Pohjois-Suomi

Kiiminki ja Enontekiö parhaiden lukioiden joukossa, katso lukiovertailu

Pohjois-Suomi 24.5.2014 19:19 | Päivitetty 24.5.2014 20:46
STT, Kaleva

Kiimingin lukio on kymmenes STT:n tekemässä lukiovertailussa. Se on Oulun lukioiden paras sijoitus.

Pohjois-Suomen lukioista parhaiten sijoittuu Enontekiön erälukio, joka on tämän vuoden vertailussa neljäs. Toiseksi paras pohjoisen lukio on kuudenneksi sijoittunut Muurolan lukio. Neljänneksi korkeimmalle sijoittuu Kempeleen lukio, joka on sijalla 43.

STT:n vertailu ottaa huomioon ylioppilaskirjoitusten tulosten lisäksi myös lukioiden oppilaiden lähtötason.

Valtakunnallisessa vertailussa ensimmäiseksi sijoittui tänä keväänä Kotka Svenska Samskola, toiseksi Säkylän seudun lukio Satakunnasta ja kolmanneksi helsinkiläinen Gymnasiet Svenska normallyceum.

Katso lukiovertailu.

Jutusta puuttui aluksi Muurolan lukion sijoitus. Juttua muokattiin 24.5.2014 kello 22.46.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Kyllä Kiimingin lukiossa osataan opettaa, mutta tietysti myös opiskelijan oma ahkeruus ja motivaatio on tärkeä tekijä. Kiimingin lukiota ei saa lakkauttaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Kiiminki! Tulos syntyy kun on opettajat jotka tuntevat oppilaansa ja huolehtivat oppilaistaan kuin omista lapsistaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienissä lukioissa eri ikäluokkien taso, mm. yleinen asenne ja motivaatio opiskeluun vaihtelee vuosittain - välillä hurjan paljon. Tästä johtuu sijoitusten muuttuminen vuosittain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikea ymmärtää kyseisen vertailun tekemisen motiiveja. Kun lähtötaso otetaan huomioon, ei kyse ole lukion (opetuksen) tasokkuudesta, vaan oppilaiden oman oppimistason nostosta. Lienee yleisesti tiedossa, että tiettyihin lukioihin pääsee todella matalilla keskiarvoilla ja että arvosanojen nostaminen arvosteluasteikon alapäässä sujuu huomattavasti helpommin, kuin asteikon yläpäässä. Jos arvosanat ovat luokkaa 8-10 jo lukioon mennessä on korottamismahdollisuus 0-2 "pykälää". Jos taas lähtötilanteessa arvosanat ovat luokkaa 5-8, on numeroiden korottamismahdollisuus 0-5 "pykälää". Erikoista, että tämänkaltainen höpönlöpötutkimus julkaistaan vuodesta toiseen, vaikka tyhmempikin jo tajuaa sijoituslistaa vilkaisemalla, että tämä tutkimus ei anna minkäänlaista todellista kuvaa lukion tasosta. Olisikin kiva nähdä sijoituksen perässä kulloinkin kyseessä olevan lukion arvosanojen keskiarvo, jolloin kirjottaneiden (ja mahdollisesti opetuksenkin) todellinen taso käy ilmi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Opetuksen laadukkuudestahan ja siitä kuinka oppilaita kyetään motivoimaan opiskeluun tämä kertoo. On helppo saada hyviä tuloksia, kun lähtötaso on hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukiolaisetkaan eivät pysty omin päin nostamaan omaa opiskelutasoaan. Opettajia siihen tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olennaista on, että taso kasvaa, eli opetuksella ja siihen käytetyillä veroeurolla saavutaan hyvä hyötysuhde. Kasvu 5 > 8 on yhteiskunnan kannalta paljon hyödyllisempi, kuin kasvu 8 > 10. Ne lukiot jotka haalii vain valmiiksi kovan keskiarvon omaavia oppilaita, eivät oikeasti te mitään yleishyödyllista ja niiden osuutta verorahoituksesta voisi pienentää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se olikaan? Alle 500 oppilaan lukiot eivät ole tarpeeksi tehokkaita. Siis täytyy lopettaa ne. Mitä nämä tulokset sitten kertovat?

Ihme hommaa. Täällä Suomessa mitataan aivan kaikki rahalla, vain rahalla. Raha ratkaisee aivan kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Karjasillan lukio nousi noin 200 sijaa ylöspäin !!!
Todella hienoa, kiitos loistavat opettajat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kirjoitin Kiimingin lukiosta 2007, silloin puhuttiin "Kiimingin ruokailupainotteisesta lukiosta". Ajat muuttuu! :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme homma, että näitä jaksetaan vuosi toisensa jälkeen uutisoida.. no, tietysti jaksetaan, kun porukat lukevat.

Homma ei täytä alkeellisimpiakaan tutkimuksen kriteerejä vaan on vuodesta toiseen samaa höpönlöpöä.
Tässä ei lainkaan oteta huomioon lähtöatasoa peruskoulusta tullessa ja lukion siihen aiheuttamaa muutosta.
Kun peruskoulun primuspoppilaat kertyvät tiettyihin lukioihin, ei lopputuloksella ole mitään tekemistä lukion hyvyyden vaan sisääntulevan materiaalin kanssa.
HÖH!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuossahan juuri lukee, että nykyään vertailussa otetaan huomioon lukioiden oppilaiden lähtötaso. Hyvät arvosanathan kasaantuvat tietyille parille oululaisellekin lukiolle, mutta ne eivät ole silti tämän vertailun kärjessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, Lyska ja Norssi? Juuri näin, ei tullut Suomen tietotoimistolle sitten mieleen, että lukiovertailussa jossa stipendin arvoisesti suoriutunut pääsee mitalisijoille halveerataan sitä oppilasainesta, jonka peruskoulun päästötodistuksen keskiarvo alkaa vähintään 9:llä.

Koulutetut ihmiset höpöttää tälläistä "Kaikki Pelaa" / "Sisko on kolmen ällän yllioppilas ja sillä on yhden koon sukahousut" tasapäistämisjuttua. Kyllä hävettäs.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

68
OYSin parkkitalo suljetaan viikonvaihteessa – purkutyöt muuttavat kevyen liikenteen reittejä sairaala-alueella
45
Sipilä hallituksen neuvottelusta: "Nyt on kyse ensisijassa kansainvälisten sopimusten tulkinnasta, ei niiden muuttamisesta "
36
Oulussa tähän mennessä talven kylmin päivä, pakkasta 25,2 astetta – sunnuntaiaamuna pakkanen voi paukkua vielä kylmempänä
29
Äänestys osoitti, että oululaiset haluaisivat Lammassaareen tanssipaviljongin – Tango selvisi voittajaksi tiukassa kisassa
26
Kiireellisellä hälytystehtävällä ollut poliisiauto suistui yöllä tieltä Raahessa väistettyään rekkaa - molempien kuljettajien toimia tutkitaan
26
"Suunnittele ruokaostoksesi, ja vähennä liha- ja maitotuotteiden kulutusta" – SDP:n ilmasto-ohjelmassa päästöjä vähennetään viidellä toimenpiteellä
24
Kiertokaarelle jäi viime vuonna 7 000 tonnia jätettä, jolle etsitään paikkaa – Laanilassa poltetaan vain kotitalouksien jätteet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

288 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko olet maksanut veroja palkastasi?

En ole tarkkaan laskenut, mutta noin miljoona euroa. Parisataatuhatta ajattelin vielä maksaa ennen kuin orava loikkaa py... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image