla) on juuri toinen uutinen, jonka mukaan autovaras iski, kun oli Levillä jätetty hotellin eteen auto käyntiin.
Ja aina välillä on jopa uutisoitu tapauksista, joissa varas vie auton ja kaasuttaa tiehensä huomaamatta, että takapenkillä turvaistuimessa on pikkulapsi.

Uumoilenpa, että nämä auton käyntiinjättäjät kuuluvat samalla myös siihen ihmisryhmään, jonka mielestä paras paikka lukkosulan säilyttämiseen on auton hansikaslokero...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on lukkosula hansikaslokerossa, mutta osaan käyttää sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyajan autoissa avaimet voi olla aina taskussa eikä niitä tarvi ottaa sieltä edes auton käynnistystä varten. Lukitut ovet saa myös auki kännykkäsovelluksella vaikka toiselta puolelta maapalloa. Näin ollut Volvoissa jo kohta kymmenen vuotta. En tiedä onko nahkahousuilla moista ratkaisua vieläkään.

Sen verran täytyy vielä sanoa että tuo kännykällä avaaminen on lisävaruste mutta löytyy hyvin monesta Volvosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäisikö "maalaisukolla" ovi lukkoon, vaikka joku näyttää kahvaan valoa, sanoo "vedä tuosta?"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itellä meni kans auton ovet lukkoon, onneksi oli kesä. Sen jälkeen taatusti muistan ottaa avaimet mukaan vaikka vain tankilla käydessä, en luota sähkölukkoihin, vink, vink,. Onneksi tapauksessa ei käynyt pahemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kotoa lähtiessä laittaa avaimet taskuun ja taskun tiukasti kiinni niin ei ole vaaraa vaikka auto lukitsee itse itsensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...hox, eihän suurimmassa osassa Suomen autoista ole avaimetonta käynnistystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyl hondassa hälyttää, jos avaimet on paikoillaan ja ulos pyrkii. Hölmö keksintöhän tuo automaattinen sulkeminen on ja pitäisi voida pistää toimintaan vain jos ymmärtää sen toiminnan periaatteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tankatessa, raha-automaatilla käydessä mm ei vanhemmat ala ottamaan lasta ulos autosta siksi aikaa. Lapsi saattaa nukkua tai jos otat ulos miten valvot ettei juokse muiden tankille tulevien autojen eteen. Sähköjärjestelmistä paluu lukollisiin avaimilla avattaviin oviin. Sähköautoja ei kannata laittaa. Moniongelmaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, vaan opetelkaan käyttämään sähkölukittuja autoja, ei ole uusi keksintö. Auto sammuksiin ja avain taskuun.
Turhaa syyttää autoa, kun vika on itsessä
Sinäkö jätä auton ovet auki ja lapsen autoon, kun lähdet pankkiautomaatille tai johonkin muualle.
Auto oikein neuvotaan sammuttamaan kun autoa tankataan. Onko se niin vaikeaa ottaa se auton avain mukaan, kun poistuu autosta.
Paluu perinteisiin lukkoihin ei auta mitaaän siinä vaiheessa, kun avaimet on sisällä ja ovet lukitaan vanhaan malliin.
Sitäpaitsi 3- vuotiaat osaa jo vaikka ajaa sitä autoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ovi lukitaan avainta kääntämällä, kuinka ne silloin voi auton sisälle jäädä? Sähkölukitus jännitteen laskiessa saattaa lukita ovet. Siispä avaimet taskuun. Myös tilanne, jossa ovet ei aukea, jos akku tyhjenee. Opettele kuinka saat läpyskästä avaimen esille, jolla avaat oven.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No se tehtiin ennenvanhaan niin, että kuljettajan oven lukkonappi painettiin alas sisäpuolelta ja läimästiin ovi ulkopuolelta kiinni, vola aivaimet olikin virtalukossa, ja koska muita ovia ei ole avattu lukosta tänään, on nyt kaikki ovet lukossa ja avaimet sisällä autossa. Näin siis vanhanaikaisissa autoissa oli tapana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se vaan onnistu näissä paremmissa merkeissä! Vuoden 1989 Peugeot 205:ssa et saa sitä kuskin oven lukon lukitusnuppia alas ellei ovi ole kiinni.
Kyllä on autotekniikan kehitys mennyt niin tässä kuin monessa muussakin asiassa häpeällisen luokattomalle tasolle ja yhä enemmän pieleen näköjään menee kun osaamattomat tekee! Ja toiset osaamattomat ostaa näitä epäonnistuneita tekeleitä - ja pakkohan on ostaa, kun parempaa ei ole tarjolla. Mitäpä jos ostajat viisastuisivat ja alkaisivat VAATIA? Lienee turha toivo, Suomen(kin) ÄO on jyrkässä laskussa uuden siionistisen maailmanjärjestyksen sisäänajon takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

21:46
Oululaisjoukkueen kapteenille Ida Ruuskaselle saatetaan vinoilla etelän vetelistä – oikeasti hän on johtajatyyppi, joka uskaltaa olla äänessä
21:36
Britannia saamassa lykkäystä brexitille toukokuun 22. päivään asti – sopimukseton ero on edelleen mahdollinen
21:22
Matkailuyrittäjät peräävät hyviä liikenneyhteyksiä: "Jos autoilusta tehdään yhä kalliimpaa, mitä suomalaiset tekevät? He lentävät ulkomaille"
21:12
Oululaiselle Aapo Viippolalle hiihtosuunnistuksen MM-pronssia
21:12
Ainakin 72 kuoli Mosulin lauttaturmassa – suurin osa uhreista oli uimataidottomia naisia ja lapsia
21:11
Mosambikiin iskenyt myrsky on yksi pahimmista luonnonkatastrofeista – tuhansia odottaa yhä pelastamistaan
21:07
Etta taipui kotisalissaan, Hurrikaani tasoitti sarjan ja palautti kotiedun itselleen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon kuntaa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi luoteistuuli on voimakasta yöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Ajokeli on huono Kainuun maakunnassa, Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Inarin ja Utsjoen kuntia sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Taas SUOMI onnellisin maa.

185 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Taas SUOMI onnellisin maa.

Provon takaa paljastui Yhdistyneet Kansakunnat, YK. Lue lisää...
Otin asiasta selvää ...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image