Pohjois-Suomi

Kii­na­lais­ryh­mät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuo­ri­so­mat­kai­luun liittyvistä ryhmistä"

Finnair on antanut matkustajilleen mahdollisuuden siirtää tai perua Kiinan lentoja. Arkistokuva. KUVA: Joel Maisalmi
Pohjois-Suomi 26.1.2020 13:18 | Päivitetty 26.1.2020 13:26
Taneli Koponen

Visit Rovaniemen mukaan useat kiinalaisryhmät ovat perumassa tai etsimässä uutta ajankohtaa matkalleen Suomeen. Ensimmäiset perumistapaukset tulivat tietoon jo perjantaina.

Koronavirus on johtamassa ensimmäisiin peruutuksiin kiinalaisryhmien Suomeen suuntautuvassa matkailussa. Kiina on kertonut keskeyttävänsä viruksen vuoksi ryhmämatkat.

Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen kertoo Lännen Medialle, että tällä hetkellä 5-10 kiinalaismatkailijoiden ryhmää on perumassa tai etsimässä uutta ajankohtaa matkalleen Lappiin. Kyse on arviolta sadoista kiinalaismatkailijoista.

– Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä, jotka ovat jo perjantaina käynnistäneet perumiset, Kärkkäinen sanoo.

Kiina on vahvistanut 56 ihmisen kuolleen uuteen koronavirukseen, kertoo uutistoimisto Reuters. Yhteensä 1975 ihmistä on Kiinan valtiollisen median mukaan sairastunut virukseen. Koronavirukseen sairastuneiden oireita ovat olleet kuume, yskä ja hengenahdistus. Monilla virukseen menehtyneillä on ollut taustallaan jokin perussairaus.

Peruutuksista aiheutuvia tappioita pyritään torjumaan siirtämällä varauksia eteenpäin esimerkiksi kesään. Viime vuonna kiinalaisturistien osuus Lapin matkailuista oli Visit Rovaniemen mukaan 55 000 yöpymisvuorokautta. Kärkkäinen kuvaa Kiinaa merkittäväksi tekijäksi alueen matkailussa.

– Muutamien ryhmien kanssa neuvotellaan siitä, että tulevatko he toisena kautena. Se saattaa antaa mahdollisuuden tehdä kauppaa jatkossakin siihen kauteen. Tässä asiassa voi olla positiivisiakin pilkahduksia, Kärkkäinen sanoo.

Visit Rovaniemi on Rovaniemen kaupungin ja paikallisten yrittäjien yhteisyritys. Koronavirus osui Lapin matkailun kannalta keskelle parasta kiinalaisturistien sesonkia. Finnairin mukaan peruutuksiin on vielä liian aikaista ottaa kantaa.

– Meillä on ryhmä- ja itsenäisiä matkustajia. Nyt on vielä vähän liian aikaista kommentoida. Olemme saaneet eilen tietoomme tämän päätöksen (ryhmämatkojen keskeyttämisestä). Seuraamme tilannetta ja katsomme, miten se kehittyy, sanoo johtaja Päivyt Tallqvist Finnairilta.

Hänen mukaansa Finnair on antanut matkustajilleen mahdollisuuden siirtää tai perua Kiinan lentoja. Toistaiseksi ei tiedetä, millä tavoin koronavirus vaikuttaa Finnairin matkustajamääriin.

– Emme pysty tällä hetkellä arvioimaan tai kommentoimaan, mitä vaikutuksia tällä on meihin, Tallqvist sanoo.

Koronavirus voi ainakin jossain tilanteissa tarttua ihmisestä toiseen, mutta vielä ei tiedetä, miten helposti tämä tapahtuu. Toistaiseksi ei myöskään tiedetä, kuinka kauan ennen oireiden alkua tai niiden alkamisen jälkeen potilas voi olla tartuttava. WHO ei suosittele rajoituksia matkustamiseen tai kansainväliseen kauppaan viruksen vuoksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Suotta peruvat Lapinmatkoja! Sehän on jo moneen kertaan Suomen viranomaisten toimesta sanottu, että koronavirus ei aiheuta toimenpiteitä Suomessa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taudinkantajia voi olla vaikka kuinka paljon ,mutta eivät itse siihen välttämättä sairastu, itämisaika tartunnasta ,päivästä kahteen viikkoon, miten sen pystyy estämään kuin vähentämällä tuota turhanpäiväistä ihmisten vaeltamassa paikasta,maasta toiseen, mitä ne on sitten muut tarttuvat taudit,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juupajuu, "Toistaiseksi ei myöskään tiedetä, kuinka kauan ennen oireiden alkua tai niiden alkamisen jälkeen potilas voi olla tartuttava."

Muualla on jo juttua että on tarttuva jo itämisaikana joka on 2-14 vuorokautta eli aika pitkään ennen mitään oireita.

Moni maa on jo valmistelemassa omien kansalaisten hakua Kiinasta. Luulempa että suomituristit ei nyt saa yksityiskonetta käyttöönsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loppuu se lentely ja Lapin outo luonto luo taas herkkää taigaa toivuttuaan ihmisen ahneudesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuon sairastuneiden määrä on todellisuudessa moninkertainen...se että joukko pako on kiinasta levittää tautia vielä nopempaan eurooppaan sillä onhan taudin itämisaika pariviikkoa..esim suomessa jos lomalta palaa töihin ei ole mitään karanteeni aikaa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edelleen hallituksen edustajat pysyvät piilossa. Yleensä isompiin juttuihin annetaan lausuntoja ja kannanottoja. Siis silloin kun älytään niistä jotain. Tai edes älytään kysyä joltakin toiselta kun itse ei älytä. Nyt ei siis älytä yhtään mistään mitään. Mutta onneksi on julkisuutta maailmalla ja kaunis pääministeri ja sitä rataa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän se ole sinun henkilökohtainen juttu, jos nappaat jostain koronaviruksen. Sinä sairastat ja parannut tai sitten otat ja kuolet. Ei hallitus tai pääministeri tule hoivaamaan sinua. Järjestävät rahaa sairaaloille ja toimeenpanevat lakeja. Vastuuta hyvä Veli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viruksia ei yleensä "napata", ne tulevat kutsumatta. Valtion johdon yksi tehtävä on suojata maansa kansalaisia parhaansa mukaan pandemioilta, pysättämällä matkustelu niihin maihin ja niistä maista joissa tautia on havaittu. Valitettavasti meidän maamme johto asettaa rahan ja taloudellisest seikat kansan terveyden hyvinvoinnin ja hengen edelle, kuten on nähty muissakin asioissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei se ole meidän hallitus se on sdpn hallituskuten ne ovat sitä hehkuttaneet.Nytkään ne ei ole ajantasalla mitä pitäis tehdä eivät tajua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmasto kiittää. Tälläinen tyhjönpäiväinen lentely maailman toiselta puolelta pitää lopettaa muutenkin. On ihime hommaa kun meikäläisen työmatka on vihervassareille kauheaa ilmaston pilluuta, mutta sitten tällainen täysin hupilentely on jees ja verovapaata hommaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vihervassareiden mielestä suomalaiset saastuttaa, kun lentävät lomille. Toisinpäin tapahtuva matkailu suomeen on toivottavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myrkynvihreiden mielestä Rukan voi myydä kullankiilto silmissään liikkuville luonnonraiskaajille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä paikalliset porvarit tykkäisi jos Suomalaiset eivät lentäisi ulkomaille, vaan kuluttaisivat rahat Suomessa. Moinen olisi meidän kaikkien etu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se, että kun lomaan varatut rahat kulutetaan Suomessa, niin lomia voidaan kiky-hengessä lyhentää reilusti, koska rahat loppuvat jo loman alussa. Kaikki voittavat.

Työläisten rahat jää suomalaisiin taskuihin, joista yrittäjät maksavat veroa valtiolle, mikäli eivät ole veronkiertäjiä.

Työläinen pääsee nopeammin takaisin sorvin ääreen eikä loma-ajan ongelmat ehdi kasvaa täysmittaisiksi.

Lomalaisen työnantaja voi sitten sieltä yrityksen vähiten tuottavasta päästä vapauttaa työvoimaa paikkaamaan työvoimapulaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, porvarien kiusaksi hallitus kaavaileekin rahalentojen aloittamista länsimaista elämäntapaa vastustaviin maihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

9:19
Pohjoisen poliiseista kolmasosa katsoo työturvallisuuden heikentyneen – asiakkaat ovat entistä aggressiivisempia ja arvaamattomampia
8:45
Koronatartuntojen määrä Teneriffan eristyshotellissa kasvaa, Iranissa virus iski ministeritasolle – Tokion olympialaiset eivät vielä vaarassa
8:43
Väitös Oulun yliopistossa: Mobiilipelien grafiikkaoptimoinnin haasteet on mahdollista ratkaista
7:00
Päivän leffapoiminnat: Arto Paasilinnan Ulvova mylläri sai Asterix-käsittelyn – ranskalaisessa kyläkomediassa on sadunomaisia piirteitä
7:00
TV-arvio: Erityisherkkyys ei ole sairaus eikä se näy ulospäin – Katariina Männikkö kertoo Akuutissa, kuinka hän oireilee
7:00
Esteettömien autopaikkojen väärinkäyttö harmittaa – Kynnys ry:n puheenjohtaja: "Asiasta huomauttaessa vastaus on monesti välinpitämätön tai tyly – ei kuulu sinulle" Tilaajille
6:40
Turverekan pyörän laakeri syttyi tuleen Kuivaniemellä Iissä
22
Koronan leviäminen uhkaa Euroopassa, hallitus pui varautumista keskiviikkona – Asiantuntija vastaa kysymyksiin pandemian uhasta, viruksen leviämisestä ja rokotuksista
18
Uutisanalyysi: Oulun yliopisto tulossa Raksilaan – sijainnilla iso merkitys kilpailukyvylle Tilaajille
9
Raskaat ajoneuvot syynissä Haukiputaalla – saldona jarruvikoja, kortitta ajoja ja ammattipätevyyden puuttuminen
6
Koirille uusi puistoalue Toppilan Rantapuistoon
3
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
3
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
3
Maailman onnellisin maa – helpolla hyvinvointivaltiossa ei pääse, jos on vanha tai sairas, usein yhtälöön kuuluu myös köyhyys Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

197 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Onko pakko omistaa auto?

Elämänympyrät jää aika pieniksi ilman autoa, varsinkin kesällä. Lue lisää...
Lady in black

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image