Pohjois-Suomi

Koil­lis­sa­no­mat: Rukalle suunnitellaan gon­do­li­his­siä, nä­kö­ala­ra­vin­to­laa ja paljon muuta – investoinnit yli 100 miljoonaa euroa

Rukan matkailukeskuksen kehittämiseen suunnittellaan jätti-investointia. KUVA: Ulla Ingalsuo
Pohjois-Suomi 22.8.2016 17:12
Kaleva

Rukan matkailukeskuksen kehittämissuunnitelmissa alueelle kaavaillaan yli sadan miljoonan euron investointeja, Koillissanomat kertoo.

113 miljoonan euron investoinnit sisältävässä puitesopimuksessa esitetään, että Rukalle rakennetaan gondolihissi, joka yhdistää Itä- ja Länsi-Rukan. Muita kehittämiskohteita ovat Itä-Rukan asemakaava, rinnealueet, stadionin alue ja reitistöt. Lisäksi Rukalle kaavailaan uutta asuntovaunualuetta ja uutta näköalaravintolaa ja saunaa gondolihissin yhteyteen Saaruan huipulle.

Rinteiden kehittämiseen on tarkoitus investoida 16 miljoonaa euroa ja stadionin kehittämiseen 15 miljoonaa euroa.

Asemakaavan muutoksessa Itä-Rukasta kehitetään omaleimainen ja suurelta osin puurakenteinen kyläkokonaisuus. Itä-Rukalle aiotaan tehdä 1500 uutta petipaikkaa pääoasiassa uusiin mökkeihin.

Stadionin alueelle suunnitelmissa on muun muassa kaksi tenniskenttää, jalkapallokenttä, huoneistoja, monitoimihalli ja niin edelleen.

Gondolihissi aiotaan toteuttaa jo ensi vuonna. Kuusamon yhdyskuntatekniikan lautakunnan mukaan gondoliyhteyden rakentaminen on perusedellytys Itä-Rukan kehittämisessä. Gondolin kapasiteetti on suunnitelmien mukaan 600 henkilö tunnissa.

Gondolihissi-investoinnin suuruus on neljä miljoonaa euroa.

Koko Rukan matkailukeskuksen kehittämisen puitesopimus on kymmenen vuoden mittainen 2017-2027.

Koillissanomien uutinen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Jos joitakin ruka ei miellytä niin voi kääntää nokan muihin laskettelurinteisiin... Ruka on mahtava paikka kesällä että talvella... Ketuttaa lukia tuollasta negatiivista tekstiä hatunnosto rukalle melkeen joka vuosi ollu ekana rinne auki ku muut vasta tykittää sitä lunta rinteisiin.... Jatkakaa samaan malliin... Ruka on mahtava paikka varsinkin kesäkuville / talvikuville

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valittajille purtavaa: Mitä Kuusamon seutu olisi ilman Rukaa ? Hienoa että on suunnitelmia ja jos osakin toteutuu, se kertoo että alaa kehitetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa että investoidaan ja parannettaan ! Ruka on aina ollut kiva kohde !

Ihan tiedoksi pessimisteille, en usko että kannattamattomaan kohteeseen paljon alettaisiin investoimaan lisäpaikkoja asiakkaille vai olenko ymmärtänyt bisnekset väärin :D ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tuossa ole mitään järkeä! Rakennetaan kauhea sumppu (mikä ruka on jo) missä ihmiset on kuin sillit purkissa,pilataan samalla ympäröivää luontoa! On se varmaan mahtavaa olla kauheassa iihmispaljoudessa ja ruuhkassa koko ajan!! Jos tuollaisesta nauttii niin on päässä vikaa!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Kyllä minä niin mieleni pahoitin tästä uutisesta. menevät ja kehittävät. minusta kaiken pitäs olla takapajuista ja kaikki mitä on tehty niin pitäs purkaa. olis vaan kaikki ihimiset mehtäsä hilijaa - - - - NOT

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mistä moisen käsityksen olet saanu
Rukalla on lääniä missä mennä... Hyvä että asiakkaita riittää... Ruka sattuu olemaan suosittu paikka..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pilaa riisitunturin näkymät ja kansallismaiseman kaiken lisäksi maailmanperintökohde on vaarassa tuhoutua,niin ja maailman parhaat taimen joet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa, että Rukaa kehitetään edelleen! On kyllä hyvä mesta jo nykyisin. Sopivan matkan päässä Oulusta ja skibussilla voi käydä kätevästi vaikka päiväseltään. Palvelut kohdillaan ja Rukakylä on näppärän kompakti. Rinteet pidetään hyvässä kunnossa. Tosin toivoisin niihin sekä pituutta että jyrkkyyttä lisää. Aktiivilaskijalle ei kovin montaa mustaa rinnettä löydy. Komppaan aiempaa kirjoittajaa siinä, että maastohiihtoa kannattaisi kehittää Vuokatin malliin. Miten olisi hiihtoputki ja kunnon ensilumen latu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Korotus rinteisiin tuonne pitäis saada ja Valtavaara lopultakin tehtyä että tulee etelärinne. Kapeita rännejä kaikki muut paitsi Vuosseli jossa ei sitten olekaan laskettavaa kuin puolet rinteen pituudesta juuri ja juuri. Kokeneelle laskijalle jotka käydään 20 kertaa talvessa mäessä ei yhtään laskettavaa rinnettä. Paljakan Jyrkänparras kepittää mennen tullen, mutta siellä on hissit kiinni keskellä kautta kun tahallaan ajettu alas kilpailijan (Ukkohalla) ostettua paikan. Huoh. Istumahissi Syötteelle lopultakin eikä mitään perherinnehuttua enää yhtään lisää. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rukan kannattaisi panostaa myös ensilumen maastohiihtoon kuten Vuokatissa tehdään. Vuokatti on myyty loppuun lokakuussa kun ensilumen latu aukeaa vuosittain 10.10 klo 10. Rukan stadionin latu on liian rankka harrastajille.

Erittäin edullinen investointi olisi myös tehdä kiintorastiverkosto suunnistajille kun sen lajin suosio on kovassa nousussa. Tarvitsisi vain 30 puupölkkyä jotka käydään takomassa maahan kartan osoittamiin paikkoihin. Syötteellä kiintorastit on ja karttoja saa ostaa hotellien infoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno juttu! Ilman Rukaa olisi koillismaakin paljon ankeampi paikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruka on vielä OK matkan päässä etelä-Suomesta ja sitä kannattaakin kehittää. Hyvät näkymät Rukalla tulevaisuudessakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tota tennistä voi pelata jossain muualla? Ennemmin tarvitaan panostusta kesälajeille jota harrastetaan muissakin isoissa laskettelukeskuksissa ( esim. Keski-Eurooppa) kuten maastopyöräily ja alamäkipyöräily. Tietysti rauha pitää antaa niillekkin jotka tykkää vaan nauttia luonnosta, jota vielä löytyy Rukan alueeltakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkä monta kävijää tarvitaan että hanke on maksanut itsensä ? Rukan kävijämäärät kun ovat olleet viime vuosina laskussa vaikka yrittäjät muuta väittävät... Eihän siinä mitään jos yrittäjät sijoittaisivat vain ja ainoastaan omia varojaan. Mutta todennäköisesti ovat yrittäjät kaupungilta taas rahaa vailla. Ja se raha on sitten jostain muualta pois. Useimmiten sosiaali - ja terveydenhoitopuolelta, mutta sehän ei yrittäjien voitelemia päättäjiä huoleta. Ainoastaan vanhukset, sairaat ja vähävaraiset kärsivät...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan oikein, nämä investoinnit tietää rahvaalle lisämaksuja ja korotuksia. Kepun sakki kävelee kun lampaat perässä kun joku pyöräyttää peukkuaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

133
Puheenaihe: Tarvitseeko Oulu lisää korkeaa rakentamista? – "Torni on torahammas muuten yhtenäisessä hammasrivissä"
29
Käännytykset Afganistaniin keskeytettävä Lukijalta
24
Unettomuutta ei kannata vähätellä – pahimmassa tapauksessa koko elämä saattaa kulua pienessä väsymystilassa
24
Uutisanalyysi: Putinin ja Merkelin tapaaminen käytiin epäluottamuksen ilmapiirissä – Putin saapui tapaamiseen Karin Kneisslin häistä
20
Elintärkeidenkin lääkkeiden saatavuudessa yhä enemmän jatkuvia ongelmia - SDP:n Tytti Tuppurainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle
19
Nämä taidot jokaisen koiran pitäisi hallita, "Koulutustaso näkyy jo lenkillä" – katso kuvia tokon SM-kisoista Limingasta
15
Sirkkaleipää saa jo – missä viipyy sääskileipä? Tutkija kertoo sopivatko sääsket ihmisravinnoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Työttömien joukossa on lukematon määrä luuseri loisijoita, mutta suotakoot se heille. Tuskin heistä mitään hyötyä työelä... Lue lisää...
Veronmaksaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image