Pohjois-Suomi

Kolmevuotias lapsi jäi pakkasessa seisovaan autoon lukkojen taakse Inarissa – pe­las­tus­lai­tos hälytettiin apuun

KUVA: Taneli Kärki
Pohjois-Suomi 6.3.2019 9:03
Taina Virolainen

Ikävä tilanne sattui Inarissa keskiviikkoaamuna, kun kolmevuotias lapsi jäi turvaistuimeen autoon ja auton lukitusmekanismi sulki ovet. Pakkasessa seisseen auton avaimet olivat sisäpuolella.

Lapin pelastuslaitoksen tilannekeskuksesta kerrotaan, että tällä kertaa oli onni onnettomuudessa. Palomiehet saivat yhdessä äidin kanssa houkuteltua lapsen itse avaaman oven turvaistuimesta käsin näyttämällä valolla aukaisukahvaa. Auton lapsilukko ei ollut päällä.

Auton ikkunaa ei tarvinnut rikkoa.

Tilannekeskuksesta hoksautetaan, että auton lukitusjärjestelmä kannattaa tuntea. Lisäksi lapsia pidä jättää yksin autoon.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Näitä näköjään riittää: pöhköjä, jotka jättävät auton käyntiin ja avaimet virtalukkoon.

Tuossa yläpuolella (samalla verkkosivulla) on juuri toinen uutinen, jonka mukaan autovaras iski, kun oli Levillä jätetty hotellin eteen auto käyntiin.
Ja aina välillä on jopa uutisoitu tapauksista, joissa varas vie auton ja kaasuttaa tiehensä huomaamatta, että takapenkillä turvaistuimessa on pikkulapsi.

Uumoilenpa, että nämä auton käyntiinjättäjät kuuluvat samalla myös siihen ihmisryhmään, jonka mielestä paras paikka lukkosulan säilyttämiseen on auton hansikaslokero...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on lukkosula hansikaslokerossa, mutta osaan käyttää sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyajan autoissa avaimet voi olla aina taskussa eikä niitä tarvi ottaa sieltä edes auton käynnistystä varten. Lukitut ovet saa myös auki kännykkäsovelluksella vaikka toiselta puolelta maapalloa. Näin ollut Volvoissa jo kohta kymmenen vuotta. En tiedä onko nahkahousuilla moista ratkaisua vieläkään.

Sen verran täytyy vielä sanoa että tuo kännykällä avaaminen on lisävaruste mutta löytyy hyvin monesta Volvosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jäisikö "maalaisukolla" ovi lukkoon, vaikka joku näyttää kahvaan valoa, sanoo "vedä tuosta?"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itellä meni kans auton ovet lukkoon, onneksi oli kesä. Sen jälkeen taatusti muistan ottaa avaimet mukaan vaikka vain tankilla käydessä, en luota sähkölukkoihin, vink, vink,. Onneksi tapauksessa ei käynyt pahemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kotoa lähtiessä laittaa avaimet taskuun ja taskun tiukasti kiinni niin ei ole vaaraa vaikka auto lukitsee itse itsensä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...hox, eihän suurimmassa osassa Suomen autoista ole avaimetonta käynnistystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyl hondassa hälyttää, jos avaimet on paikoillaan ja ulos pyrkii. Hölmö keksintöhän tuo automaattinen sulkeminen on ja pitäisi voida pistää toimintaan vain jos ymmärtää sen toiminnan periaatteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tankatessa, raha-automaatilla käydessä mm ei vanhemmat ala ottamaan lasta ulos autosta siksi aikaa. Lapsi saattaa nukkua tai jos otat ulos miten valvot ettei juokse muiden tankille tulevien autojen eteen. Sähköjärjestelmistä paluu lukollisiin avaimilla avattaviin oviin. Sähköautoja ei kannata laittaa. Moniongelmaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei, vaan opetelkaan käyttämään sähkölukittuja autoja, ei ole uusi keksintö. Auto sammuksiin ja avain taskuun.
Turhaa syyttää autoa, kun vika on itsessä
Sinäkö jätä auton ovet auki ja lapsen autoon, kun lähdet pankkiautomaatille tai johonkin muualle.
Auto oikein neuvotaan sammuttamaan kun autoa tankataan. Onko se niin vaikeaa ottaa se auton avain mukaan, kun poistuu autosta.
Paluu perinteisiin lukkoihin ei auta mitaaän siinä vaiheessa, kun avaimet on sisällä ja ovet lukitaan vanhaan malliin.
Sitäpaitsi 3- vuotiaat osaa jo vaikka ajaa sitä autoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ovi lukitaan avainta kääntämällä, kuinka ne silloin voi auton sisälle jäädä? Sähkölukitus jännitteen laskiessa saattaa lukita ovet. Siispä avaimet taskuun. Myös tilanne, jossa ovet ei aukea, jos akku tyhjenee. Opettele kuinka saat läpyskästä avaimen esille, jolla avaat oven.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No se tehtiin ennenvanhaan niin, että kuljettajan oven lukkonappi painettiin alas sisäpuolelta ja läimästiin ovi ulkopuolelta kiinni, vola aivaimet olikin virtalukossa, ja koska muita ovia ei ole avattu lukosta tänään, on nyt kaikki ovet lukossa ja avaimet sisällä autossa. Näin siis vanhanaikaisissa autoissa oli tapana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se vaan onnistu näissä paremmissa merkeissä! Vuoden 1989 Peugeot 205:ssa et saa sitä kuskin oven lukon lukitusnuppia alas ellei ovi ole kiinni.
Kyllä on autotekniikan kehitys mennyt niin tässä kuin monessa muussakin asiassa häpeällisen luokattomalle tasolle ja yhä enemmän pieleen näköjään menee kun osaamattomat tekee! Ja toiset osaamattomat ostaa näitä epäonnistuneita tekeleitä - ja pakkohan on ostaa, kun parempaa ei ole tarjolla. Mitäpä jos ostajat viisastuisivat ja alkaisivat VAATIA? Lienee turha toivo, Suomen(kin) ÄO on jyrkässä laskussa uuden siionistisen maailmanjärjestyksen sisäänajon takia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
9:46
St. Louis Blues etenee Stanley Cupin finaaleihin – Joonas Donskoin San Jose lähtee kesälaitumille
9:43
USA:n osavaltio sallii ihmisruumiin kompostoinnin vaikka puutarhan lannoitteeksi
9:32
Kysely paljasti teattereiden työskentelykulttuurissa hälyttäviä piirteitä – Oulun teatterissa mittarit näyttävät nyt vihreää Tilaajille
9:27
Metsähallitus: Munarosvoja saattaa liikkua myös Suomessa – keräilijät ovat kansainvälisesti verkostoituneita
9:15
Oululaisprofessori Heli Jantunen sai naisten innovaatiopalkinnon
8:41
Kenkäjätit vaativat Trumpia lopettamaan kauppasodan – tullien nostaminen iskee kohtuuttomasti amerikkalaiseen työväenluokkaan
19
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
19
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
10
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
7
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
7
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
7
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image