Pohjois-Suomi

Koiran kimppuun iskenyt susi lopetettiin Kuusamossa - metsästäjän va­roi­tus­lau­kaus mahdollisesti osui, kertoo poliisi

Metsästyskoiran kimppuun käynyt ja metsästäjääkin kohtaan uhkaavasti käyttäytynyt susi on lopetettu Kuusamossa, kertoo poliisi. Arkistokuvan susi ei liity tapaukseen. KUVA: Jouko Hänninen
Pohjois-Suomi 29.12.2017 22:44 | Päivitetty 29.12.2017 22:45
Kaleva

Metsästyskoiran kimppuun käynyt ja metsästäjääkin kohtaan uhkaavasti käyttäytynyt susi on lopetettu Kuusamossa perjantaina, kertoo poliisi.

Susi oli iskenyt metsästyskoiran kimpuun kesken metsästysreissun Kuusamon Kivenlahdessa. Poliisin mukaan metsästäjä oli yrittänyt muun muassa huutamalla lopettaa suden hyökkäyksen.

Susi ei irtautunut koiran kimpusta, mutta oli metsästäjän kertoman mukaan alkanut murista hänelle.

Metsästäjä koki tilanteen uhkaavaksi ja ampui varoituslaukauksen suden viereen. Poliisin tiedotteen mukaan susi oli kuitenkin liikahtanut niin, että laukaus mahdollisesti osui.

Tähän viittasivat myös suden paetessaan jättämät jäljet.

Paikalle tulleet poliisin ja rajavartioston partiot olivat jatkaneet tämän jälkeen suden paikantamista ja jäljestämistä vaikeakulkuisessa maastossa.

Jäljet johtivat Tolvantielle, josta Kuusamon riistahoitoyhdistyksen suurriistavirka-apuryhmä jatkoi suden etsintää. Perjantaina illalla kello 21 aikaan ryhmä tavoitti loukkaantuneen suden ja lopetti sen.

Lopettamispäätöksen teki poliisi. Ratkaisua perustellaan sillä, että kyseessä oli loukkaantunut eläin, jonka hengissä pitäminen olisi julmaa.

Lisäksi kyse oli loukkaantuneesta petoeläimestä, joka ihmisen kohdatessaan voi aiheuttaa vaaraa hengelle ja terveydelle, poliisin tiedotteessa todetaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Savua vaan korvien väliin. En vihaa ko. elukkaa mutta paikkapaikoin on liikaa. Ilveskantakin on räjähtänyt täällä Oulujärven maisemissa, oli hyvä kauriskanta vielä n. 5v taaksepäin... 😧

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka lie ollut Sama Susi jonka Jäljet oli Naapurin Pihassa, Menin Lunta kolamaan ja huomasin erikoiset Jäljet vastasataneelle
lumelle Viikko sitten Toranginahossa, Koiran jäljet ne ei olleet,T. reijo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Susia pitäjät ja kyläkulmat täynnä .on aikoihin eletty mikä ihmeen epäjumala siitä on eräälle piirille tullut.susi on raateleva peto eikä muuksi muutu .milloin järki voittaa tämän hulluuden.toivottavasti ei liian myöhään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhteenveto:kaikilla oli siis tiedossa että susi on alueella. Koira viedään syötiksi ja "varoitus laukaus" ammutaan. Näin yksinkeryaista se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten lainauksen kirjoittaja epäilee, asia on mielestäni samanlainen. Ja nyt toisaalla ampuja vaatii selkeämpää neuvoa miten tulee toimia tällaisessa tilanteessa? Kyllä jokaisen metsästäjän tiedossa on miten toimia, mutta luulen ,että ampuja alkaa "panikoida" varoituslaukauksen ampumisesta, joka osui suteen. Onko kysymyksessä ampujan tahallinen harhautus tutkijoita kohtaan ja varoituslaukaus onkin ammuttu suoraan suteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seon vanhanaikaista metsästää koirien kanssa ,koirat kun turhaan säikyttelevät ja häiritsevät myös niitä eläimiä joita ei metsästetä.
Nykyään on nämä nelikopterit,ym. lentävät härvelit joilla voi käväistä katsomassa riistan määrän ,sijainnin , ohjata kohde haluttuun paikkaan jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se varoituslaukaus tule ampua muuhun suuntaan kuin sinne, missä varoitettava on. Varoituslaukaus, höpöhöpö!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olisin tuossa (pakko)tilanteessa ampunut suden välittömästi seurauksista piittaamatta, jotta oma koira pelastuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koiria on ihan liikaa, sudet täysin rauhaan alkuperäisväestönä! Rakastu vaimoos ja kunnioita luontoa jos osaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä selvinnyt mitä tämä ns. metsästäjä oli vielä metsästämässä n.50cm lumessa missä koira ei pääse kyllä enää kulkemaan?! Jeps monen riistaeläimen metsästysaika edelleen olemassa, mutta koiralla liikkuminen aika mahdotonta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyynti vielä monessa paikkaa menossa ja toiset tohtii pitkäjalakasen koiran mehtään päästää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

16:58
Mira Kuisman luotsaama Kuortane näpäytti Kärppiä jo kolmannen kerran – "Se on mysteeri"
16:52
Mäkäräinen kiipesi takaa-ajossa 18 sijaa Ruhpoldingin liippaisilla laduilla – "Joskus tollanen vähän vaikea hiihtoalusta aiheuttaa sen, etteivät jalat rentoudu kunnolla"
16:46
OLS hukkasi tilaisuutensa jääpalloliigassa, Botnia haki Oulusta voiton – "Taistelu playoff-paikoista menee todella tiukaksi"
16:39
Norjalaismediat: Suomalainen mies kuoli tuulivoimalatyömaalla työtapaturmassa Norjassa
16:31
Harryn ja Meghanin lähtö on täynnä spekulaatioita ja tietoja – Asiantuntija: "Tuoko tämä sitä rauhaa, jota he perheellensä haluavat?"
16:22
Iivo Niskanen lipesi harmikseen palkintopallilta: "Piti olla rankkari tyhjään maaliin, mutta vedin ohi"
16:05
Pelastuslaitos hälytettiin Kittilän lentoasemalle – syynä lentokoneen mahdollinen laippavika
138
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
63
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
29
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
25
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image