Pohjois-Suomi

Kiinalaisten sijoittajien hotelli har­ja­kor­keu­des­sa Rovaniemellä – 4,5 miljoonan euron investointi

Pohjois-Suomi 2.6.2017 15:20
Kaleva

Joulupukin Pajakylän ytimessä sijaitseva kiinalaisten sijoittajien majoitusinvestointi on edennyt harjakorkeuteen aikataulun mukaisesti.

Hotelli NOVA Skylandin ensimmäinen vaihe käsittää päärakennuksen vastaanotto- ja ravintolatiloineen sekä seitsemän puurakenteista paritaloa. Sen on määrä valmistua lokakuun aikana.

Skandinaaviseen tyyliin ja palveluun panostavan hotellin liiketoiminnasta vastaa Rovaniemelle viime vuonna perustettu Nova Roi Oy, jonka osakkaina on joukko merkittäviä hotelli- ja majoitusalan sijoittajia Kiinasta.

– Kysyntä hotelliamme kohtaan on ollut vilkasta, vaikka myynti on vasta käynnistymässä. Emme aio erikoistua vain Aasian markkinoihin, vaan palvelemme koko Rovaniemen kasvavaa, maksukykyistä matkailijavirtaa, kertoo Nova Roi Oy:n varatoimitusjohtaja Tian Zhang.  Hän on asunut Suomessa jo 15 vuotta ja vetänyt 10 vuotta omaa matkailu- ja konsulttitoimistoaan Rovaniemellä.

Kiinalaisten sijoittajien mittava hanke

Napapiirille nyt valmistuva majoituskohde NOVA Skyland on kiinalaisten sijoittajien ensimmäinen mittavampi  majoitusinvestointi Rovaniemellä, tiettävästi myös Lapissa ja Suomessa. 

Useammassa vaiheessa rakennettava hotellikokonaisuus sijoittuu Joulupukin Pajakylään, Snowman World Lumiukkomaailman taakse. Tulevan talvisesongin alkuun valmistuvaan, noin 4,5 miljoonan euron ja 76 vuodepaikan kokonaisuuteen sisältyy päärakennus ja sen 144-paikkainen ravintola.

Yhteensä valmistuu seitsemän paritaloa sekä 14 huoneistoa omine saunoineen, takkoineen, pienkeittiöineen ja terasseineen.  Huoneistoista pienin on 30-neliöinen, suurin noin 60-neliöinen. Erikoisuus on huonekorkeus, joka on kaikissa lomahuoneistossa  noin 6-8 metriä.

Hotelli NOVA Skyland kaikki urakoitsijat ja aliurakoitsijat ovat Pohjois-Suomesta. 

Hotellinjohtajan tehtävään on jo nimitetty rovaniemeläinen alan pitkän linjan ammattilainen Jaana Laaksonen, joka on työskennellyt aiemmin muun muassa Cityhotellin toimitusjohtajana ja Sokos Hotel Vaakunan hotellinjohtajana.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kun tätä työtä ei voitu viedä Kiinaan, Kiina tuli tänne. Missä me suomalaiset oikein saamme elantomme tienata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi ovat kunnon taloja eikä igluja. Minusta tuntuu, että iglujen rakentaminen Lappiin kylmentää Lapin kesäsäänkin. Igluthan ovat eskimojen asumuksia arktisella napa-alueella. Lapissa eletään kuin napa-alueilla: höpötetään alkuperäiskansoista ja rakennetaan igluja. Meneehän siinä sääasiat sekaisin myös luonnon Sääherralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt alkoi lappilaisilta raha ja työ karkaamaan Kiinaan/kiinalaisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiinalaisia yrittäjiä on ympäri maailmaa pilvin pimein. Onkin ollut odotettavissa että milloin tulevat myös Suomeen suuremmalla volyymilla. He ovat ahkeraa ja tunnollista väkeä ja vähään tyytyväisiä. Palvelualttius on aivan toisella tasolla kuin Suomessa on totuttu. Heidän kanssa kilpaileminen tulee olemaan haastavaa kuten se on jo muualla maailmassa nähty. Hyvää työvoimaa heillä riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

103
Vuokra-asunnot odottelevat asukkaita – "Oulussa on vuokralaisrintamalla hiljaisinta"
86
Kerro meille: Viillokkia, vatkulia, pinaattikeittoa – mikä kouluruoka oli herkkua, mikä ei mennyt alas millään?
63
Esirippu laski, yksi aikakausi päättyi – alkaako Lipossa uuden rakentaminen lahjakkaiden juniorien varaan vai onko seuran taru lopussa?
52
Oulun tornitaloista ja muista korkeista rakennuksista tarkka selvitys - kaupunki aikoo perehtyä korkean rakentamisen hyödyntämiseen ja kehittämiseen
42
Festivaalien talkootyöläisten verotuskäytönnöt puhuttaneet viime päivinä – Oulun suurfestivaalit vakuuttavat veroasioiden olevan kunnossa
40
Ruotsin autotuhopoltoista epäilty otettu kiinni Turkin rajalla
37
Oulun kaupunki hyväksyi Hailuodon pengertien suunnitelman

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Suomen koko järjestelmä on läpeensä korruptoitunut, jos korruptio määritellään globaalisti. Suomessa on piilokorruptioa ... Lue lisää...
Virkamies itsekin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image