Pohjois-Suomi

Kiskotielle Etu-Nokelassa kaup­pa­ra­ken­nuk­sen tilalle kerrostalo

Pohjois-Suomi 20.8.2019 18:31
Kaleva

Etu-Nokelassa Kiskotien ja Lintulammentien liittymän kohdalla on vireillä asemakaavan muutos, jonka seurauksen paikkaan nousee 4–5-kerroksinen asuintalo.

Paikalla oleva vuonna 1955 valmistunut huonokuntoinen liikerakennus on tarkoitus purkaa uuden tieltä.

Tontille rakennetaan paikoitusalue, ja talon ympäristöön tulee julkinen taideteos. Kerrostaloon suunnitellaan monipuolista asuntojakaumaa, ja rakentamisen on oltava ympäristöön sopivaa. 

MAINOS

Kommentoi

No niin siitä se alkaa, nimittäin puistoalueiden katoaminen.
Onhan se ihan saletti, että siihenkun rakennetaan kerrostalo niin useampi niitä tulee! Älkää hyvät ihmiset kuvitelko että yksi vain tehdään(näin vain sanotaan aluksi). Miettikää nyt miltä näyttää yksinäinen kerrostalo siinä kulmalla. Nokelassa asuntojen arvokin taitaa romahtaa kun ihmeen kauan säilyneet viheralueet saavat väistyä...
Se on ihan ok, että ex-siwa puretaan, voishan siihen tehdä vaikka jonkun pienikokoisen liikerakennuksen, kauppapaikkahan se on aina ollutkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on huono uutinen todella!
Yksi Oulun parhaiten säilyneistä jälleenrakennuskauden aikaisista alueista saa nyt ponnahduslaudan "tuhoon"!
Tässä tulee käymään niin, että jos tämä toteutuu, tullaan tämän myötä rakentamaan kiskopolun sillalle johtavan pyörätien alue(koirapuiston alue) täyteen kerrostaloja. Mikään ei tunnu riittävän vaan kaikki rauhalliset alueet pitää saada "kaupungistettua", eikö olisi tällä alueella jo riittänyt kun Isku/Asko aluekkin tulee täyteen torneja?
Tässäpä on muuten oiva tilaisuus alueella asuville päättäjille tulla esiin ja äänestäjien mieliin!
Tästä voinee "valittaa" johonkin instanssiin vai onko tehty salonkipäätös kaikessa hiljaisuudessaan?
Toivottavasti alueen asukkaat saa rivit liikkeelle ja torpattua hankkeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olikos siinä viimeiseksi Siwa? Joutaa purkaa, jos kyseessä sama rakennus. Mutta sopiiko siihen ympäristöön korkea kerrostalo, onkin sitten toinen juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pimentoonhan ne jätettiin Rautatienkadullakin. Ei paista enää Aurinko koskaan Rautatienkadulla maahan asti vasta tehtyjen korkeitten asuntotötteröitten takia. Pimeä katu aurinkoisena päivänäkin. Vaikka hyvää ollaan myymässä, niin homeslummia pukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmeisesti sama tontti, joulun aikaan siinä oli joulukuusenmyyntiä pihalla, muuten aika hiljaista. Saman korkuinen suunnilleen tulee kuin näistä lähikerrostaloistakin. Nimim. Naapuri Veturitieltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:58
Haavoittuvassa asemassa oleville turvapaikanhakijoille räätälöidään yksilöllistä apua – tarve psykologiselle tuelle voi olla tavallista suurempi
18:53
Ettan tuska kasvaa, viikon sisään jo toinen tyly 0–3-tappio kotipelissä – kapteeni Markus Väisänen vaatii joukkueeltaan parempaa valmistautumista peliin
18:43
Kulkuväylät ja pihat ovat nyt peilijäällä – lähetä kuvia talvisateen tekemästä liukkaudesta
18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
17:45
Ilkka Herola taisteli kolmanneksi Trondheimin maailmancupissa – "Oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti"
17:19
Chelsea sai helpotusta, Tottenhamin taivaalle synkkiä pilviä Valioliigassa
153
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
70
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
65
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
55
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
28
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
24
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

238 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Vähän väliä joku välittää ettei eläkerahat riitä. Kuitenkin sen jälkeen kun taitettu indeksi tuli vuonna 1995 ovat eläke... Lue lisää...
Pekkaxy

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image