Pohjois-Suomi

Kirk­ko­val­tuus­to hyväksyi suunnitelmat Ylivieskan uudesta kirkosta – Kirk­ko­hal­li­tuk­sen yliark­ki­teh­dil­ta kehut hyvästä työstä ja koh­tuul­li­suu­des­ta

Kirkkohankkeen kokonaiskustannukset ovat 13,4 miljoonaa euroa. Seurakunnan lainatarve kirkkohankkeen vuoksi on reilut viisi miljoonaa euroa.
Pohjois-Suomi 23.4.2019 22:17
Greta Virranniemi

Ylivieskan seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi uuden Ylivieskan kirkon suunnitelmat kokouksessaan tiistaina.

Kirkkovaltuusto päätti uuden kirkon rakennussuunnitelman, tavoitekustannuksen ja kokonaiskustannusarvion sekä rahoitussuunnitelman. 

Päätös menee vielä tuomiokapitulin hyväksyttäväksi 2. toukokuuta ja Kirkkohallituksen vahvistettavaksi viikoilla 21–22.

Jos valituksia ei tule, kirkon rakentaminen voi alkaa kesä–heinäkuun vaihteessa. Rakennusluvan valmistelu alkaa heti kirkkovaltuuston rakentamispäätöksen jälkeen. Tällä aikataululla kirkko voisi valmistua jo adventiksi 2020.

Esitys yksiharjaisesta kirkosta ei saanut kannatusta

Ennen päätöstä kirkkovaltuusto käsitteli Antero Saulion tekemän aloitteen yksiharjaisen kirkon tilaamisesta. Saulion esitys ei saanut kirkkovaltuustossa kannatusta.

Olli Hiitola teki siirtoesityksen ja toivoi sitä kautta aikalisää asian käsittelyyn. Asiasta käytiin vilkas keskustelu, mutta lopullista kannatusta siirtoesitykselle ei tullut. Olli Hiitola, Antero Saulio ja Leo Mehtälä jättivät pöytäkirjaan päätöksestä eriävän mielipiteen.

Rakennussuunnitelman mukaan kirkon korkeus on 25 metriä ja sisäkorkeus 23 metriä.

 

Kirkkoherra Eija Nivala toi terveisiä Kirkkohallituksen yliarkkitehti Kristiina Koskiaholta, jonka mielestä Ylivieskassa on tehty hyvää työtä ja oltu kohtuullisia.

Kirkkovaltuusto hyväksyi myös Urkurakentamo Martti Porthan Oy:n tarjouksen urkujen rakentamisesta uuteen kirkkoon. Hinnaksi tulee 957 280 euroa, mikä sisältyy kokonaiskustannuksiin.

Kirkkohankkeen kokonaiskustannukset ovat 13,4 miljoonaa euroa. Seurakunnan lainatarve kirkkohankkeen vuoksi on reilut viisi miljoonaa euroa. 

25 metriä korkea kirkko

Rakennussuunnitelman mukaan kirkon korkeus on 25 metriä ja sisäkorkeus 23 metriä, leveys 31 metriä ja pituus pitemmältä sivulta 46,3 metriä. 

Kirkkosalissa on paikat 440 hengelle ja seurakuntasalissa noin 130:lle. Kaikki tilat huomioiden kirkkoon mahtuu tarvittaessa lähes 700 ihmistä. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (36)

..mutta sitä en ole sisäistänyt miksi nykyään olohuoneet näyttää tuollaisilta..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no, kun ikeasta ym. saa muka halvalla ja
tyylittömät tuhoojat telkkarissa ja lehdissä näyttää mallia.

käytettyinä netistä näkyy saavan vielä paljon halvemmalla, tai jopa ilmatten

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää olevan hyvä lumenkerääjä toi etupuolen kattoleikkaus. Kannattaa tehdä hyvä vesieristys tuolle kohdalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä melkoisia tekoja, että kirkko poltetaan ja oma elämä menee kerralla pilaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvostan yhä enemmän ortodoksien pieniä ja kauniita tsazounia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirkot saadaan modernisoitua sadoilla miljoonilla, mutta kovat puupenkit eivät poistu miljoonillakaan, se on kirkkoperinteen vaalimista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen aikaa kun kirkossa ollaan,ei tarvi mitään kalliita lepolasseja,niitä voi hankkia kotiin ja kuunnella radiosta kirkonmenot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

vanhat kirkonpenkit ovat hyviä istua myös huonoselkäisille ja selkävammaiselle
- toisin kuin nykyinen täysin epäergonominen mukadesign

kirkonpenkithän on tarkoitettu pitkienkin aikojen istumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulee kyllä mieleen ajatus, että onko päättäjät innostuneet liikaa ja järki on samantien jäänyt tunteiden jalkoihin? Suunniteltu krkko tulee kalliiksi ja yhä huonontuvassa taloudellisessa tilanteessa joutuu seurakunta ottamaan vielä velkaa. Nythän seurakunnalla on kirkoksi soveltuvia tiloja, joten uuden rakentaminen on tarpeetonta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miljuuna urkuihin? Kymppitonnilla saisi sähköiset, joilla jymähtäisi virret sun muut akustisesti paremmin tietotekniikan avustuksella. No sanotaan kakskyttuhatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä ankean näköinen bunkkeri kun vertaa vanhaan kirkkoon. Ei tosiaan houkuta sisään. Tunnelma näyttäisi olevan kuin krematoriossa ikään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kirkkorakennuksen tarkoitus on olla seurakuntalaisten viihdytyspaikka? Eikö kirkon tulisi olla vaatimaton, ja seurakunnan rahat käyttää köyhien auttamiseen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhiä tulee toki auttaa, mutta auttaako köyhiä vähimmässäkään määrin se, että uusista kirkkorakennuksista tehdään krematoriota muistuttavia bunkkereita? Tämäkin voi jopa saada ihmisiä eroamaan kirkosta. Eikä siinä vanhassa kirkossa tosiaankaan ollut mitään pröystäilevää, se oli yksinkertaisesti kaunis eleettömällä ja ajattomalla tavalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidanpa liittyä ortodoksiseen seurakuntaan,siellä on sentään joku roti asioissa. Siellä ei pidetä kirkoissa mitään rokkikonsertteja ja muuta joutavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylivieskassa on mopo karannut keulimaan sekä kaupungilla että seurakunnalla. Surutta molemmat tekevät velkaa niin paljon kuin ehtivät. Ylivieskahan mainostaa itseään kokoansa suurempana. Ainakin se pitää velan oton suhteen. Väki vähenee mutta isoja päiväkoteja pusketaan yrakalla mistähän niihin muutaman vuoden päästä riittää lapsukaisia? Ei tosiaan ole vielä keksitty miten tuollainen katto kestää sulamisvedet ei mitenkään. Seurakunta kun nostaa kirkollisveroa niin lähteeköhän seurakunnasta maksajia j ajällelle jää aina vain lisää maksamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylivieskan kaupungilla on keulinut monta vuotta. Varsinainen tuhlausvuosi oli 2018 ja lisää on tulossa.
Ei kirkon tarvitse olla monumentti. Tavallinen kirkko oisi meille riittänyt.
Kaupungin ja seurakunnan pitää huomioida kenen rahapussia käytätte. Kulut tulee olla sen mukaisia. Veronmaksajien piikki on tullut vastaan. Henkilöstön yt-neuvottelut ovat tarpeellisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä tätä nykyajan rakennustyyliä. Kaikki on samanlaisia halleja,kumma kun ei ole laatikkomainen tämäkin halli. Arvosta yhä enemmän vanhanajan rakentajien taitoa! Puukirkot on todella viihtyisiä ja kodikkaita. Tämäkin tulevan kirkon kattorakenteet on aivan järkyttävän ihmeelliset,miksi pitää tehdä tuollaisia vesipoteroita,siitä seuraa sata varmasti ongelmia ja eikö valinnan tehneetkään kyseenalaista tätä hommaa? Katsotaanpa montako hetkeä kestää ennen kuin taas remontoidaan? Eikö ikinä opita mitään? Eikö osata tehdä samanlaista kirkkoa tilalle,piirrustuksetkin varmaan ois tallessa? Näitä typeriä ja rumia halleja vaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuollekin rahalle köytyisi paljon parempaa käyttöä. Miksi ylipäätänsä rakentaa enää koko kirkkoja, koska niille ei ole tarvetta ja se vähäinen määrä, joka käyttää niitä, mahtuu kyllä olemassa oleviin seurakuntataloihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (36)

Uutisvirta

11:44
Muhokselle halutaan julkista taidetta prosenttiperiaatteella
11:34
Raahelaislähtöinen Virva Puumala jatkoon Mirjam Helin -laulukilpailussa
11:30
Taiwan teki historiaa Aasiassa sallimalla homoliitot – Manner-Kiinassa ei merkkejä sallivammasta linjasta
11:20
Poliisi pyytää vihjeitä 17 vuotta vanhasta arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä Turussa — "Tämä täysin pimeäksi jäänyt poikkeuksellinen juttu vaivaa poliisia"
10:22
Miksi Kympin todistus on tarpeen? Unicef ja luokanopettaja kehittivät todistuksen, jossa on pelkkiä kymppejä
10:21
3000 ultra­juok­sijaa hikoilee viikonloppuna Oulangan kansal­lis­puiston vael­lus­rei­tillä – NUTS Karhunkierros alkaa tänään klo 12
10:09
Puolangan Shellille murtauduttiin myöhään torstaina – poliisi kaipaa vinkkejä
40
Hamal tekee kahta työtä ja yrittää ansaita nettona 2 600 euroa kuussa, jotta saisi perheensä Suomeen – Korkea tuloraja on vähentänyt perheenyhdistämisiä
20
Näin asianajajat ja muut oikeusavustajat törttöilevät – "Tuomarilla on persiljaa korvissa aina, kun minä puhun"
17
Leijonat kaatoi Ruotsin ja etenee mitalipeleihin! Ratkaisu haettiin jatkoajalta – seuraavaksi vastaan Venäjä
16
Osaajapula voi olla ratkaiseva isku yksittäisen yrityksen maailmanvalloitukselle – miksi ict-alan työvoiman tarve ja tarjonta eivät kohtaa? Lukijalta
16
Sähkölaitteen vika aiheutti tulipalon ravintolassa Oulun Pakkahuoneenkadulla – "Ravintolan henkilökunta toimi esimerkillisesti"
14
Oulun Lentokentäntiellä kolmen auton ketjukolari – kaksi lasta sairaalaan tarkistettaviksi
8
Kuusamon kaivoshankkeen kieltävä kaava nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa – kaivosyhtiö tyytyväinen päätökseen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image